pajero3.2 did dpf iptali ve chip tuning

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orhan19 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,794

orhan19

pajero 3.2
Yer
ANKARA
merhabalar yeni nesil dizel araçların birçoğunda bulunan ve çok pahalı bir sistemi olan dizel partikül filtresi çogunlukla Türkiyede kullanılan yakıt kalitesi ile alakalı olarak arıza veriyor ve deyişimi 3.000 -6.00 tl arasında bu filtre çeverci ama bizim yakıt kalitemize uygun deyil avrupa bunu zorunlu koşuyor bizde ise kamyonlar kara tren gibi emisyon pulları hikayeden veriliyor bu filtre aracın çekişini düşürüyor egzoz çıkışını zorladıgı için yakıtını 1,5-2 lt arasında artırıyor bunun içindirki bu filtrenin benim aracında fazladan takıldıgını düşünüp iptaline karar kıldım ecu dan dpf fonksiyonu iptali ve chip tuning yapımı için Ankarada bu işi yapan işinin ehli booseter firması erhan beyle anlaşıp aracımı bıraktım yapılacak iş 2-3 güünlük yazılım yenileme ve dpfnin boşaltılması aracı bugün yada yarın alacagın işlem yapılırken görseller alacaklar buraya eklerim bu işlemden sonraki degerlendirmelerimi paylaşırım BoostER Performance Bahçekapı Mah. 2502. Sok. No:6 Şaşmaz/ANKARA (Aras Kargo'nun olduğu sokak) Bahçekapı Mah. Şaşmaz Etimesgut Ankara Türkiye

dpf.jpg

dpf.jpg

Etiketler

Ynt: pajero3.2 did dpf iptali ve chip tuning

arkadaşlar aracı yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum hatta cumartesi pazar bursayı gezdin aracta gözle görülür bir güç artışı var yakıt olarak uzunyolda yaklaşık 100-120 km arası hızla 8-9 litreyi gösteriyor depoyu tekrar doldurdugumda 278.00 tl :720 km yani 38 krş yaktı dpf zaten araç beyninden silindi şimdilik izlenimlerim olumlu çok güçlu olan motor daha bir güçlendi araç daha birkeyifli hale geldi asıl ekonomi saglıyacak bir faktörde dpf li araçlar 0/40 yag kullanırken 1lt si 90.00 tl şimdi 5/30 yag kullanacagız 1lt 15.00 tl bildigim kadarıyla araç 8 lt yag alıyor aradaki fark yabana atılır deyil

anlayamadıgınız dpf ise japonlar araçları japonya ve avrupa egzoz emisyon normlarına göre üretiyor bizde öyle bir kriter olmadıgı için ek maliyetleri bertaraf ediyoruz performans ise enjektör ve turbo basınç yazılımı ile limitler son seviyelere taşınıyor kısacası budur

birde bu işlemin sadece yazılım yüklemesi bizde yapılıyor araçla ilgili yazılım yurt dışında her araca özel hazırlanıyor

merhaba 2007 model yeni kasa pajero aracıma yaklaşık 4 ay önce yaptırdıgım dpf iptali ve chiptunning uygulamasıyla ilgili izlenimlerimi paylaşmak istiyorum aracı 4 aydır kullanıyorum yalklaşık 40 ps artıştan sonra araç alt devirlerde mükemmel tepki veriyor tabiri caizse her kalkışta patı çekiyor hızlanma ve vites doldurmalarında hissedilir artış oldu çok keyifli ve güvenli olan aracım daha keyifli bir hal aldı yakıt sarfiyatında %10-15 arası düşme var kesinlikle abartı deyil dpf araçlara ektradan masraflar açıyor toplanan kurumu yakma işlemi ( rejenerayon ) artık yok 0/40 pahalı yag kullanımı artık yok ışık yanınca sönene kadar dolaşmak artık yok artık güç var tork var ekonomi var SAYGILAR

fotoğraf.JPG

orhan19' Alıntı:
merhaba 2007 model yeni kasa pajero aracıma yaklaşık 4 ay önce yaptırdıgım dpf iptali ve chiptunning uygulamasıyla ilgili izlenimlerimi paylaşmak istiyorum aracı 4 aydır kullanıyorum yalklaşık 40 ps artıştan sonra araç alt devirlerde mükemmel tepki veriyor tabiri caizse her kalkışta patı çekiyor hızlanma ve vites doldurmalarında hissedilir artış oldu çok keyifli ve güvenli olan aracım daha keyifli bir hal aldı yakıt sarfiyatında %10-15 arası düşme var kesinlikle abartı deyil dpf araçlara ektradan masraflar açıyor toplanan kurumu yakma işlemi ( rejenerayon ) artık yok 0/40 pahalı yag kullanımı artık yok ışık yanınca sönene kadar dolaşmak artık yok artık güç var tork var ekonomi var SAYGILAR

