Özgür Datvi !

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 458
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 128,471

Etiketler
Ynt: Özgür Datvi !

zaman geçtikçe aklımı kurcalayan bir şey sorulan sorular ışığında beynimde büyümeye başladı buna komplo teorisi diyebilirsiniz ama beni yakinen tanıyanlar buna gülüp geçecektir...
son zamanlarda israilli birkaç araba benim kapıda peydah oluyordu birinde oğlum birinde çalışan arkadaş iki seferde ben bu araçlara şahit oldum en sonunda kapıda ne aradıklarını sordum buraya niye yönlendiklerini bir ayının buralarda yaşadığını ve onu görmek istediklerini söylediler bende burası özel mülk ev müze değil birdaha bu araziye girmeyin şimdi geldiğiniz yoldan geri dönün dedim. adam ısrarla bana para teklif edip burada biraz kalmak istediğini söyleyince lütfen buradan gidin geldiğiniz gibi gidin dedi adamlar gittiler...
nilüfer hanım datviyi almaya geldiğinde bu olaydan bahsetti burada israilli türistleri tehdit etmişsiniz bana konuyla ilgili çok mail geliyor dedi. ikinci olay ise internette karşıma çıktı deri ceketli bir adam datvinin benim eve gelen yolda datvinin boynuna zincır takmaya çalışıyor ancak pars olaya mudahale deiyor ve adam bu eyleminden vaz geçiyor bu deri ceketli adam nilüfer hanımın yanındaki tiplerden biri çünkü haber ajansından çocuklar bana geldi abi datviyi sana görünmrden almağa çalıştılar dediler bunu dha ve iha nin rize muhabirleri doğrulayacaktır ve o görüntüleri datvi doğal ortama böyle hazırlanıyor diye siteye koymuşlar.
tüm bu olanlar ışığında iki soru aklıma takılıyor israilliler nulüfer hanıma niye maille beni şikayet etsinler bu yakınlığı nereden görsünler ikincisi ben en son arabayı kovduktan üç gün sonra nilüfer hanım niye hırsız gibi gelip datviyi almak istesin...
mesajları cep telefonumdan yazıyorum çok zorlanmasam uzun yazacağim ama çok zamanımı alıyor...

Eva' Alıntı:
Hello, dear friends of Datvi and all the bears,

(German)

Ich möchte Folgendes zur Diskussion stellen:

Karacabey gehört dem türkischen Staat.

Info aus dem Link:
http://www.pro-animale.de/pa_karacabey_de.htm

Pro Animale müsste demzufolge gegenüber dem türkischen Staat in der Pflicht sein.

Prof. Aytung müsste eine Angestellte des türkischen Staats (Universität in Bursa) und eine Angestellte von Pro Animale sein , die wiederum den türkischen Staat als Auftraggeber haben.

Also wäre es der türkische Staat, der hierzu eine neue Regelung für die kleinen aufgefunden Bären festlegen könnte.?!

Grundlage dafür müsste ein Antrag sein, der ausweist wie und von wem die kleinen aufgefundenen Bären künftig betreut werden könnten (Wildtierpark Rize). Und wer dafür verantwortlich zeichnet.

Gleichzeitig müsste es einen Antrag auf eine Verfügung geben die sicher stellt, dass an den kleinen Bären in der Zwischenzeit keine Eingriffe vorgenommen werden dürfen.

Das könnte der Weg sein....??
Was denkt Ihr dazu?

Liebe Grüße,
Eva

Googel translation

Hello, dear friends of Datvi and all the bears,

I would like to ask you for discussion therefore:

Karacabey belongs to the Turkish state.

Information from the link:
Http://www.pro-animale.de/pa_karacabey_de.htm

Pro Animale should therefore against the Turkish state in the compulsory.

Prof. Aytung, an employee of the Turkish State (University in Bursa), and an employee of Pro Animale, which in turn, the Turkish state as a principal.

Also, it would be the Turkish state, to establish a new system for the small bears?

The basis for this should be an application, which shows how, and by whom discovered the little bears will be maintained (Wild Animal Park Rize). And who is responsible.

At the same time it should be a request for an order to secure the notes that the little bears in the meantime, no interference should be made.

That may be the way ....??
What you think about?

Kindest regards,
Eva

Merhaba Datvi'nin ve tüm ayıların arkadaşları,

Tartışma için bazı sorular sormak istiyorum: Karacabey Türk Devleti'ne aittir, aşağıdaki linkten görüleceği üzere;

Buna göre Pro Animale Türk Devleti'nin karşısında olmalıdır. Prof. Aytuğ hem Türk Devleti'nin hem de Pro Animale'nin bir temsilcisidir. Ayrıca ayılar için yeni bir yer(sistem) kuracak olan da Türk Devleti olmalıdır?

Bu temelde küçük ayıların Rize'deki Vahş Yaşam Parkı'nda muhafazası için kim ne tip bir uygulama yapacaktır ve nasıl sorumlu olacaktır bu belirlenmelidir.

Eş zamanlı olarak yavru ayıların güvenliği de sağlanmalı, herhangi bir müdahaleye yer verilmemelidir.

Bu şekilde bir çözüm olabilir, ne düşünüyorsunuz?

En iyi dileklerimle

Eva

Cemal' Alıntı:
zaman geçtikçe aklımı kurcalayan bir şey sorulan sorular ışığında beynimde büyümeye başladı buna komplo teorisi diyebilirsiniz ama beni yakinen tanıyanlar buna gülüp geçecektir...
son zamanlarda israilli birkaç araba benim kapıda peydah oluyordu birinde oğlum birinde çalışan arkadaş iki seferde ben bu araçlara şahit oldum en sonunda kapıda ne aradıklarını sordum buraya niye yönlendiklerini bir ayının buralarda yaşadığını ve onu görmek istediklerini söylediler bende burası özel mülk ev müze değil birdaha bu araziye girmeyin şimdi geldiğiniz yoldan geri dönün dedim. adam ısrarla bana para teklif edip burada biraz kalmak istediğini söyleyince lütfen buradan gidin geldiğiniz gibi gidin dedi adamlar gittiler...
nilüfer hanım datviyi almaya geldiğinde bu olaydan bahsetti burada israilli türistleri tehdit etmişsiniz bana konuyla ilgili çok mail geliyor dedi. ikinci olay ise internette karşıma çıktı deri ceketli bir adam datvinin benim eve gelen yolda datvinin boynuna zincır takmaya çalışıyor ancak pars olaya mudahale deiyor ve adam bu eyleminden vaz geçiyor bu deri ceketli adam nilüfer hanımın yanındaki tiplerden biri çünkü haber ajansından çocuklar bana geldi abi datviyi sana görünmrden almağa çalıştılar dediler bunu dha ve iha nin rize muhabirleri doğrulayacaktır ve o görüntüleri datvi doğal ortama böyle hazırlanıyor diye siteye koymuşlar.
tüm bu olanlar ışığında iki soru aklıma takılıyor israilliler nulüfer hanıma niye maille beni şikayet etsinler bu yakınlığı nereden görsünler ikincisi ben en son arabayı kovduktan üç gün sonra nilüfer hanım niye hırsız gibi gelip datviyi almak istesin...
mesajları cep telefonumdan yazıyorum çok zorlanmasam uzun yazacağim ama çok zamanımı alıyor...

As the time goes by, some other questions start to grow in my brain, you may call them conspiracy theories but the ones who know me closely will laugh probably...

Recently some cars from Israel were coming to my home. My son as well as a vassal working here also witnessed this situation like me. At least I asked them why they were here. They said that a bear was living here and they wanted to see it. And I said that this was a private property not a museum I did not want to see them again. The man offered me money and wanted to stay here but I sent them away.

Prof. Aytuğ told me about this event and said that as if I threatened the tourist from Israel. She said she had many e-mails regarding to this event.

I came across a second event on the net. A man with a leather jacket was trying to chain the Datvi in the road that goes to my home. But my dog Pars impedes him and the man gives up. This man was near Mrs. Aytuğ because some of the people from the news agency said that they came to take Datvi without awaring me the journalists of DHA and IHA in Rize will prove this. Because they put this on the web and say that "Datvi is prepared to wild life".

So why do the Israelites complain me to Mrs. Nilüfer via e-mail, how do they find this relationship? And why does Mrs. Aytuğ come like a burglar to take Datvi, after 3 days I sent away the Israelite car?

I am writing these on my mobile phone, it takes a long time. If I find enough time, I will write more.

İlginç soru ve olaylar. İsraillilerin karadeniz ilgisini biliyorum ama bu tür bir olayda ilk duyum. Bence soruyu direkt muhatabına sormak lazım. Dediğim gibi bir sürü soru soruyoruz ve bu soruların muhatabı biz değiliz. Karşı taraf olarak addettiğimiz grubu da burada ya da başka bir ortamda kendimize muhatap edinip karşılıklı konuşacak ortamı oluşturmazsak biz soracağız sorular ortada kalacak ve olay bir kör döğüşüne dönüşüp sadece sorduğumuz sorulara alamadığımız cevaplarla bekleyeceğiz. Çözüm için iki tarafın da aynı platformda biraraya gelmesi lazım.

yasarergun' Alıntı:
İlginç soru ve olaylar. İsraillilerin karadeniz ilgisini biliyorum ama bu tür bir olayda ilk duyum. Bence soruyu direkt muhatabına sormak lazım. Dediğim gibi bir sürü soru soruyoruz ve bu soruların muhatabı biz değiliz. Karşı taraf olarak addettiğimiz grubu da burada ya da başka bir ortamda kendimize muhatap edinip karşılıklı konuşacak ortamı oluşturmazsak biz soracağız sorular ortada kalacak ve olay bir kör döğüşüne dönüşüp sadece sorduğumuz sorulara alamadığımız cevaplarla bekleyeceğiz. Çözüm için iki tarafın da aynı platformda biraraya gelmesi lazım.

Strange questions and happenings... I know the special interest of the Israelite on Black Sea but I have heard such a thing for the first time. I think we should directly ask the question to respondent. As I said before, we are asking many questions and we are not the respondents of these questions. If we are not able to find the other party of the discussion, the situation will not be more than beating the air with the unanswered questions we asked. Two parties should come together, for the solution.

Lily' Alıntı:
Joan from Vancouver , Canada sent this:

As for the questions posted to ProAnimale, they are valid questions. Sounds like ProAnimale took offence to the questions.

As an international organisation, ProAnimale is open to international scrutiny. I am surprised that ProAnimale cannot or will not answer the questions. I believed that it is the duty of ProAnimale to answer any questions from the public since most of their funds come from the public.

All parties interested in the welfare of animals should not take any questions as a personal challenge. But neither should postings be of a personal nature. We (ProAnimale included) are not here to fight among us. The pen should not be used as a sword.

ProAnimale organisation, if you are reading this please consider a cooperation with the public. It is a blessing that people are interested in the welfare of animals and I believed this is also your goal.

WSPA is conducting a programme in Turkey to educate children on animal welfare. The bear sanctuary in Karacabey was founded by WSPA.

http://www.wspa-international.org/inside.asp?cnewsID=49&campaignType=1

Kanada, Vancouver'dan Joan aşağıdakini gönderdi:

Pro Animale'ye gönderilen sorular gerçekten değerli sorulardı. Fakat Pro Animale bu soruları kendisine karşı savaş açılmış gibi algıladı.

Uluslararası bir organizasyon olarak Pro Animale, tüm uluslararası tetkiklere açık bir kurum. Pro Animale'nin soruları yanıtsız bırakması beni gerçekten şaşırttı. Pro Animale'nin fonlamasını yapan kişilerden gelen herhangi bir soruyu yanıtlamasının kendilerinin asli görevi olduğunu düşünüyorum.

Kendisini hayvanların refahını yükseltmeye adamış kişilerin bu tip soruları kişisel algılamamaları gerekir. Fakat yazılar da durumu kişiselleştirmemelidir. Bizler (Pro Animale de dahil olarak) birbirimizle savaşmak için burada değiliz. Kalem kılıç gibi kullanılmamalıdır.

Pro Animale kuruluşu, eğer bunu okuyorsanız insanlarla yardımlaşmaktan çekinmeyin. İnsanların hayvanların refahı için uğraşmaları büyük bir nimet ve sanırım sizin de hedefiniz aynı.

WSPA Türkiye'de çocukları hayvanların refahı konusunda bilinçlendirmek için bir proje yürütüyor. Karacabey'deki ayı barınağı da WSPA tarafından kurulmuştur.

http://www.wspa-international.org/inside.asp?cnewsID=49&campaignType=1

malesef üzülerek görüyorumki bir takım çevreler bu olaydan kendilerine menfaat sağlama işine girişmişler bile.

''sadece yabanda yaşanır'' sözünü kendilerine ilke edindiğini sananlar Datvi üzerinden pirim yapmaya çalışıyorlar

yaptıkları yayında savundukları düşünceler yukarıdaki sloganlarıyla tamamen birbirine ters ve çelişkilidir.

yaban hayatından koparılıp zorla götürülüp kafese tıkılmış Datvi nin içinde bulunduğu durumu
sırf kendilerine malzeme olsun diye savunanları ibretle izliyorum

hergün yüzlerce insanın hayvanat bahçesi gibi bir ortama gelip hatıra fotoğrafları çekmeleri mi??
bu mudur bu insanların YABAN HAYATI diye savundukları.! çok yazık!
olmuyor efendiler demek istiyorum onlara.

saygılarımla.

sevgili abim sayın Cemal Gülas

malum tv kanalında yayınlanan datvi ile birlikte olduğunuz ve size ait olan görüntüleri bu şekilde yayınlamak için izin aldılar mı bilmiyorum ama naçizane fikrimdir lütfen yayınlanmaması için gereğini yapınız.

o güzelim görüntüleri o yorumlarla izlemek bana ızdırap veriyor.

saygılarımla . cüneyt şenol k.maraş

Cemal' Alıntı:

Sn. Gülas ne oluyor ya da ne olmuyor herşey birbirine karışmış, ya da benim kafam karıştı. bu yazdıklarınız komplo teorisinden daha ileri gerçeğin ta kendisi olabilir. bir kere datviyle bukadar alakadar olunması son derece ilginç. hayvan yada doğaseverlikleri aldığı maaştan öteye geçemeyen bir grup zoraki doğal hayat milli park ve bilmem ne çalışanının sırf birkaç defa yazılı ve görsel basında yeraldığından mı dır bilinmez bu insan vahşi hayvan dostluğundan kendilerine vazife çıkarıp kalkıp rize de kendilerince bir işler çevirmelerinin altında bizim görüp düşünüp tahmin edebileceğimizden fazla bir şeyler olduğu kanısındayım. yoksa bu maaşlı tayfa kendilerine durup dururken iş çıkarmazlar. eğer doğayı ve yaban hayatını korumak çok dertleriyse amerikalı turistlere birkaç bin usd için bu ülkenin 170 cm boynuzlu dağ keçilerini peşkeş çekmesinler antalyada.( alıntı:bugümkü gazetelerden biri) gözlerimizi dört açalım. selamlar...

Eva' Alıntı:
Dear Friends of Datvi and all bears,

Pro Animale has now updated her site.

And further on imprint...

There are several PA projects in Turkey.
And the name of contact persons.

Much greetings
Eva

Datvi ve tüm ayıların sevgili dostları,

Pro Animale, web sitesini güncelleştirdi.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız... ( ??? )

Türkiye'deki çeşitli Pro Animale projelerini ve iletişim kuracağınız insanların isimlerini görebilirsiniz.

Sevgilerimle
Eva

IMG_3135.jpg

IMG_2803.jpg

IMG_0965.jpg

IMG_0821.jpg

DSC03707.jpg

DSC03430.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri