Pajero' mu, CJ7 veya 6' mı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dsasrg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 86
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,200
Ynt: Pajero' mu, CJ7 veya 6' mı ?

997799' Alıntı:
sn dsasrg (isim yazsanydınız ismen hitap edebiliridim. özür dilerim)

bütçeniz ne kadar?
koşullarınız nasıl? kar derken bizde karda off-road yapıyoruz yükseklik başa bela? alacağınız arabalrın yrdn yükskliğine iyi bakın. en büyük problem araçların şasilerinin zemine oturmasıdır. 86 pajerodan bahsediyorsunuz ki!! iyi düşünün,
zaten soru sormuşsunuz ama kararınızı vermiş gibisiniz.
93 model üstü pajeroların başarılı oldukları aşikar ancak epey alternatifiniz var tabi bütçeyle orantılı. saygılar...

ismim serhat : bütcem 10-11 bın tl .kar bır haylı oluyor burada.yerden yuksek olması mı daha ıyı olur.

Etiketler

dsasrg' Alıntı:
ismim serhat : bütcem 10-11 bın tl .kar bır haylı oluyor burada.yerden yuksek olması mı daha ıyı olur.altarnatıf ne olabılır izce Levent Bey şU İLANA BIR BAKIP DEĞERLENDİRME YAPAR MISINIZ http://www.araba.com/2409350/Mitsubishi%20Pajero

dsasrg' Alıntı:
peki kısa pajero arka taraf makaslı alınır mı sizce? (tüplü 86model 10bin lira)
Araç temizse alınır,
Anlaşılan kısa şase bir araç düşünüyorsunuz,
konforda istiyorsanız ,suzuki de iyi bir alternatif olabilir.
dsasrg' Alıntı:
ismim serhat : bütcem 10-11 bın tl .kar bır haylı oluyor burada.yerden yuksek olması mı daha ıyı olur.
Arazide altı yüksek araç tabiki daha başarılıdır.
ama ne kadar arazi yaparsanız o ölçüde yoldan uzaklaşırsınız.

yazargezeryolçizer' Alıntı:
Araç temizse alınır,
Anlaşılan kısa şase bir araç düşünüyorsunuz,
konforda istiyorsanız ,suzuki de iyi bir alternatif olabilir.Arazide altı yüksek araç tabiki daha başarılıdır.
ama ne kadar arazi yaparsanız o ölçüde yoldan uzaklaşırsınız.

Kerım Beyaz önce yazdıgım lınktekı araca bır bakar mısınız

Serhat bey Selamlar.
resimden diri gözüküyor,ama bir pajeroyu her zaman iyi bir ustaya göstermek gerekir,
Pajero iyi ve sağlam bir araçtır,ama yıpranmışına düşerseniz çok baş ağrıtır.
Son fiyatlarını bilmiyorum ama ,12,500 bu araç için fazla.
şahsi fikrim araç iyiyse 9,000 civarı verilir.

Aracı 10bin lıraya bırakırım dıyor ama bnım aklımdan gecen 8.500-9.00 gibi bir rakam ama nasıl olduğunu göstermek gerekli.Bir de makaslı olunca cok yakar vs diyenler var. 90 öncesi işe yaramaz dıyenler var kafam cok karısıyor

Kerim Bey ,
aracı 10bin lıraya bırakırım dıyor ama bnım aklımdan gecen 8.500-9.00 gibi bir rakam ama nasıl olduğunu göstermek gerekli.Bir de makaslı olunca cok yakar vs diyenler var. 90 öncesi işe yaramaz dıyenler var kafam cok karısıyor

86 model o para etmez. hem araç tentli. harttop yok, başa bella ben olsam 8 e de almazdım siz bilirsiniz. ayrıca o paralara daha yüksk model alabilirsiniz bence...

http://www.sahibinden.com/pajero_1990_model_2_6_benzin_lpg_fiyat_dustuuu-50WQQaXQQ16621576WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/mitsubishi_pajero_2_5_td-66WQQaXQQ17019926WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/1990_pajero_3_kapi_klima_lpg-37WQQaXQQ16685898WQQpXQQdisplayitem

gibi mesela... ayrıca parayı masaya yatırınca tlefonla biten pazarlıklların üstüne indirim alabilisiniz bence...

yükseklik 4x4 off-road araçları için en önemli faktörlerden biridir, insanlar yüksltmek ve daha büyük lastik takabilmek için 5000 dolar civarında para harcıyor.
ayırdığınız bütçeye sağlam yapılı bir cj 7 alamazsınız, size link attığım pajerolar bile 300 binlerde, düşünün son 3 sahibi 1 er yıl binip bu araçları sattıysa, satıcam diye bakımları yapılmadıysa bunun faturası birine elbet patlıyacaktır, umarım bu siz olmazsınız.
ben olsam şu araçlardan birini alırdım.

http://www.sahibinden.com/fb_plakali_arazinin_krali-26WQQaXQQ17752824WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/doktordan_1990jeep_cherokee_ltd_masrafsiz_keyifli-27WQQaXQQ18827736WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/sahibinden_temiz_-97WQQaXQQ14381287WQQpXQQdisplayitem

tabii şunu da belirteyim size link verdiğim araçların hiçbirini tanımıyorum ve görmedim, iyi bir ustaya göstermek kaydıyla öneriyorum... ilerleyen zamanlarda biraz para harcayarak harikalar yaratabileceğiniz ve sizin düşündüğünüz pajerodan daha keyifli bir araçtır...yükseltmsi ve modifikasyonu kolay ve tecrübe edilmiş ve kendini ispatlamış bir araçtır... saygılar...

Levent bey arastırmalarınıza ve önerileriize tesekkur ederım Pki vitara jlk hakkında fıkrınız var mı

http://www.sahibinden.com/pajero_1990_model_2_6_benzin_lpg_fiyat_dustuuu-50WQQaXQQ16621576WQQpXQQdisplayitem sankı guzel gıbı

bundan önceki aracım jlx ti. 3 kapı. güzel araç. ama bagaj olayı yok denecek kadar zayıf. yakıtı çok 1.6 motora göre. hatta bendeki 16v full enjeksiyonlu modeli idi ama lpg yoktu. arazide özellikle şu anki aracımla daha az tel ödüyorum aynı turda (şu an 5.2 v8 e biniyorum)
arazide çok başarılı bir araçtır vitara. 90 model pajero ile aynı paraya 97-98 vitara alabiliyosanız değerlendirebilirsiniz. ama size gönderdiğim jeepleri cidden düşünün.

997799' Alıntı:
bundan önceki aracım jlx ti. 3 kapı. güzel araç. ama bagaj olayı yok denecek kadar zayıf. yakıtı çok 1.6 motora göre. hatta bendeki 16v full enjeksiyonlu modeli idi ama lpg yoktu. arazide özellikle şu anki aracımla daha az tel ödüyorum aynı turda (şu an 5.2 v8 e biniyorum)
arazide çok başarılı bir araçtır vitara. 90 model pajero ile aynı paraya 97-98 vitara alabiliyosanız değerlendirebilirsiniz. ama size gönderdiğim jeepleri cidden düşünün.

pajerolara bakacağım ama digğerlerinin motoru çok büyük. o kadar usta bir off roadcı falan değilim ki ben. kısa olsun istiyorum yaz aylarında üzeri açılsın falan.kışın sağlam şekilde işimi görsün yolda arazide .pajero hoşuma gitti aslında ama anlamadığımdan korkuyorum.vitara öğretmen arkadaşlarımdan birinde vardı uzundu ama güzeldi.

Levent Bey keşke aracımı almadan önce bu siteyi tanımış olsaydım ve sizden fikir alsaydım :smiley:

PaJeRo61' Alıntı:
Levent Bey keşke aracımı almadan önce bu siteyi tanımış olsaydım ve sizden fikir alsaydım :smiley:

Kadir bey;
Estağfurullah, bizler hergün bişiler öğrenen insanlarız, site içerisinde gerçekten de her derde deva insan sayısı o kadar çok ki. İyi sorular sorduğunuzda çok iyi cevaplar alınabiliyor gerçektende.
Kendi adıma yapmaya çalıştığım şey insanların en az maddi ve manevi hasarla en iyi keyifi alabilecekleri tecrübelerimi paylaşabilmek. sadece çok fazla araştıran ve daha öncesinde uzun süre motorsporlarıyla uğraşmış olmamdan kaynaklanan avantajımı kullanmak (mekanik adına).
biçoğumuzun maddi durumu belli. çok zengin insanlar değiliz, küçük şeylerle büyük mutluluklar yaşamaya çalışıyoruz. Örneğin Serhat beyi hiç tanımam, belki de hiç tanışmıyacağız bile. Ama daha önce bu işlerden çooook fazla zararlar gördüğüm için insanların zarar görmesini istemiyorum. Yardım edebilirsek ne ala. Başka bi çıkarımız yok. Amaç bu işlerden uzaklaştırıp küstürmekten se sevdirmektir.

Serhat bey, motorun büyümesi yada küçülmesinin çok fazla bi dezavantajı yoktur, verimlilik esastır. Pajero denince bu amartisörü içerden ayarlanabilen, %100 diff kilidi olan temizi 20 bin tl nin üstünde olan model akla gelir. bu modeller eski modeldir ve çok dikkatli olmak lazım!!!. üstü açılması yaz aylarnda güzel bişey tartışılmaz, ama içeri sızan sular, 70 km den sonra gelen çok yüksek sesler, birleşme yerlrinin çürümesi gibi dertler de yakanızı pek bırakmaz. 10 yaşındaki sunrooflu arabalar bile problem yaratıyor bu etmenlerle.
Neyse konu ile ilgili söylenebilecek birçok şeyi söylediğimi düşünüyorum. Gerekli tavsiyeleri de haddimiz olmayarak verdiğimi de. Saygılarımla...

Kadir bey bu arada isklip-tosya yolu falan yazmışsınız Çorum civarı? nedir durum? (çorum da oturuyorum da)

Levent bey söylediklerinizi düşünmemiştim.18-20bin tl var neyapim şaşırdım Degerli fikirleriniz için tesekkurler.

Bu arada Tokat ta cıkan catısmada sehidimiz var yarın cok kotu bır gun olacak canım cok sıkkın

Bakın bu işe bende başladığımda ço fazla bir bütçe ayırmadan 10 bine 3 kapı 91 model pajero alayım diye düşünerek başladım. şimdi pajero diyince akla paris dakar, sağlamlık geliyo, defransiyel kilidi geliyo. neyse araştır kurcala kurcala servisleri aradım bu işle uğraşan yarışan insanları kurcaladım uzak dur dediler. ben de çorum da oturuyorum. geçen sene gittim vitara aldım. piyasasının da üstü bir fiyata (araç alırken temiz araca her zaman 1-2 lira fazla para vermeyi tercih ederim, çünkü piyasası 15 lira olan bir arabayı 10 a alıyosanız, genelde bu arabaya 10 lirada harcasanız zil gibi sıfır hata hale getiremezsiniz. hatalı hatalı kalır.) kaportasal olarak hatalı ise ucuz alıp ucuza satabilirsiniz dğişen bişi olmaz bu tercih size kalmıştır. (ana organ dediğimiz sase ve direkler hariç) nyse vitara güzel ama benim işimi görmedi çünkü bizim off-road ımız karda, yerde 40-50 cm buz onun üstünde 40-50 cam kar gibi bir parkurda araç kullanıyoruz, araç ilk patinaja düştüğünde şaseler yere oturuyor, tekerler boşa dönüyordu. burda isterseniz öne de arkaya da kilit takın hiç bir işe yaramıycaktır. vitara da 1 sene boşa zaman kaybettikten sonra daha önceleri vergi,parça,işletim maliyeti,yakıt nedeniyle hiiiiiiiiç yüzüne bile bakmadığım bir 96 model grand chrokee sahibiyim. bu aracımı bu sefer hata yapmamak adına çooook araştırıp öle aldım. şunu söyliyim arkadaşlarınıza çıkamadıkları tepenin üstünden bakmak çooook keyifli.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.