Kısa bir zaman sonra sizinle iletişime geçicem. ;)

orhan19' Alıntı:

iyi günlerde kazasız belasız kullanın
diğer yandan yapılan değişikliklere katılamıyorum
çünki araçta yazılımla artırdığınız her bir fazla beygir gücü motorun ömründen yiyor fabrika bu yazılımı testlerden sonra tölarans değerlerini gözeterek yapıyor,
yağ değişimi bence büyük risk, 0 - 40 motor yağı tam sentetiktir bildiğim kadarıyla sizin kullandığınız yağ da tam sentetikmi ? aradaki farkı fiyat hariç araştırdınızmı ? ayrıca araçta türbo varsa turbo mili de motor yağını kullanır
benim araçta ralliart var ve ayar kontrol düğmesi yarıda duruyor henüz 1 milim bile yükseltmedim :D
bazı durumlarda 2,5 luk makinadan 4 litrelik makinanın güçünü talep etmemek daha iyidir diye düşünüyorum.

ahmet bey merhaba tespitleriniz gayet dogrudur şimdi bu aracın üretimi 2010 yılında aynı donanımı ve motoru dpf siz model üretilerek devam etmiştir dpf olmayan modeller 200 ps dir yani biz aracın ürettigi güçten fazlasını istemedik 2010 modelin yazılımını yükledik yag konusuda 2010 ve üstü modellerde dpf olmadıgı için daha ucuz tam sentetik yag olan 5/30 kullanılıyor onu kullanıyoruz mitsubishi bile yaptıgı bu dpf illetinden 2010 senesinde araçlarına koymayarak kurtulmuştur bizde kurtulduk kısacası ezbere yapılan hiç birşey olmamış herşey bir standarta baglı kalınarak yapılmış ve sonuçta memnun edicidir.SAYGILAR

Selamlar

Yapılan işte aldığınız sonuç tatminkar olduğuna göre mesele yok çünki dpf zaten hatalı bulunup fabrika tarafından üst modellerde kaldırılmış, eksoz tıkanıklığı dpf sökülüp giderildiğine göre araç daha rahat çalışır eğer yaktıysa arıza lambasıda yakmaz diye düşünüyorum ama yağ konusunda aynı fikirdeyim :D kazasız belasız sürüşler dilerim aracı iyi günlerde kullanın

saygılar.

teşekkür ederim ahmet bey hep beraber kazasız belasız seyirler dilerim

Ynt: Pajero3.2 Did Dpf İptali Ve Chip Tuning

orhan19' Alıntı:
ahmet bey merhaba tespitleriniz gayet dogrudur şimdi bu aracın üretimi 2010 yılında aynı donanımı ve motoru dpf siz model üretilerek devam etmiştir dpf olmayan modeller 200 ps dir yani biz aracın ürettigi güçten fazlasını istemedik 2010 modelin yazılımını yükledik yag konusuda 2010 ve üstü modellerde dpf olmadıgı için daha ucuz tam sentetik yag olan 5/30 kullanılıyor onu kullanıyoruz mitsubishi bile yaptıgı bu dpf illetinden 2010 senesinde araçlarına koymayarak kurtulmuştur bizde kurtulduk kısacası ezbere yapılan hiç birşey olmamış herşey bir standarta baglı kalınarak yapılmış ve sonuçta memnun edicidir.SAYGILAR

Orhan bey konu biraz eski kalmış ama bende 2008 pajero alma arifendeyim hem araç hakkında biraz bilgi alayım hemde dpf ve chip konusunu günceleyeyim dedim.bu arada yaklaşık maliyeti ne oldu size ayrıca aracınızı kullanıyormusunuz halen saygılar.

Ynt: Pajero3.2 Did Dpf İptali Ve Chip Tuning

yeni kasayı sattım su an eski kasa var 2006 model düz dizel bu modelde dpf yok iptali çok basit dpf nin yerine bir boru sensörleri iptal etmeyi o aşamaya gelince size tarif ederim maliyet bir boru parası yani saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,844
Kayıtlı Üye Sayımız
166,640
Kaydolan Son Üyemiz
Emirkktn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR