Pajero' mu, CJ7 veya 6' mı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dsasrg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 86
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,205
Ynt: Pajero' mu, CJ7 veya 6' mı ?

İyi akşamlar. İki ay önce resimde gördüğünüzü kısa kasa Pajero Pinin i satın aldım. Açıkçası çok memnunum. Bayram dönüşü İsikilip- Tosya arasını dağ zirvesinden, yol demeye bin şahit yerlerden geçtim hiçbir sıkıntı çıkarmadı. Yalnız arıza yaptığında biraz pahalıya mal oluyor. İki hafta önce gaz kelebek ünitesi arıza yaptı ( mıknatıs kırdı), tamir yoluna gittik fakat tutmadı. Parçayı yenisiyle değiştirmek zorunda kaldım ve bana 2.860 TL'ye mal oldu. Ama Pajero için değer diyorum..

Etiketler

Teşekkür ederim Güven Bey,
Anladığım kadarıyla pajero sağlam ,kolay arıza yapmayan ve dolayısıyla bir defa işçilik olacağından işçiliği ucuz ancak parçası pahalı olan,konforlu olan ama arazide de mükemmmel olan bir araç.Doğrumu anladım acab fikrinizi yazar mısınız?

Kadir Bey hayırlı olsun.Gaz kelebeğinin pahalı olduğunu duymustum ya da okumustum bır kere daha.Bu arada kaç TL ye almıstınız

Pajero bir kere arıza yapar, yaptı mı da pahalıya patlar. Araç ilanınızdan yanlış okumadıysam öğretmensiniz. Ben de subayım ve gelir düzeyimiz hemen hemen aynı. Bu yüzden pajero alırken olası bir arızada bütçenizin ufak çaplı sarsıntılar geçireceğini aklınızdan çıkarmayın :smiley:
Aracımı bir doktordan 19.000 TL' ye aldım. 2001 model 3 kapı 148000 km'de. Gaz kelebek ünitesi hariç şuı ana kadar da hiçbir sorun çıkarmadı ( inşallah da çıkarmaz :smiley: )

Bu arada servisteki ustanın bir cümlesini aktarmak istiyorum: " Bu aracın yedek parçalarıyla on tane sıfır araba alırsın komutannnn :smiley: :smiley:"

Pininler ebatları açısından dikkatimi çok çekmişti. Araziye sokmaya kıyamayacağım için vazgeçmiştim. Bu arada parça fiyatları ve sevis imkanları açısından da uyarılar almıştım. Ama 90 lı modellerde kısa kasa bir pajero arazide çok iş yapıyor. Hatta yarışanları da var. Sağlamlıkları konusunda da kıimsenin tereddütü yok. Hangi aracı alıyor olursanız olun, bu araçtan anlayan ustanızın olduğundan emin olmalısınız. Bilmeyenlerin elinde, hele parçası pahalı araçlar sizi üzebilir. Ancak pajerolar genellikle arazi amaçlı aranan araçlar olduklarından, bence ederlerinin biraz üzerinde fiyatlandırılıyorlar.

Genel olarak bir araç alıp moifiye etmektense, yapılmış ancak arazide çok hırpalanmamışını bulup almak daha ekonomik olabiliyor. Bu durum özellikle cj ler için kesinlikle böyle. Cj için özetle, iyi bir ustanın topladığı bir taneyi makul fiyata bulup, 1-2 yıl kullandıktan sonra biraz altına satarsınız diyebilirim. Ancak her durumda talep edilen rakamlara aldanmayın derim. Sabırsız davranmayıp alırken fazla zarar etmeyin.

evet öğretmenim ve gelirmiz belli.ancak yasadıgım yerden dolayı böyle bir arac almalıyım.hem ihtiyac hem zevk işi anlayacağınız.pahalı olsa bile kolay kolay arıza yapmaz deniliyor.ben de bilemıyorum.daha ucuz parçası olan ve dayanıklı ve prformanslı olan bir arac va r mı bilmiyorum. hayırlısı insallah

tesekkur ederım önerınıze.SAĞLAM BIR PAJEROYU UYGUN BIR FIYATA ALSAM UZUN BIR ZAMAN BINERIM DIYE DÜŞÜNÜYORUM

Ne kelebekmiş :smiley: O paraya sıfır komple şanzıman alınıyor Cherokee ye :eek:

hhocam anladığım kadarıyla kar ağırlıklı bir off-road olacak. aracın yüksekliği önemli bir sorun. pajeronun şasesini yerden yükseltemezsin. (cj kadar) sağlam yapılı bir cj7 nin üsütne arazide pek fazla araç yoktur.

ssbman' Alıntı:
Ne kelebekmiş :smiley: O paraya sıfır komple şanzıman alınıyor Cherokee ye :eek:
Barış burda parça fiyatlarını çok uçuyorlar,örnek vermek gerekirse,
kasnak 1400 TL bayiye geliş fiyatı,
Aynı kasnak yurd dışından 350 ye geliyor hızlı kargo dahil,
Fiyatı sanırım 141 dolardı+posta
gümrükte takılırsa %23 vergisi var,

parçaları , www.rockauto.com da bulabiirsiniz.

bildiğim kadarıyla mitsubishi gdi teknolojili motoru üretmiyor artık,vw de fsi teknolojisinden vaz geçti
ilerisi açısından bu beni düşündürüyor ve gaz uygulaması yapılamıyor
gerçi o araçlara gaz taktırsan,zaten bagaj küçük
selamlar

Hımm kerim abi bu durumda servis politikalarını sorgulamak lazım Mitsubishi nin . Servise gidenlerin ısrarla belirtmesi hatta protesto etmesi lazım bu durumu . Ama nerde bizde o organize durum.

Aslında Mitsubishi çok iyi araçlar üretiyor . Sabancı , Ortada bırakmasaydı Türkiyede iyi yer edinirdi . Biz yıllar Galant , Galant super salon , Lancer kullandık . Özellikle zamanlara göre , hatta hala şu zamana göre çok konforlu ve sorunsuz araçlardı . Bir dönemde kısa şase pajero vardı . Ama şu parça servis durumu markayı kötü durumu düşürdü Türkiye de ...

Keşke mitsu ya büyük bir firma el atsa da bu işler çözülse ...

Bu arada şu siteye bakayım . Belki birşey getirtmeyi denerim :smiley:

Neyse konuyu dağıttım . Özür .

ssbman' Alıntı:
Hımm kerim abi bu durumda servis politikalarını sorgulamak lazım Mitsubishi nin . Servise gidenlerin ısrarla belirtmesi hatta protesto etmesi lazım bu durumu . Ama nerde bizde o organize durum.

Aslında Mitsubishi çok iyi araçlar üretiyor . Sabancı , Ortada bırakmasaydı Türkiyede iyi yer edinirdi . Biz yıllar Galant , Galant super salon , Lancer kullandık . Özellikle zamanlara göre , hatta hala şu zamana göre çok konforlu ve sorunsuz araçlardı . Bir dönemde kısa şase pajero vardı . Ama şu parça servis durumu markayı kötü durumu düşürdü Türkiye de ...

Keşke mitsu ya büyük bir firma el atsa da bu işler çözülse ...

Bu arada şu siteye bakayım . Belki birşey getirtmeyi denerim :smiley:

Neyse konuyu dağıttım . Özür .
tamamen katılıyorum,herseferinde de ,fuarlarda falan temsa yetkililerinle konuştuk,araçlar az satıldığından yedek parçalarıda bence pahalı oluyor,stok az,fazla bekleniliyor v.s
temsa otomobilden çok kendini ticari ve otobüse odaklamış,sanki diğerlerini kerhen satıyor gibi
selamlar

Biraz değil baya öyle gibi görünüyor . Hani otobüsün , misnibüsün yanında bulunsun maksat . Çeşit olsun ... Halbuki Mitsu nun binek ve jip kısmını ayırsalar ve ciddi bir satış-servis politikası geliştirseler çok farklı işler ortaya çıkar . Karlı görmüyorlar demek ki ... Neyse Siz de pajero ya karar verdiniz heralde , umarım gönlünüze göre bir araç alırsınız :smiley:

Tabiki CJ almanızı tavsiye ederim. Burdaki Cj kullanıcılarının ortak bir mesajı var heralde CJ sorun çıkarır ona aşık olmak lazım ki katlanabilesin falan filan... Kusura bakmayın ama hiçbirinize katılmıyorum CJ5 ten uzatma CJ7 im var kıbrısta öğrenciyim 3 senedir jeepim burda 8 ay kalıyor yaklaşık burda ve 25bin km yapıyorum ayrıca kıbrıs offroad kulübüne üyeyim ve her geziye, offroada katılıyorum pazar günü de bir tane var hatta ve bugüne kadar CJ7'imden aldığım tek problem arka fren hortumum patladı ve kıbrıstayken tek yaptığım bakım da; düzenli yağlatmak oluyor. Yazın Türkiye'ye döndüğüm zamanda bu sene sadece balatalarını değiştirdim o kdr. Eğer ki sizin CJleriniz devamlı sorun veriyorsa ustanızı değişmenizi tavsiye ederim sorun CJ de değil sizdedir. Kusura bakmayın bunları yazıyorum çünkü insanların aklında CJ ler offroad kralıdır ama hep sorun verir gibi bir imaj yaratılıyor.

dsasrg' Alıntı:
tesekkur ederım önerınıze.SAĞLAM BIR PAJEROYU UYGUN BIR FIYATA ALSAM UZUN BIR ZAMAN BINERIM DIYE DÜŞÜNÜYORUM
Bence de doğru bir düşünce,temiz bir araç uzun süre sorunsuz olarak size hizmet edecektir.
Modele göre 2 inç ,süspansiyondan,2 inç kasadan yükseltebilirsiniz.
yabancı sitelerde genelde bu değerler için ,aracın dengesi bakımından uygun oranlar diye yazıyorlar.
İşin ilginç tarafı araca 32' Lastik ki ben sığdırdım,
33' yabancı sitelerde gördüm modifiye ye gerek kalmadan sığıyor,
33' için kafamda soru işaretleri var denemeyi düşünüyorum,burdan tecrübelerimi yazarım.
33 ve 32 lerin uygulama fotoğraflarını gönderiyorum.
32'
02122009605.jpg
33'
buckshot1.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.