Otobüslerde Yaşanan Diyaloglar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tibet340 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,115

tibet340

zirvede yanlızlık zordur.
bavulu iyi bıraktın di mi ? içinde kırılacak esyalar vardı
-artık yok merak etmeyin
-hay

-pardon bu koltuk arkaya yatmıyor
-uykusu gelmemistir daha hanımefendi

-bir krema daha alabilir miyim?
-niye?
-koyu oldu da…
-niye?
-krema az geldi sanirim..
-belki kahve çok gelmistir?
-o kadar muavinden filozofuna çattık

-pardon muavin bey mola yerine gelince uyandırır mısınız?
-tabi efendim. öperek mi uyandırayım yoksa çagrı mı atayım telefonunuza
-

-pardon bi bardak su alabilir miyim
-babanın usagı mı var lan! kalk al
-pardon sizi muavinle karıstırdım
-sus gömmiyim koltuga seni
-pardon.. pardon …

-pardon yastık alabilir miyim
-yorgan da vereyim mi?
-yok o kalsın

-çay, kahve, mesrubat.. hangisini alırsınız efendim?
-bes subat alayım ben
-hobaaa

-su verir misiniz beyefendi?
-buyrun.. afiyet olsun..
-ee ne bekliyorsunuz
-400 kurus beyefendi
-ama ikram degil mi bu su
-benden almazsanız söför beyden isteyin. ama onda 700 kurus

-ankaraya kaçta varırız abi?
-valla bir izmir’e varalım oradan kaçta binecegine baglı =]
-hasstiiiiiirrr

-daha ne kadar var
-na bu kadar var
-hmm peki

-muavin bey ssst
-buyrun bacım
-su müzigi degistirebilir misiniz, daha güncel biseyler olsun please
-abla otobüs müzigi iste , güncel kim ola ki
-Allahım nolur bana güç verme , yoksa bu adamı öldürebilirim, vereceksende helal et su adamı öldüriyim
otobüste çalan müzik ibo nun ilk albümleri , tomurcuk tomurcuk gözleri boncuk boncuk ve daha niceleri

Arkadas uyurken muavin omzuma hafifçe dokundurup uyandırır ve..

muavin – bardak al
- yok ben istemiyorum
muavin – bardak al servis yapıcam
- istemiyorum ya
- bardak konusan yeri kendi açıp zorla bardagı koydu ve kalsın sonra içersin
bu otobüs yolculugundan sonra bidaha otobüse binmemis..

bi yolculukta da muavin çok tatlı güleryüzlü bi çocukmus…
muavin soföre biseyler anlattı uzun uzun,
sonra arkadas
-ssst muavin bakar mısın
-buyrun
-soförle konusulmaz
-o zaman sizinle konusalım
-bak soför bisey diyo sen ona bi bak istersen..

Etiketler
Ynt: Otobüslerde Yaşanan Diyaloglar

Yok bana böyle bişey yapsa o firmaya da muavine de iyice haddini bildiririm paramızla rezil mi olucaz muavin dediğin müşteri memnuniyeti için müşteriye servis ve yardımda bulunan elemandır ve en önemlisi saygılı ve ölçülü olmak zorundadır :smiley: Ancak diyaloglar ilginç, teşekkürler.

Muavin direk cinayet sebebi hakikaten dayaklık.

yukardakinin benzerinin bi tanesi bana oldu.. ankaraya gidiyorum hem çok yorgun ve uykusuzum hem de dalamıyorum...ama uyumam da lazım..güç bela dalmışım nihayetinde...dürtülerek uyandırıldım...muavin fıstık ezmesi dağıtıyor...tırnak kadar ezme verdiğide...iki tane istesen vermez...uyandırıyorki hak geçmesin diye heralde...ya dedim gözünü seveyim bunu yapmayın...kimseye yapmayın...fesüpanallah fesüpanallah....

Bence tüm sektör çalışanlarına saygılı olmalıyız ve kibar davranmalıyız.

Alışveriş yerlerinde, satış personeline nazik davranıldığı bir yerde (genelde), garsona bilmem ne muamelesi yapıldığına hep şahit olurum.
Ben, garsondan suyu bile rica ile isteyen ve teşekkür eden birisiyim. Kimisi, karısına bile davranamadığı biçimde hizmet istiyor ve kaba davranıyor. Sanki lokontaya yemek yemeye değil, adamı aşağılamaya gidilmiş gibi.

Garsonların, diğer sektör çalışanlarından daha fazla '' buyrun efendim buyrun vs. vs.'' demesi, onlara eziyet edilebileceği anlamına gelmez.
Herkes ekmek için mücadele veriyor, ve hizmetini kusursuz yapmakla da yükümlüdürler. Ama bu, kimseye kötü muamele yapma hakkını vermez. Saygılı olmak ve saygı görmek zor değildir.

Not: Garson örneğini en ezilen grupta gördüğüm için verdim.

Uğur abi yiyeceği bir yemek için insanları esir almış gibi davrananları ben şöyle özetliyorum.

sözü hiçbiryerde geçmeyen hiçbir ortamda sayılmayan insanlar..

Otobüste değil ama hastanede başıma geldi biraz benzer bir olay. Abim hastanede yatıyor bende gece onunla kalacağım ama yatacak yer yok..Bi müddet sandalyede pinekledim daha sonra bekleme salonuna geçtim deri koltuklar vardı dedim 'ohhh şurda az uyuyayım.' 10 dakika olmada ki adamın biri geldi bana 'orda ben uyuyordum' dedi. Etrafa baktım bir sürü boş yer var sonra cevap veremeden adamın suratına baktım, adam tekrarladı 'orda ben uyuyordum', ben de birşey demeden içimden söylene söylene çattık işte bi manyağa kalk git uyumak senin neyine diyerek tıpış tıpış hasta odasına döndüm...Hayatta böyle cinsler var işte...

dundaralp' Alıntı:
Otobüste değil ama hastanede başıma geldi biraz benzer bir olay. Abim hastanede yatıyor bende gece onunla kalacağım ama yatacak yer yok..Bi müddet sandalyede pinekledim daha sonra bekleme salonuna geçtim deri koltuklar vardı dedim 'ohhh şurda az uyuyayım.' 10 dakika olmada ki adamın biri geldi bana 'orda ben uyuyordum' dedi. Etrafa baktım bir sürü boş yer var sonra cevap veremeden adamın suratına baktım, adam tekrarladı 'orda ben uyuyordum', ben de birşey demeden içimden söylene söylene çattık işte bi manyağa kalk git uyumak senin neyine diyerek tıpış tıpış hasta odasına döndüm...Hayatta böyle cinsler var işte...

siparişti demekki.. :D

ben de bir arkadaşın başından geçen bir olayı anlatayım...
arkadaşım türkiyenin en lüks ve kaliteli otobüs firmasında şöförken istanbul marmaris seferinde, zaman gece geç saatler, otobüs yolun azizliğine uğrar ve bıraz sarsılır o sırada şöförün arkasında oturan yaşlı ama huysuz kadın unanır veee
-şöför beyyyyy uyuyorsunuz sanırım... der
şöför
-evet hanımefendi neden uyandırdınız ki derrr ;D ;D ;D
ve istanbul a dödüğünde işten atılırr :D :D

bende sivas a giderken başımdan bir olay geçti

önümdeki yolcu su istedi muavinde getirdi 2. kere istedi muavin yine getirdi 15 dk. 3. bardak su isteyince büyük şişe suyu ve bir pet bardak getirdi burada kalsın akşam kavurma yediniz sanırm deyip gitti :smiley:

bende susamıştım ama daha istemedim :smiley:

bymuammer' Alıntı:
bende sivas a giderken başımdan bir olay geçti

önümdeki yolcu su istedi muavinde getirdi 2. kere istedi muavin yine getirdi 15 dk. 3. bardak su isteyince büyük şişe suyu ve bir pet bardak getirdi burada kalsın akşam kavurma yediniz sanırm deyip gitti :smiley:

bende susamıştım ama daha istemedim :smiley:
E muavin de kendince haklı ama yani dakka başı su su su su...

Hahahahaha süperrrr :D ben de öğrencilik zamanlarımda bol bol otobüs yolculuğu yaptığım için bu tür geyikler döndüğünde şıppp diye damlıyorum :p ama ne hikmetse şu an aklıma hiçbir şey gelmiyor .

ben de otobüsteki ukala müşterilere kızıyorum.adam sen onbeş yirmi lira verip bilet alıyorsun sonra da trilyonluk otobüsü almış gibi hareket ediyor.oysa heryerde bir günaydın yada bir kolay gelsin demek hem çalışanı dinlendiriyor hemde size olan yaklaşım tarzları yumuşak oluyor...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri