Pajero' mu, CJ7 veya 6' mı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dsasrg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 86
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,205
Ynt: Pajero' mu, CJ7 veya 6' mı ?

TeMu' Alıntı:
Tabiki CJ almanızı tavsiye ederim. Burdaki Cj kullanıcılarının ortak bir mesajı var heralde CJ sorun çıkarır ona aşık olmak lazım ki katlanabilesin falan filan... Kusura bakmayın ama hiçbirinize katılmıyorum CJ5 ten uzatma CJ7 im var kıbrısta öğrenciyim 3 senedir jeepim burda 8 ay kalıyor yaklaşık burda ve 25bin km yapıyorum ayrıca kıbrıs offroad kulübüne üyeyim ve her geziye, offroada katılıyorum pazar günü de bir tane var hatta ve bugüne kadar CJ7'imden aldığım tek problem arka fren hortumum patladı ve kıbrıstayken tek yaptığım bakım da; düzenli yağlatmak oluyor. Yazın Türkiye'ye döndüğüm zamanda bu sene sadece balatalarını değiştirdim o kdr. Eğer ki sizin CJleriniz devamlı sorun veriyorsa ustanızı değişmenizi tavsiye ederim sorun CJ de değil sizdedir. Kusura bakmayın bunları yazıyorum çünkü insanların aklında CJ ler offroad kralıdır ama hep sorun verir gibi bir imaj yaratılıyor.
Selamlar,
Cj bencede off-road olarak güzel bir kasa ,
Amaçta uzun yol da varsa ,ki hiç birimiz arka bahçemizde off-road yapmıyoruz,
vereceği sıkıntılara da katlanmak gerek.

Dağılması konusuna gelince,genel olarak hurdacılardan alınan ,yorulmuş parçalarla toplandığı için,bu tip sorunlar çıkıyor.
Baştan sağlam bir şekilde araç toplanırsa ,vereceği sıkıntı minumuma iner.

Etiketler

Merhaba,
İngiliz forumlarında genellikle 2,8 dizel motorlu Pajero'ların tercih edildiğini görüyorum.
Bizde ise dizellerden bir çekinme sözkonusu genel olarak.
Bu konuda görüşünüz nedir Kerim bey?

schweps' Alıntı:
Merhaba,
İngiliz forumlarında genellikle 2,8 dizel motorlu Pajero'ların tercih edildiğini görüyorum.
Bizde ise dizellerden bir çekinme sözkonusu genel olarak.
Bu konuda görüşünüz nedir Kerim bey?
Şenol bey merhaba,
Dizellerin tutulduğunu bende görüyorum,
ama bu konuda çok fikrim yok.
Tercihler ülkelere göre bazen çok değişik oluyor.
Dizellerin ayna mahruti oranları ,büyük lastikler için daha ideal,düşük devirlerde tork ları iyi ,
bu yüzden bir tercih olabilir.arkadaşlara bir sorayım konu hakkında bilgisi olan varsa yazarım.

Bizde çekinme konusu,dizellerin ömrü 300-400 bin km,ve motor parçalarının benzinliye göre daha pahalı oluşundandır diye tahmin ediyorum.
Tüp le araç 16 Lt,şehir içi yakıyor buda dizellere göre avantaj.
2.8 dizel ,ve 3.0 benzinli aynı vergi diliminde,yani Türkiyede vergi avantajı da kalmıyor.
3.5 V6 bir dilim üstte ,ama oda motor gücü için verilir sanıyorum en azından ben böyle düşünüyorum.
Benzinli olarak motor ömrü 500-600 bin diyorlar,ama bakım aksatılmazsa 1milyonu rahat görüyorlar.

Dizeller uzun yolda biraz hantal kalıyor,ve gürültülü,
Uzun şaseler bizde daha çok yol aracı olarak kullanılıyor,
bu yüzden tercihler genel olarak bizde benzinli yönünde.

Pajero yu kimse kötülemiyor zaten... ;)

Fakat CJ ile kıyaslamada CJ kendini kanıtlamış bir safkan off-road aracı...

Off-road yarışlarında bile halen cj ler yerini almaktadır...

Kullanım amacına bakılarak tercih edilmesi gerekir...

fix' Alıntı:
her şartta pajero üstün. kıyaslanmaz bile. pajerodan şaşma.

Cj lerin karizmasına ve dolu tarihlerine diyecek yok. Ama bir süre önce teknolojik olarak ve fiziksel olarak bittiler aslında. Bakmayın hastalarının yürüttüğüne, o devir kapandı. Toplasanız kaç tane güvenilir durumda cj var. Üstelik bunların da herhalde tamamı çok paralar harcanarak bu haldedirler.

Hastası değilseniz cj lere bakıp geçin, gerçekçi olun.

