Ortiz 5.25 Classic Karavanımızı Aldık.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gezentiler Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 87
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,347

Etiketler

Veee. Mutlu son. Dun itibari ile karavanimizi teslim aldik. Hatta ilk gecemizi karavanimizda gecirdik. Hidirellezide firsat bilip hem piknik yaptik hemde karavanimizi test ettik. Hersey cok guzel. Aracimizla da yaklasik 150 km yol gittik. Arac icinde de 4 kisi vardi. Dobloda bu konuda bize yardımcı oldu hicbir sorun cikarmadi.insallah bu sekilde devam eder ve gezilerimizi buradan paylasiriz...

Bugün itibari ile de noter işlemlerini hallettim. Karavanımıza plakamızı çıkarttım. Hiç bir sorunla karşılaşmadım. Artık yasal olarak her şeyimiz tam.

Hayırlı olsun. Keyifli gezilerin dilerim. Seneye umarım bende sizler gibi bir konu açarak aranıza katılırım.

Şu an çekme karavan bölümünün tüm konularını tek tek okuyup bitirdim. Yeni konular bekliyorum

aracıma yaptığım hesaplama aşağıdaki gibi çıktı. ben de ortiz classic ile ilgileniyorum. güneş paneli yaptırırsam sanki aracı zorlayıp zarar vereceğim gibi geliyor. yorumlarınızı alabilir miyim?

The Volkswagen Passat Variant 1.6 TDI BlueMotion and the Caravan as an example with a laden weight of 1370 kg is a fairly good match.

vlakgroen.gif tussen.gif berggroen.gif
82%
groen.gif
1370 kg pijl.gif 1680 kg
75 kg

Ortiz karavanımızla sanırım alışma sürecini atlattık. Evimizin 3 km ilerisindeki karavan kampındaki 2 aylık konaklamamızın sonuna geldik. Dün itibari ile karavanımızı toparladık evimizin önüne çekeceğiz. Şimdi doblomuz ile bu ayın sonunda bir haftalık Bursa seyahatimiz olacak. Bu seyahatimizde de aracımızı deneyeceğiz. Bakalım bize nasıl bir yolculuk sunacak. Eğer bir sıkıntımız çıkmaz ise yolumuza doblo ile devam edeceğiz.

Ortiz karavanımızla sanırım alışma sürecini atlattık. Evimizin 3 km ilerisindeki karavan kampındaki 2 aylık konaklamamızın sonuna geldik. Dün itibari ile karavanımızı toparladık evimizin önüne çekeceğiz. Şimdi doblomuz ile bu ayın sonunda bir haftalık Bursa seyahatimiz olacak. Bu seyahatimizde de aracımızı deneyeceğiz. Bakalım bize nasıl bir yolculuk sunacak. Eğer bir sıkıntımız çıkmaz ise yolumuza doblo ile devam edeceğiz.
---------------------------------------------------------------------------------
Karavanınız hayırlı olsun,
yalnız aracınıza göre çok ağır bir karavan almışsınız,dikkatli kullanın.
İlk 3 km. lik yol tecrübesi, sıfır değerinde.
Uzun yolda Ortiz karavanınız Doblo için çok ağır.

Ben 1.000-1.050 Kg. lık karavanımı(Boşu 920 kg gelen özel dizayn 4.25 Saly)
2 Litrelik Ford Kuga ile çekiyorum, tabii hiç sorun yok.
Karavanı ilk aldığımda bir sebeple, Doblo 1.3 JTD ile Sakaryadan İzmire getirdim.
Çocuklarım uyarmasa, yakacaktık motoru..

Ben Kuga ile sürmeye alıştığımdan normal yolda 80-90-100 ün altına inmedim,
yokuşlarda da 70-80 bastık.
Bir ara çocuklar gece karanlığında egzostan kıvılcımlar sıçradığını söyleyince,
arabanın gücünün sınırlı olduğunu hatırlayıp, yavaşladım.

