Pajero' mu, CJ7 veya 6' mı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dsasrg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 86
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,205

dsasrg

SERHAT GÖRGÜLÜ
Yer
AKKUŞ
Pajero mu yoksa cj7 veya 6 mı sizce hem arazi ve zor şartlar için daha uygun?Parça bulunma oranı,masrafı vs genel bir değerlendirme yapabilir misiniz?
color]

reykjavik-mitsubishi-pajero[883].jpg

Etiketler
Ynt: Pajero' mu, CJ7 veya 6' mı ?

Cj hastaları çokça şey yazacaklardır.

Ama ekonomik cevap kısa kasa Pajero dur.

Selamlar,

pajeronun ucuzu yok, cj7 nin orjinali yok, cj6 nın tentesi yok.
pajeronun derdi yok, cj lerin dertsizi yok.
pajeronun parçası pahalı işçiliği bir kere olduğu için ucuz, cjlerin parçası ucuz işçiliği tekrarlamalı olduğu için pahalı.
kısacası hepsi aynı kapıya çıkar.
bana göre her aracın + ları ile - lerinin toplamı aynı puanlamaya çıkar.
cj ler artık kendini ispatlamış ve artık şeref konuğu olarak aramızda yer almaktadır çok fazla zorlamak yersiz olur.
cj hastası cok var.
görev aracı isterseniz pajero.
hobi aracı isterseniz cj.

baska soze ne haced.
pajeronun altindaki lastiklerde muhtesem gorunuyor TR de bulmak mumkunmu acaba.

Çok güzel açıklama yapılmış zaten...

CJ kullanıcısı olarak CJ alıcaksanız hastası olmanız lazım...

Off-road ve günlük yaşamda kullanıcağım derseniz pajeroya daha sıcak bakın...

Off-road araçlarını hazır hale getirene kadar aynı işçiliği maliyeti harcıyoruz zaten...

Önemli olan sizin zevkiniz...

Bende cj var mutluyum huzurluyum... :smiley:

Bu arada mekaniği sağlam yapılmış bir cj sizi hayatta yolda bırakmaz...

Suzukilerde off-road için uygun araçlar işletme maliyetleri düşüktür.. ;)

Şiir gibi oldu ama... ;D

egemen' Alıntı:
pajeronun ucuzu yok, cj7 nin orjinali yok, cj6 nın tentesi yok.
pajeronun derdi yok, cj lerin dertsizi yok.
pajeronun parçası pahalı işçiliği bir kere olduğu için ucuz, cjlerin parçası ucuz işçiliği tekrarlamalı olduğu için pahalı.
kısacası hepsi aynı kapıya çıkar.
bana göre her aracın + ları ile - lerinin toplamı aynı puanlamaya çıkar.
cj ler artık kendini ispatlamış ve artık şeref konuğu olarak aramızda yer almaktadır çok fazla zorlamak yersiz olur.
cj hastası cok var.

baba 10 numara yazmışsın helal olsun...

Bence burda önemli nokta arkadaşın ne istediği ?

Tek araç mı kullnacak ?
Nekadar sert offorada yapacak ?
Modifikasyondan bahsetmiş , nekadar modifikasyon ?

Bence CJ sınırsız mod. imkanıyla öndedir . Ama tek araç olarak yada yayla yollarında gezip kamp yapmaksa amaç tabi ki pajerodur . Resimdeki gibi bir pajero yapmak araç hariç 15 milyarı geçer heralde , o da bulunmayan parçaları ithal etmek gereceğinden yapabilirseniz .

Özetle hobi amaçlı bir offroad canavarı CJ

Günlükte kullanılacak asfalt+offroad pajero . Zaten pajero alanında kendini defalarca ispatlamış bir araç

aracımı köye gitmek,profosyonel olmasa da arazide kullanmak,av vs etkinliklerde kullanmak stiyorum.Bir de ford fusionum var satıp biraz daha maddi olarak küçük bir araç alacağım ve iki araç kullanır olacağım
ssbman' Alıntı:
Bence burda önemli nokta arkadaşın ne istediği ?

Tek araç mı kullnacak ?
Nekadar sert offorada yapacak ?
Modifikasyondan bahsetmiş , nekadar modifikasyon ?

Bence CJ sınırsız mod. imkanıyla öndedir . Ama tek araç olarak yada yayla yollarında gezip kamp yapmaksa amaç tabi ki pajerodur . Resimdeki gibi bir pajero yapmak araç hariç 15 milyarı geçer heralde , o da bulunmayan parçaları ithal etmek gereceğinden yapabilirseniz .

Özetle hobi amaçlı bir offroad canavarı CJ

Günlükte kullanılacak asfalt+offroad pajero . Zaten pajero alanında kendini defalarca ispatlamış bir araç

dsasrg' Alıntı:
aracımı köye gitmek,profosyonel olmasa da arazide kullanmak,av vs etkinliklerde kullanmak stiyorum.Bir de ford fusionum var satıp biraz daha maddi olarak küçük bir araç alacağım ve iki araç kullanır olacağım

Kısa kasa pajero.

Pajeroyla oynamak esasında basit,
kupa şaseden kolay bir şekilde ayrılıyor,
Lastikler tahmini 44'
bu lastikleri taşımak için ,dizellerin ayna mahruti oranları yeterli geliyor diye biliyorum,
resimde gözüken araç dizel.maça 1-0 önde başlıyor.
Finlandiyada bu tip uygulamalar çok,lastikler kar üzerinde gitmeye uygun.
Bu araç gözümün önünde 3 saat te bu hale geldi.maliyet komik.
22102009536.jpg

Maliyet derken ,paletleri kastetmiyorum ;D ;D ;D

bende pajero derim
ama bulunduğunuz yerdeki tamir,bakım olanaklarınıda düşünmek gerekli
selamlar

bulunduğum yer ordu akkuş ilçesi ve servis vs yok [ en yakın samsun da var sanırım ama pajero ya değer gibi hissediyorum.cj7 ye takılmıştım ama o bır tutku oalyı anladığım ve yazıldığı kadarıyla.

untitled.jpg

ilçemize kar yağmadan daha bir an önce pajero sahibi olmak istiyorum.arkadasım cj8 aldı bugün getirmkek içi Denizli ye gitti.Bu sabrımı iyic zorladı çünkü sabırsızlığım arttı.

http://www.sahibinden.com/ogretmenden_super_bir_fusion-55WQQaXQQ10793840WQQpXQQdisplayitem

bir de av olayına girebilirsem değmeyiniz keyfime. Bir yoluna koyabilsem işlerimi mükemmel olacak .Bu işlere yeni girdiğimden karar vermek de zor (pajero için)

Umarım aldığınız bilgiler sizi mutlu edecek şekilde fayda yaratır. neticede bu iş imkanlar nispetinde zevk işi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.