CJ ciler yine duygusal olarak itiraz etmesinler lütfen. Acı ama gerçek bunlar.

IMG_3477.jpg

concrete' Alıntı:
Cj lerin karizmasına ve dolu tarihlerine diyecek yok. Ama bir süre önce teknolojik olarak ve fiziksel olarak bittiler aslında. Bakmayın hastalarının yürüttüğüne, o devir kapandı. Toplasanız kaç tane güvenilir durumda cj var. Üstelik bunların da herhalde tamamı çok paralar harcanarak bu haldedirler.

doğruyu söyleyeni kovacaklarsa birlikte kovulabiliriz
ama yeni wrangler rubicon ve yakın tarihli modeller elbette olaydan tenzih edilmeli
hem SS4 ün kendine özgü ve offroad camiasında kabul görmüş bir sistem olduğu unutulmamalıdır
selamlar

unc' Alıntı:
doğruyu söyleyeni kovacaklarsa birlikte kovulabiliriz
ama yeni wrangler rubicon ve yakın tarihli modeller elbette olaydan tenzih edilmeli
hem SS4 ün kendine özgü ve offroad camiasında kabul görmüş bir sistem olduğu unutulmamalıdır
selamlar

:smiley:

concrete' Alıntı:

Güven abi benim cj benden 5 yaş büyük illaki para harcanacak zevk bu amaç bu...

Gezilerde hep cj ler iş yapıyor o batıyor cj gelsin..O devriliyor cj gelsin...Fotoğraf çekilecek CJ gelsin... ;D

Yarın isoff yarışları var abilerimizden duyuyorum etap içinde sağlam araç yok diyorlar beni görevli araç olarak çağırıyorlar vaktim yok gidemiyorum...

Bazı arkadaşlarda yazmış iyi bir ustanın elinden çıkan CJ harikalar yaratıyor...Satan kişiler ise ya ailesi büyüyor yada konfor arayan bir araç tercih ediyorlar...vs.. vs...

hasanfb' Alıntı:
Güven abi benim cj benden 5 yaş büyük illaki para harcanacak zevk bu amaç bu...

Gezilerde hep cj ler iş yapıyor o batıyor cj gelsin..O devriliyor cj gelsin...Fotoğraf çekilecek CJ gelsin... ;D

Yarın isoff yarışları var abilerimizden duyuyorum etap içinde sağlam araç yok diyorlar beni görevli araç olarak çağırıyorlar vaktim yok gidemiyorum...

Bazı arkadaşlarda yazmış iyi bir ustanın elinden çıkan CJ harikalar yaratıyor...Satan kişiler ise ya ailesi büyüyor yada konfor arayan bir araç tercih ediyorlar...vs.. vs...

hasan her şey tercih meselesi öyle diil mi? onun için en iyisi fikrini söyleyeceksin kenara çekileceksin.... tartışmak boşuna

almirsen' Alıntı:
hasan her şey tercih meselesi öyle diil mi? onun için en iyisi fikrini söyleyeceksin kenara çekileceksin.... tartışmak boşuna

Yok kardeşim tartışma değil bu yanlış anlaşılmasın...Güven abimiz kesinlikle bizden tecrübeli.. ;)

Fakat CJ leri kullanmayan bilemez bu duyguları onu anlattım kendimce... ;)

hasanfb' Alıntı:
Yok kardeşim tartışma değil bu yanlış anlaşılmasın...Güven abimiz kesinlikle bizden tecrübeli.. ;)

Fakat CJ leri kullanmayan bilemez bu duyguları onu anlattım kendimce... ;)

hasanım tartışmaktan kastım benim da buydu zaten... Güven abimizin tecrübesi karşısında saygıyla eğiliyorum,aslında şunu da söyliim güven abi cj hakkında söylediği herşeyde yerden göke kadar haklı ama cj kanser hastalığı gibi , sigara gibi ,sana zarar verdiğini biiyosun ama vazgeçemiyorsun işte öyle bişey yakalandık bikere...

ufukozkan' Alıntı:

abi cj niz super iki saattir oole bakıyorum.
kargadan baska kus cj den baska dert tanımam.
hani vardir ya "gırmızı ossun uc gurus fazla ossun" cj olsun dertlı olsun.
ask olacak bu araba ıcın
bende bır 4.7 GC var, bır cj6 var, bır dızel fıat var cj baska abı
cj kapalı kasa benım gezenbılırın 2. gezı uye aracı
2006 gezı fotolarında var. kesıp cj5 yapmayı planlıyordum bu resımden sonra duraksadım.
offf cok fena gaza geldım ben bı musade alıım ınım assa ıkı yagına suyuna bakıım ıkı cıvata sıkıım gelıım :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.