timurtekbas
yesil ve kus sesi
Güzel günlerde kullanın.
artık yavaş yavaş sona yaklaşıyoruz. Dün aracıma çeki demirini taktırdım. Murat abide aradı bu hafta sonu karavanımı teslim edeceğini söyledi. Bizde yavaş yavaş yollara çıkmaya başlayacağız.
Güle güle kullanın. E sınıfı ehliyet işini nasıl hallettiniz? Ben ilk önce ehliyete başvurdum...Bugün itibari ile de noter işlemlerini hallettim. Karavanımıza plakamızı çıkarttım. Hiç bir sorunla karşılaşmadım. Artık yasal olarak her şeyimiz tam.
sanki aracı zorlayıp zarar vereceğim gibi geliyor. yorumlarınızı alabilir miyim?
---------------------------------------------------------------------------------Ortiz karavanımızla sanırım alışma sürecini atlattık. Evimizin 3 km ilerisindeki karavan kampındaki 2 aylık konaklamamızın sonuna geldik. Dün itibari ile karavanımızı toparladık evimizin önüne çekeceğiz. Şimdi doblomuz ile bu ayın sonunda bir haftalık Bursa seyahatimiz olacak. Bu seyahatimizde de aracımızı deneyeceğiz. Bakalım bize nasıl bir yolculuk sunacak. Eğer bir sıkıntımız çıkmaz ise yolumuza doblo ile devam edeceğiz.
Daha önce yaklaşık 200 km çektik. Sorun çıkarmadı. Eşimde karavan ile birlikte hızdan korktuğu için sanırım düz yolda 70 veya en maksimum 80 km hız bizim için yeterli olacaktır. Doblom 1.6 105'lik. aslında bu seyahatte biraz dobloyu deneme için. Eğer belirttiğimiz hızda bize sorun çıkarmadan gidip gelirsek doblomuz ile devam ederiz. Ama dediğiniz şekilde bir sorunla karşılaşırsak illa ki bir pick up araç bakmaya başlarız.---------------------------------------------------------------------------------
Karavanınız hayırlı olsun,
yalnız aracınıza göre çok ağır bir karavan almışsınız,dikkatli kullanın.
İlk 3 km. lik yol tecrübesi, sıfır değerinde.
Uzun yolda Ortiz karavanınız Doblo için çok ağır.
Ben 1.000-1.050 Kg. lık karavanımı(Boşu 920 kg gelen özel dizayn 4.25 Saly)
2 Litrelik Ford Kuga ile çekiyorum, tabii hiç sorun yok.
Karavanı ilk aldığımda bir sebeple, Doblo 1.3 JTD ile Sakaryadan İzmire getirdim.
Çocuklarım uyarmasa, yakacaktık motoru..
Ben Kuga ile sürmeye alıştığımdan normal yolda 80-90-100 ün altına inmedim,
yokuşlarda da 70-80 bastık.
Bir ara çocuklar gece karanlığında egzostan kıvılcımlar sıçradığını söyleyince,
arabanın gücünün sınırlı olduğunu hatırlayıp, yavaşladım.
Burada bir arkadaşımız Ortizi ilk aldığında 1.6 Fiat dizelle pek güzel çektiğini söylemişti.
Tabii bir malı ilk kullanmanın sevinci ile bir çok eksik ve yetersizlik farkedilmiyor
veya söylenemiyor..
Daha sonra bu arkadaşımız 2.5 Lt. lik bir dizele geçince,
konforlu karavan çekmenin keyfini yaşadı.
Doblo ile, aracınızı hep düşük süratlerde kullanırsanız, Ortizi çekmekte sorun yaşamazsınız.
Ama düşük süratlerden sıkılıp, konfor hızlara çıkarsanız, motorunuz gider.
Sizin çekeceğiniz karavanın 1.000 Kg. civarında olması faydalı olur, motorunuz gitmez.
Aman dikkat.
İyi günlerde kullanın.