Selamlar , benim de mevcut berlingo'mu satıp bir motokaravan ya da bir van alıp içini düzenleme düşüncem var , (özellikle bu yaz kıytırık apart ve pansiyonlara dünya para ödedikten sonra)
ancak benim de kafamda deli sorular ; forumları okuyorum , malum sitede satıştaki motokaravanları inceliyorum ,örneğin yıllık mtv konusu ; hemen herkesin (aynı marka model araç) ödediği mtv farklı , yine aynı şekilde zorunlu trafik sigortları da farklı , motokaravanların mtv leri de trfk sigortaları da yılda 1-2 ay tatile çıkıp (o da çıkabilme ihtimali varsa) yılın 10 ayı kapıda yatacak araca bunca mtv sigorta parası ödemek bir nevi soyulmaktan farksız diye düşünüyorum.
Diğer yandan saçmalık olarak gördüğüm ve zihnimi bulandıran başka şeyler de var , örneğin bir arkadaşımız araç kaç kişilikse o kadar yatak olmalı demiş ,oysa bir başka kendi 2+1 panelvan ruhsatlı aracını karavan yapıp ruhsatlandırma aşamasını anlatan bir başka arkadaşımız projesinde aracı 1+1 olarak ruhsatlandırmak isteyip öndeki ikili koltuğu sökmüş ve tekli koltuk yerleştirmiş ancak yok 1+1 olmaz illa 2+1 olacak demişler , ee adam şimdi gerekmediği halde 1 koltuk fazladan taşıyacak yetmedi bir de arkaya 1 kişilik yatak daha ekleyecek, karavan dediğin zaten kaç m2 lik yer? bir üçüncüsü dönüştürülen karavandaki sızdırmazlık testi olayı ; yahu araç benim , sızdırırsa benim aracım benim eşyam zarar görecek devlete ne bundan? herşeyimizi 4 4lük düşünüyor sağolsun devletimiz. kolaylık yerine olabildiğince zorluk vs vs vs.
bilmiyorum özellikle forumdaki bu ve benzer konulardaki paylaşımları gördükçe gözüm korktu . bu gidişle sanırım bir motokaravan sahibi olamayacağım .
Konu başlığına gelirsem , bir arkadaş şey demiş , hani sanki motokaravanı otomobil olarak kullanırsan devlete kazık atmış olursun , yok kanunlar şöyle böyle . be kardeşim devletin bize attığı onca kazık konusunda da iki kelam etsene.
İmkan varsa otomobil ruhsatından olma kardeş. kolay gelsin.