Otomatik Şanzıman Ustası Veya Şanzıman Beyin Tamiri Yapacak Usta Arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sisdagili61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,123
Ynt: Otomatik Şanzıman Ustası Veya Şanzıman Beyin Tamiri Yapacak Usta Arıyorum

Oğuzhan bey,
Ya Tiflis e gidip değiştireceğim nasılsa bayramdan sonra Trabzon a gidiyorum, ya da gelince Bulgaristan a iki yerde de bu arabalardan çokmuş fakat Bulgar işi daha uygun olacak gibi. Tiflis ten parça alınmıyormuş işlem orada yapılmalıymış. Bulgar dan alınabiliyormuş.

Etiketler

Bulgaristanda fiat Stilo ve opel frontera için parca baktigim automorgalarda Hyundai ye rastlamadım belki de benim dikkatimi çekmemiştir bilemiyorum lakin alman İtalyan ve fransiz arac hurdasi bol sansli iseniz aradiginiz parca araç uzerinde bulmaniz muhtemel... Resmen araba çöplüğü gibi her yer pazarcik ve filibede çok sayıda automorga var. Mobile.bg den parca satan yerlerin listesine ulasmaniz mumkun... Yaninizda bulgarca bilen biri olsun ve bence siz hic konuşmadan pazarliginizi ona yaptirin, turkiyeden geldiginizi anladiklari anda inanilmaz yuksek fiyat söylüyorlar abarti seklinde.... Pazarliginizi iyi yapin...

Ornegin frontera 4 lastik janta 450 leva (675lira gibi) fiyat cekiyorlardi halbuki 2500 levaya yürür frontera alinir...

Merhabalar,
İlhan bey, benim aklımda hep Batum vardı, bir arkadaşım Tiflis de daha bol ve ucuz olduğunu söyledi.
Sonra bir akrabam Çanakkale ye gelmişti benim Tiflis olayından haberi vardı o söyledi bana Bulgar işini. Orada okudu ve sık gidip geliyor sanırım 7-8 senedir oralarda.
Ya birlikte gideceğiz veya arabayı alıp gidecek.
Sizin de verdiğiniz bilgilere teşekkürler.

Merhaba abi... Biz arkadasin frontera çatlak janti için gitmiştik hep dörtlü set halinde satmaya calismislardi... gezdik gezdik bulamadik tekli denk gelmemisti. Baska zaman fiat stilo için parca bakmaya gittigimizde tekli jant bulmustuk ama bizim ihtiyacimiz kalmamisti... Belki biz sansizdik bilemiyorum... :smiley: umit ederim insallah sansiniz bol olur ve denk gelirsiniz... Bulgaristandakilerin demesine gore sofyadakiler çok 3 kagitcilarmis dikkatli olmak lazim... Araç ile cikarsaniz cikma sanzimani oradaki automorgada taktirmaniz mümkün olabilir...

merhaba. otomatik şanzıman herkezin önce kazık yiyerek sinirden arabayı yakacak hale getiren bir konu. ben sizlerle bu tecrübeyi paylaşarak derdinize çare olmak isterim. İstanbul da çağlayandan kasımpaşaya inerken muharrem usta(şanzıman Hastanesi) var.. ihtiyacı olana telefonunu bulur veririm.

Bu muhabbetlerde "beyin arızası" konusu hep dikkatimi çekmiştir.
Bir iki istisna durum hariç bana hiç inandırıcı gelmez, "arızayı bulamadık zaten şanzımanı indirmeden de anlayamayacağız işe fiyatı okkalı bir parça ile başlayalım" muhabbeti gibi gelir. Yanılıyor da olabilirim tabi, elektronik devrelere mekanik aksamdan daha çok güveniyor olmamdan kaynaklı bir ön yargı da olabilir... Ama yanılmıyorsam şanzımanın içinde bir iki selenoid ya da sensör arızalanmıştır ya da düşük yağ basıncına şuna buna sebep olan bir aşınma ya da tıkanıklık vardır ve durumun beyinle meyinle de hiçbir alakası yoktur, ama olaya şanzıman tamircisi açısından bakınca size ne fatura çıkacağı şanzıman inmeden en az bir gün bunla uğraşmadan hiç belli değil demek te müşteri ilişkileri açısından hiç hoş değil tabi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR