Özgür Datvi !

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 458
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 128,430
Ynt: Özgür Datvi !

http://www.youtube.com/watch?v=3do26YWu57c
Knut birinci yaşını kutluyor

6 Aralık, 2007 08:26:00 (TSİ)

Almanya'nın medyatik kutup ayısı Knut 1 yaşında. Yaşamını Almanya'nın başkenti Berlin'de bir hayvanat bahçesinde sürdüren Knut'un yaşgünü de yine medyanın yakın takibinde kutlandı.

Knut bir yıl önce Berlin'de bir hayvanat bahçesinde dünyaya geldi.

Annesi tarafından reddedilen küçük ayıya nasıl bakılacağı yoğun medya kampanyasının da etkisiyle dünyanın ana gündem maddelerinden biri haline geldi. Kimi çevrelerden Knut'un öldürülmesi yönünde öneriler de geldi.

Ancak, hayvanat bahçesindeki bakıcılar tarafından bakılmasına karar verilen Knut, kısa sürede sağlığını kazandı. Knut bugün ziyaretçileri ve bakıcılarıyla birlikte birinci yaşını kutluyor.
knut06.jpg

800 gram olarak doğan Knut şimdi yaklaşık 100 kilogram ağırlığında.

Knut'un doğumgünü dolayısıyla çocuklar için Berlin hayvanat bahçesine giriş ücretsizdi.

Üzerine kitaplar basılan, oyuncakları yapılan, CD'leri çıkartılan kutup ayısının bir anda Almanya ve tüm dünya için bir meta haline gelmesi hayvan hakları koruyucuları tarafından eleştiriliyor.

Knut, gelecek yıl Almanya'nın Bonn kentinde düzenlenecek olan Uluslararası Çevre Koruma Konferansı'nın da maskotu olacak.

Eski bir haber; aslında şimdi "hazırlanıyordu" demek lazım :(

http://www.youtube.com/watch?v=dk2-tGgJa60
Datvi kış uykusuna hazırlanıyor

8 Ekim, 2007 08:38:00 (TSİ)

Belgeselci Cemal Gülas'ın 4 ay önce ormanda bulduğu ve doğal ortamında büyüttüğü yavru ayı 87 kiloya ulaştı. Gülas'ın Kangal köpeğiyle de dost olan yavru ayı şimdi kış uykusuna hazırlanıyor.

Yavru ayı Datvi ile belgeselci Cemal Gülas arasındaki dostluk 4 ay önce başladı.

Köylüler tarafından bulunan yavru ayı önce Bursa'daki Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ne görütülüp kısırlaştırılacaktı.

Cemal Gülas ayıyı doğal ortamında büyüteceğini söyleyerek Datvi'nin gönüllü bakıcısı oldu. Gülas ve Datvi'nin dostluğu öyle gelişti ki, birlikte ağaca çıktılar, balık avladılar.

Köylüler tarafından bulunduğunda 7 kilo olan Datvi, 4 ayda 80 kilo aldı. Günde 6 kilo süt içip,1.5 kilo et yiyen Datvi Gülas'ın yanından ayrılmıyor.

Datvi, Gülas'ın 8 aylık Kangal köpeğiyle de dost oldu. Datvi'yi köylüler de benimsedi. Köylüler bahçelerine kurdukları ayı kapanlarını da kaldırdı.

Doğal ortamında büyüyen Datvi şimdi kış uykusuna hazırlanıyor.

Kaynak: cnnturk.com

Etiketler

Değerli gönül dostlarım,

İnsanın kurduğu kantarda hayatı insanın dirhemiyle tarta tarta her şeyin sonunu getirmeyi becereceğiz sonunda.
Bu gün NTV de datvi ile ilgili bir haber izledim ve oradaki altmış kusur canlının kapatıldıkları tel kafesleri doğal ortam olarak anlatan Nilüfer Aytuğ hanımın hala sebep olduğu trajediyi gözümüze baka baka savunması içimi açıttı; oradaki canlılar nesilleri risk altında olan dört memelilere ait değildi sanki.

Hayat dinamik bir şeydir, o dinamizmi yakalayamayanlar oradaki canlılara eziyetlerini fark edememişler ve bilimsel olarak da gelişememişler.
Eğer gelişmiş olsalardı orada hapis tuttukları canlıların gerçekte nasıl yaşadıklarını bilir ve söylediklerini söylemeye utanırlardı…
Doğayı bilmeyenler saksıdaki sardunyalarını tropikal orman sanmaya ve ısrarla yanlışlarını sürdürmeğe devam ediyorlar…
Onlar doğal ortam diyordu: Oysa benim gördüğüm koyun sürüsü gibi bir araya toplanmış ve tamamen insana bağımlı zavallılaştırılmış canlılardı…

Datvi barınaktaki en muhlis ayıdan kaçıyormuş da insana bağımlıymış da vs vs…
“Nilüfer hanım doğada da ayılar ayılardan kaçarlar yavru ayılar sadece annelerinden kaçmazlar datviyi de siz götürene kadar insanlığından utanan bir adam tarafından bakılıyordu…”

Değerli gönül dostlarım sanal ortamda dedi dediler sürüp giderken zaman da geçiyor ve orada bu canlılar hapis hayatı yaşamaya devam ediyor.
Görebildiğim kadarı ile bu iş soğutulmaya çalışılıyor, huysuz ihtiyar yurtdışından da insanların konuya ilgisinden bahsetti, oradaki insanların elinde istatistik ve yaban hayatı ile ilgili gerçek bilgiler vardır, Rusya’da Kanada’da bu işin gerçek boyutları ile bilindiğini düşünüyorum.
Bizdekiler belli ki bu canlıları sadece o hapishanede görmüşler ve bilgilerinin çoğu kendilerine ait değil…

Bu işi duygusallıktan uzak hakkıyla değerlendirebilmemiz için yurtdışındaki ilgililerden konuya vakıf bir bilim adamı bulalım ve hem bizim hem de bu kadının saçmalıklarının etkisinden kamuoyunu kurtarıp bilgi eksikliğimizi tamamlayarak bu hayvanların gerçek doğal bir ortama kavuşmalarına yardımcı olalım.

Şahsen ben gelecek uzmanları datvinin yetiştiği alanda misafir edip düşündüklerimi paylaşıp bilmediklerimi öğrenmek arzusundayım.
Böylece yıllar önce dansçı ayılar için yapılan ve yapıldığı gibi kalan sahamızda bu vesile ile iyileştirilmiş olur…

Arkadaşlar hayalî ve fevri olmanın kimseye faydası yok. Şu veya bu datvi mevcut yasalar gereği oraya götürüldü, mevcut yasalarımız maalesef bu konuda şu ana kadar gelişmeye ihtiyaç göstermemiş, ancak şu an doğadan alınan vahşi hayvanların tamamı için bir düzenleme yapılmasının gerekli olduğunu görmeliyiz. Yaratılanları önemsemezsek yaradılışımıza ihanet etmiş olduğumuzu düşünmekteyim…

Bu vesile ile başta Çevre ve orman bakanımızı milli parklar genel müdürümüzü ve konuyla ilgili herkesi gereğini yapmaya davet ediyorum.

Cemal Gülas

My dear friends
Today, I watched a news about Datvi on NTV. And it made me so sad to watch Mrs. Nilüfer Aytuğ who is still defending the tragedy she caused and defining the nets about 60 animals are traped in as their natural habitats. She's telling these as if the animals trapped there aren't the 4 mammals which breeds are under risk.

Life is a dynamic thing. The ones who couldn't catch up this dymanism are the ones who couldn't realize the torture to these animals and couldn't evolved scientificly, either. If they were, then they would really know how these animals really live and they would be ashamed of the things they said. The ones who really don't know about nature are repeating their mistakes, supposing the geraniums in the flowerpot as forests and still insisting to continue their mistakes. They were constantly saying natural habitat: But what I saw was the creatures which gathered in an area and made fully dependent to people.

They say Detvi runs away from the most calm bear and is dependent to humans etc., etc.

My dear friends, as talks in web world goes on, time passes, too and the animals are still living a prisoner life in there.
In my opinion, some people are trying to cool the agenda. To evaluate this case without being emotional, we have to find scientists from abroad who have informatiom and knowledge. By this, let's save public from absurdity both we and she caused and let's have new information. By this, let's help those animals to have a real natural habitat.

Personally, I want to invite those scientists to the place Datvi lives and learn their opinion and learn new things. Thus, the conditions in the area can be redeveloped.
Dear friends, being imaginary and impulsive is good for nobody. Datvi was taken according to the laws, but we have to see that there is a need for a legal change for all the wild animals taken from thair natural habitat.

In this connection, I call firstly the Ministry of Nature and Forestry, General Management of Natural Parks and the ones who are involved to take action immediately.

Cemal Gülas

Yukarda bahsedilen NTV 24+ programının Datvi ile ilgili kısmı:

http://www.youtube.com/watch?v=5R3cJ2thsXA

"doğala yakın bir yaşam" sadece komik... :(

"Çevre ve orman bakanımızı milli parklar genel müdürümüz" sanirim turkiyede ennnn iyi calisan merciler. Baksaniza insan soz konusu oldugunda bile duyarsiz kalinirken, bir ayi icin (sozde) rehabilite etmeye ne kadar da meraklilarmis. Betonarmeyle cevrelenmis rehabilite alani ...

nilufer hn ma gelince, yabani herhangi bir ayiyi da o rehabilite denilen alana geitrise ayni davranisla karsilasacagini bilmeyecek kadar prof.. Hayat kitaplardan ogrenilmeyecek kadar karmasik.

Datvi henuz ozgur degil ama olacak.

DATVİ nin en kısa zamanda o hapishaneden çıkarılıp ait olduğu yere Çamlıhemşin dağlarına bırakılması gerektiğini düşünüyorum.

şayet rehabilite edilmesi gereken bir durumu varsa ki pek sanmıyorum buna en uygun yer karacabey değil çamlıhemşindir

yok ille de karacabeye ayı götürmüş olmaksa maksat

etrafta dolaşan yüzlerce İKİ AYAKLI ayı var onları götürüp oraya tıksınlar

mesela datvinin annesini ve pars ı vuranlardan başlanabilir.

saygılarımla.

Cemal Gülas'dan haber var...

Değerli gönül dostlarım,

Bulunduğum yer itibari ile sizlerden gelen onca güzel mesaja ne yazık ki zamanında cevap veremiyorum.

Güzel insanlar, çoğunuzu hiç görmedim görme ihtimalimin de olabileceğini sanmıyorum ama hepinizin sıcaklığını kalbime dönen her damla kanımda hissedebildiğimi bilmenizi istiyorum.

Belki de giderek zorlaşan hayatın; değerleri değişen dünyanın içinden sıyrılıp buralara gelebildiğim için sizlerin de özlemlerini temsil ediyorum… Bunun için bir haftada 4500’ün üstünde mail ile hayatımın en kalabalık yalnızlığını yaşadım…

Sizlerin bana yüklediği anlam ve değerleri gerçekten temsil edebildiğimden emin değilim çünkü ben de bir insanım…

Birçok sıkıntıya rağmen mutluyum; çünkü hiç tanımadığım insanların yüreğinde merhamete ve özleme dair küçücük kıpırtılar yaratığımı hissetmek yüreğimdeki hezeyanları unutmama vesile oluyor…

Ben bir ayı ile bir köpeğin art niyetleri ortadan kaldırabildiğimizde aynı kaptan yemek yediğine tanıklık ettim…

Bulunduğum yerde hepinize yer açamam ama hepinize kalbimde bir oda açabilirim...

Gösterdiğiniz bu yakınlığa laik olmaya gayret edeceğimi bilmenizi istiyorum…

Gönlümüz gibi kapılarımızın da hatırımızı sayıp bize yazan dostlarımıza açık olduğunu bilmenizi istiyorum…

clip_image001.jpg

CEMAL GÜLAS

I looked at the video of Datvi ind Karacabey. There are several bears to be seen but none of them looks like Datvi. Datvi has these white patches on his shoulders. I cannot believe the words of Prof. Aytug because of the lies she told about Cemal Gülas.

We were told that Datvi will be back in his familiar home near Cemal Gülas House very soon. There is no news about Datvi being back in Rize. Why? Datvi can't wait till the planned Nature Park for Bears in Rize will be established.

Cemal Gülas,

please do your best to help Datvi. We all support Eva's letter to you and ProAnimale. Please try to answer all the questions as best as you can.

Kind regards,

Lily

Eva' Alıntı:
Oh, I am so sorry...
I do much mistakes.
A new one....
Eva

Hello, dear friends of Cemal Gülas, of Datvi and the bears and the wildlifepark in Rize!

Here ist a letter from Joan...
Soon she would like to write in Gezenbilir.
Here ist her letter for you.
Best regards
Eva

Hello and a good afternoon,

I am Joan and I live in Canada. As you know the plight of bears and other wildlife has become an international concern brought on by the phenomenon of Knut.

I would like to participate in the discussion of creating a SAFE wildlife refuge in beautiful Turkey. Please could you help me to sign in as I tried and find it difficult because of my language inadequacy

I look forward to hearing from you.

Yours sincerely,
Joan
Hallo Eva,
check your private messages; click on "MESAJLARIM" button on top menu for Joan's login informations... We will be glad if you can forward login informations to her...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR