Ynt: Özgür Datvi !
Cemo; Seninle burada bu konuda cevaplaşmak istemem. Konuyu sen açtın, ben de cevap veriyorum. Bir taraftan gitmesini istediğin tarafın dinazorluğundan bahsederken diğer taraftan da yakındığın şeyleri yapan kesimi üstü örtülü destekler bir tavır içindesin! . Şimdi bu çelişki niye? Ben öğretmenliğimi bu biraz önce senin desteklediğin mevzular yüzünden yapamıyorum. Çünkü neden biliyor musun? "Oyun oynamak GÜNAH CEMO GÜNAH.... anlıyor musun? Bütün bunlar nasıl oldu sanıyorsun? Küçücük çocukların verdiği tepkiyi görünce bana çıldırmak düşüyor.... Zaten bu ortam da ister istemez eğitimcinin eğitimden önce eğitime engel olanı ortadan kaldırması gerekiyor ki işini yapmaya zaman kalsın. (Bu durumda bize ne yapmak kalıyor sanıyorsun?) Bu yüzden de hiç kusura bakma hem nalına hem mıkına vurduğun konu tam da benim işimi yapmak için savaş verdiğim birincil bir mevzu. Türk Folkloru gözlerimizin içine baka baka gidiyor. Ben hala sanatımı icra etmem gereken sahnelerde değilim. Öğretmenlikle avutulmuşum ve bildiğim bir konuda bile ahkam kesemiyorum. Ama kimse benim için bir form bile açmamış, Benim konumu tartışmak için kimse kılını kıpırdatmamış. Hata hata ile telafi olmuyor Sevgili Cemal, Ayrıca unutma ki günümüzde; Kültür de, Sanat da, Edebiyatta, Antropoloji de hatta ne acı ki TARİH'de bir siyasettir. Kendi işinin siyasetini yapmayan biri ayakta kalabilir mi sence? Sen DATVİ konusunu nasıl başardın sanıyorsun?
Farkında olmadan insanların kurduğu cümleler hedefini öyle bir vuruyor ki, daha sonra iş eğitimciye bırakılıyor. Sen ayıkla pirincin taşını. Saçları açık olanlara başka bir adres gösterdiğin ama asıl hedef kendisi olanlar yüzünden bu devirde neler yaşıyor bilmiyorsunuz, çünkü siz yaşadınız. Ben kısmen de olsa yaşıyorum, örneklerini daha çok yaşayan var çevremde... (alışamadım her seferinde bu duruma şaşıyorum) Sen hala tehlikenin farkında olmadan senin için dinazorlaşmış bir taraftan kendisi sıyırıp, asıl görmen gereken tarafı hala göremiyorsun. Eğitim sadece sınıfta olmuyor Cemo, Eğitim her zaman her alanda, her yerde. Sürekli eğitime inanmış kendini geliştirebilen yeniliğe açık kimseler beyinlerini geliştirebiliyorlar. Eğer gerçekten değişime inanıyorsa! Bu yüzden sizler de birer eğitimcisiniz. Bu yüzden kurduğunuz her cümleye dikkat etmek zorundasınız. Bu formda bunları yazmak istemezdim. Ama diyorsun ki " sen iyi bir öğretmensin iyi bir öğretmen ol geleceğimizi yetiştir, ben iyi bir fotoğrafçıyım hayatı kayıt altına alayım herkes iyi olduğunu yapsın". Sen de Zeolog değilsin ama bizler bu konuda eğitim almış kişilerin bile senin "herkes bildiği işi yapsın..." kısmını atlayıp sana bu formda hiç uzmanı olmadığımız bir konuda destek verdik. Sen bu desteği bizler hayvan biliminin uzmanı olmadığımız halde bir nüfus oluşturduğumuz ve sana destek verdiğimiz için bir şekilde güç aldın değil mi? Bunu okuyan karşı taraf biraz huzursuzlandı belki kendince, kendini sorguladı, biz ne yapıyoruz diye beyin fırtınası yaptı değil mi? Peki bunlar nedir Cemo? Aynı zaman da Datvi'ye destek için bu sayfalarda kimler yazmamış, hepsini okudum. Senin dediğin gibi mi davranmamız gerekirdi? "herkes bildiği işi yapsın deyip burada senin yaptığım bu anlamlı girişime "HAYIR" mı demeliydik! Peki neden herkes kendi akıl ve mantık çerçevesinde sana uzman olmadığı bir konuda destek verdi....? İşte siyasette de bugün kim çok taraf edinirse o kadar çoğunluğun arkasına sığınıp kafa hesabı yaparken ben bıraktım eğitimi vs. ben siyasetle ilgileniyorum. Ancak dürüst bir siyasetle iyi beyinler yetişebiliyor, yoksa buna bile fırsat yok Cemo.... Bizim de birilerini düşündürmemiz gerekiyor senin gibi, bu işi bilen uzmanı olan kişileri, belki sen dinazorları, benim yobazları....!
Elbette herkes kendi işini yapsın ama bilgi sahibi olmadığı bir konuda fikir sahibi olanların çok olduğu bir ülkede de bilenin mesleği önemli değil, ben de bildiğimi söyledim. Eğitmenlik sadece öğretmen misyonuna sahip kimselere ait değildir Sevgili Cemal, Bazen ilgi alanı olmadığı halde başka disiplinlerde başarı gösteren insanlar da görebiliriz. Niyetim ders vermek değil, ama inan ders almaktan çok daha çok hoşlanan biri olarak senden bir şeyler öğrenmeyi çok isterim. Ki nitekim çabanı gördükçe de çok kimsenin senden çok şey öğrenediğini ve öğreneceğini de bilmekteyim. Sen benim için özel bir insansın, ama takip etmediğin önemli bir konuyu aklında kalanların kırıntıları ile eleştirme olur mu? Çünkü bu eğitime zarar veriyor....
Sevgili Cemo,
Ben insanlarla paylaşamadıklarıma kırılıyorum, yoksa böyle şeylere kırılmıyorum. Ama değerlerimizde kırılan o kadar çok şey var ki, onların da telefisi yok. Bu yüzde biraz olup bitenlerle en azından ilgilenirsen durumun vehametini daha iyi anlarsın. Seni Seviyorum ama ben asla sevdiklerime şıklık olsun diye kibarlık yapacak biri değilim. Yolun hep açık olsun. Dayvi'nin Özgürlüğüne