Özgür Datvi !

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 458
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 136,712
Ynt: Özgür Datvi !

http://www.youtube.com/watch?v=3do26YWu57c

Eski bir haber; aslında şimdi "hazırlanıyordu" demek lazım

http://www.youtube.com/watch?v=dk2-tGgJa60

Kaynak: cnnturk.com

Etiketler

Değerli gönül dostlarım,

İnsanın kurduğu kantarda hayatı insanın dirhemiyle tarta tarta her şeyin sonunu getirmeyi becereceğiz sonunda.
Bu gün NTV de datvi ile ilgili bir haber izledim ve oradaki altmış kusur canlının kapatıldıkları tel kafesleri doğal ortam olarak anlatan Nilüfer Aytuğ hanımın hala sebep olduğu trajediyi gözümüze baka baka savunması içimi açıttı; oradaki canlılar nesilleri risk altında olan dört memelilere ait değildi sanki.

Hayat dinamik bir şeydir, o dinamizmi yakalayamayanlar oradaki canlılara eziyetlerini fark edememişler ve bilimsel olarak da gelişememişler.
Eğer gelişmiş olsalardı orada hapis tuttukları canlıların gerçekte nasıl yaşadıklarını bilir ve söylediklerini söylemeye utanırlardı…
Doğayı bilmeyenler saksıdaki sardunyalarını tropikal orman sanmaya ve ısrarla yanlışlarını sürdürmeğe devam ediyorlar…
Onlar doğal ortam diyordu: Oysa benim gördüğüm koyun sürüsü gibi bir araya toplanmış ve tamamen insana bağımlı zavallılaştırılmış canlılardı…

Datvi barınaktaki en muhlis ayıdan kaçıyormuş da insana bağımlıymış da vs vs…
“Nilüfer hanım doğada da ayılar ayılardan kaçarlar yavru ayılar sadece annelerinden kaçmazlar datviyi de siz götürene kadar insanlığından utanan bir adam tarafından bakılıyordu…”

Değerli gönül dostlarım sanal ortamda dedi dediler sürüp giderken zaman da geçiyor ve orada bu canlılar hapis hayatı yaşamaya devam ediyor.
Görebildiğim kadarı ile bu iş soğutulmaya çalışılıyor, huysuz ihtiyar yurtdışından da insanların konuya ilgisinden bahsetti, oradaki insanların elinde istatistik ve yaban hayatı ile ilgili gerçek bilgiler vardır, Rusya’da Kanada’da bu işin gerçek boyutları ile bilindiğini düşünüyorum.
Bizdekiler belli ki bu canlıları sadece o hapishanede görmüşler ve bilgilerinin çoğu kendilerine ait değil…

Bu işi duygusallıktan uzak hakkıyla değerlendirebilmemiz için yurtdışındaki ilgililerden konuya vakıf bir bilim adamı bulalım ve hem bizim hem de bu kadının saçmalıklarının etkisinden kamuoyunu kurtarıp bilgi eksikliğimizi tamamlayarak bu hayvanların gerçek doğal bir ortama kavuşmalarına yardımcı olalım.

Şahsen ben gelecek uzmanları datvinin yetiştiği alanda misafir edip düşündüklerimi paylaşıp bilmediklerimi öğrenmek arzusundayım.
Böylece yıllar önce dansçı ayılar için yapılan ve yapıldığı gibi kalan sahamızda bu vesile ile iyileştirilmiş olur…

Arkadaşlar hayalî ve fevri olmanın kimseye faydası yok. Şu veya bu datvi mevcut yasalar gereği oraya götürüldü, mevcut yasalarımız maalesef bu konuda şu ana kadar gelişmeye ihtiyaç göstermemiş, ancak şu an doğadan alınan vahşi hayvanların tamamı için bir düzenleme yapılmasının gerekli olduğunu görmeliyiz. Yaratılanları önemsemezsek yaradılışımıza ihanet etmiş olduğumuzu düşünmekteyim…

Bu vesile ile başta Çevre ve orman bakanımızı milli parklar genel müdürümüzü ve konuyla ilgili herkesi gereğini yapmaya davet ediyorum.

Cemal Gülas

Yukarda bahsedilen NTV 24+ programının Datvi ile ilgili kısmı:

http://www.youtube.com/watch?v=5R3cJ2thsXA

"doğala yakın bir yaşam" sadece komik...

"Çevre ve orman bakanımızı milli parklar genel müdürümüz" sanirim turkiyede ennnn iyi calisan merciler. Baksaniza insan soz konusu oldugunda bile duyarsiz kalinirken, bir ayi icin (sozde) rehabilite etmeye ne kadar da meraklilarmis. Betonarmeyle cevrelenmis rehabilite alani ...

nilufer hn ma gelince, yabani herhangi bir ayiyi da o rehabilite denilen alana geitrise ayni davranisla karsilasacagini bilmeyecek kadar prof.. Hayat kitaplardan ogrenilmeyecek kadar karmasik.

Datvi henuz ozgur degil ama olacak.

DATVİ nin en kısa zamanda o hapishaneden çıkarılıp ait olduğu yere Çamlıhemşin dağlarına bırakılması gerektiğini düşünüyorum.

şayet rehabilite edilmesi gereken bir durumu varsa ki pek sanmıyorum buna en uygun yer karacabey değil çamlıhemşindir

yok ille de karacabeye ayı götürmüş olmaksa maksat

etrafta dolaşan yüzlerce İKİ AYAKLI ayı var onları götürüp oraya tıksınlar

mesela datvinin annesini ve pars ı vuranlardan başlanabilir.

saygılarımla.

Cemal Gülas'dan haber var...

Değerli gönül dostlarım,

Bulunduğum yer itibari ile sizlerden gelen onca güzel mesaja ne yazık ki zamanında cevap veremiyorum.

Güzel insanlar, çoğunuzu hiç görmedim görme ihtimalimin de olabileceğini sanmıyorum ama hepinizin sıcaklığını kalbime dönen her damla kanımda hissedebildiğimi bilmenizi istiyorum.

Belki de giderek zorlaşan hayatın; değerleri değişen dünyanın içinden sıyrılıp buralara gelebildiğim için sizlerin de özlemlerini temsil ediyorum… Bunun için bir haftada 4500’ün üstünde mail ile hayatımın en kalabalık yalnızlığını yaşadım…

Sizlerin bana yüklediği anlam ve değerleri gerçekten temsil edebildiğimden emin değilim çünkü ben de bir insanım…

Birçok sıkıntıya rağmen mutluyum; çünkü hiç tanımadığım insanların yüreğinde merhamete ve özleme dair küçücük kıpırtılar yaratığımı hissetmek yüreğimdeki hezeyanları unutmama vesile oluyor…

Ben bir ayı ile bir köpeğin art niyetleri ortadan kaldırabildiğimizde aynı kaptan yemek yediğine tanıklık ettim…

Bulunduğum yerde hepinize yer açamam ama hepinize kalbimde bir oda açabilirim...

Gösterdiğiniz bu yakınlığa laik olmaya gayret edeceğimi bilmenizi istiyorum…

Gönlümüz gibi kapılarımızın da hatırımızı sayıp bize yazan dostlarımıza açık olduğunu bilmenizi istiyorum…

CEMAL GÜLAS

I looked at the video of Datvi ind Karacabey. There are several bears to be seen but none of them looks like Datvi. Datvi has these white patches on his shoulders. I cannot believe the words of Prof. Aytug because of the lies she told about Cemal Gülas.

We were told that Datvi will be back in his familiar home near Cemal Gülas House very soon. There is no news about Datvi being back in Rize. Why? Datvi can't wait till the planned Nature Park for Bears in Rize will be established.

Cemal Gülas,

please do your best to help Datvi. We all support Eva's letter to you and ProAnimale. Please try to answer all the questions as best as you can.

Kind regards,

Lily

Hallo Eva,
check your private messages; click on "MESAJLARIM" button on top menu for Joan's login informations... We will be glad if you can forward login informations to her...