Burada bir arkadaşımız Ortizi ilk aldığında 1.6 Fiat dizelle pek güzel çektiğini söylemişti.
Tabii bir malı ilk kullanmanın sevinci ile bir çok eksik ve yetersizlik farkedilmiyor
veya söylenemiyor..
Daha sonra bu arkadaşımız 2.5 Lt. lik bir dizele geçince,
konforlu karavan çekmenin keyfini yaşadı.

Doblo ile, aracınızı hep düşük süratlerde kullanırsanız, Ortizi çekmekte sorun yaşamazsınız.
Ama düşük süratlerden sıkılıp, konfor hızlara çıkarsanız, motorunuz gider.
Sizin çekeceğiniz karavanın 1.000 Kg. civarında olması faydalı olur, motorunuz gitmez.

Aman dikkat.
İyi günlerde kullanın.

Son düzenleme:

---------------------------------------------------------------------------------
Karavanınız hayırlı olsun,
yalnız aracınıza göre çok ağır bir karavan almışsınız,dikkatli kullanın.
İlk 3 km. lik yol tecrübesi, sıfır değerinde.
Uzun yolda Ortiz karavanınız Doblo için çok ağır.

Ben 1.000-1.050 Kg. lık karavanımı(Boşu 920 kg gelen özel dizayn 4.25 Saly)
2 Litrelik Ford Kuga ile çekiyorum, tabii hiç sorun yok.
Karavanı ilk aldığımda bir sebeple, Doblo 1.3 JTD ile Sakaryadan İzmire getirdim.
Çocuklarım uyarmasa, yakacaktık motoru..

Ben Kuga ile sürmeye alıştığımdan normal yolda 80-90-100 ün altına inmedim,
yokuşlarda da 70-80 bastık.
Bir ara çocuklar gece karanlığında egzostan kıvılcımlar sıçradığını söyleyince,
arabanın gücünün sınırlı olduğunu hatırlayıp, yavaşladım.

Burada bir arkadaşımız Ortizi ilk aldığında 1.6 Fiat dizelle pek güzel çektiğini söylemişti.
Tabii bir malı ilk kullanmanın sevinci ile bir çok eksik ve yetersizlik farkedilmiyor
veya söylenemiyor..
Daha sonra bu arkadaşımız 2.5 Lt. lik bir dizele geçince,
konforlu karavan çekmenin keyfini yaşadı.

Doblo ile, aracınızı hep düşük süratlerde kullanırsanız, Ortizi çekmekte sorun yaşamazsınız.
Ama düşük süratlerden sıkılıp, konfor hızlara çıkarsanız, motorunuz gider.
Sizin çekeceğiniz karavanın 1.000 Kg. civarında olması faydalı olur, motorunuz gitmez.

Aman dikkat.
İyi günlerde kullanın.
Daha önce yaklaşık 200 km çektik. Sorun çıkarmadı. Eşimde karavan ile birlikte hızdan korktuğu için sanırım düz yolda 70 veya en maksimum 80 km hız bizim için yeterli olacaktır. Doblom 1.6 105'lik. aslında bu seyahatte biraz dobloyu deneme için. Eğer belirttiğimiz hızda bize sorun çıkarmadan gidip gelirsek doblomuz ile devam ederiz. Ama dediğiniz şekilde bir sorunla karşılaşırsak illa ki bir pick up araç bakmaya başlarız.

Devir degisti, artik Çelik var.
Odb2 soketi uzerinden araciniza akilli telefon ile baglanip yolda giderken tork degerlerini okuyabilirsiniz.
Motora surekli gereginden fazla yuklenmek umulmadik buyuk masrafa yol acar.
7d7ff0f1c05186a7dfd797f367ca0279.jpg fa8dbf11f131813eb7f86504344db897.jpg

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,876
Kayıtlı Üye Sayımız
166,663
Kaydolan Son Üyemiz
Mpakalin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR