Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Enjeksiyonlu bir aracın motoru her araçta olduğu gibi motor işletim sistemi denilen yazılımsal ve donanımsal araçlarla yönetilir.Dolayısı ile kontrol ünitesi ile sensör(hararet ,yağ dış hava sıcaklık,gaz pedal potansiyometre,boğaz kelebeği rolanti kontrol valfi vb ) ler ile iletişim halindedir.Bir taşın bile yerinden oynaması dengeyi bozacağından Hava akış metreyi bu sistemden(ki içeriye giren havanın hesaplanmasında büyük rol oynar) sistemden çıkarmak mümkün değildir... Biraz teknik oldu galiba,Anlayacağını umarım...
Bu da güzel kardeşim senin aracındaki işletim sistemini oluşturan parçalar..
Hazır çoşmuşken bir de motor yapayım sana. Bu tabi 99 model yılı ve sonrasının resmi seninki kaç model bilmiyorum. ikin cil enjeksiyon diye geçer.Silindir hacimleri aynıdır fakat Üretici 1999 yılından sonra farklı bir enjeksiyon sistemi kullanmıştır.
Tabiki yok.Arkadaşın dediği yanlış anlamadı isem araç otomatik vites olduğundan tam gaz verildiğinde aracın kick down yapması şeklinde fırlamasıdır,diye tahmin ediyorum.
ARACIM 2000 MODEL
GÖRSEL İLE BİRLİKTE AYRINTILI AÇIKLAMALARINIZ İÇİN TEŞEKÜR EDERİM
AKIŞMETRE İPTALİ HAYAL
BU ARADA TURBO KONUSUNA GELİNCE BEN ÖYLE YAZDIM ÇÜNKÜ ARABA 3000 DEVİRE İKEN GAZI KÖKLEDİĞİMDE DEVİRİ BAŞA ALIIP ANİDEN 5000 DEVİRE KADAR ÇIKIP SONRA VİTES ATIP AYNEN HIZDA 5000 DEVİRE KADAR ÇIKIP BÖYLE DEVAM EDİYOR TABİ GAZ PEDALINI YAPIŞTIRISAN BENİM İÇİN GÜZEL BİR OLAY SPOR MODDA KULLANMAK AMA ARABA İÇİN AYNI ŞEYİ SÖYLEYEMEM
SAYGILAR
BENİM ARABAYA İLANDA 30.000 TL FİYAT ÇEKTİM
OCAK BANDROLÜNÜ ALAMADIM VE MUAYENESİ YENİ BİTTİ O DA YAPILACAK
BANDROL VE MUAYENE ALICIYA AİT OLMAK KAYDI İLE
GEZENBİLİR KULLANICILARI İÇİN 20.000 TL BIRAKICAM
AVATARDAKİ ARAÇ DAHA FAZLA RESİM İSTENİRSE YÜKLERİM
İLK GELEN ALSIN HAYIRINI GÖRSÜN
SAYGILAR
YAZ GELDİ SICAKLAR BAŞLADI BENİM ARABA SU KAYNATMAYA BAŞLADI
GEÇTİĞİMİZ YAZIN BAŞLAYAN SU KAYNATMA İŞİ KIŞ BOYUNCA HİÇBİR SORUN ÇIKARTMADI AMA HAVALARIN ISINMASIYLA YENİDEN HARARET İBRESİ KIRMIZIYA DOĞRU İLERLEMEYE BAŞLADI
ARABAMDA KALORİFER PETEĞİNDE KAÇAK VAR GEÇEN YIL BEYİNİ SU BASMIŞTI VE YAPTIRMAK ZORUNDA KALMIŞTIM BEYİNİ AMA SUYUN PETEKTEN GELDİĞİNİ ANLAMAMIŞTIM ACABA BURADAN HAVA ALIP DA MI HARARET YAPAR YA DA BAŞKA SORUNU MU VARDIR YANİ CONTAYI MI HAŞLAMIŞIZDIR BAŞKA VS...???
SAYGILAR