Ortak Telsiz Kanalı Önerisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,735

Etiketler
Ynt: Ortak Telsiz Kanalı Önerisi

Bir keresinde Ferhat Bey'le kullanmıştık, işe de yaramıştı. Şimdi netten baktım, PMR telsiz 50 TL'ye de var, 500 YTL'ye de. Ortalama marka model ne önerirsiniz?
En az 3-5 km kapsama alanı olur ise evde de kullanabilirim.

Aselsan ürünleri sanırım iyidir;

MT Serisi Telsizleri Karşılaştırma Tablosu

Özellik MT-550 MT-750 MT-950
UHF/FM 446 MHz EVET EVET EVET
RF Çıkış Gücü 500mW 500mW 500mW
Görüşme Mesafesi 5 Km.(Max) 5 Km.(Max) 5 Km.(Max)
Ana Kanal Sayısı 8 8 8
38 CTCSS Ara Kanal VAR VAR VAR
83 DCS Ara Kanal - - VAR
Çağrı Uyarısı VAR VAR VAR
Anlaşıldı / Doğrulama Tonu

(Roger Beep Tone)

VAR VAR VAR
Aydınlatmalı LCD Ekran VAR VAR VAR
Tuşlama Tonu VAR VAR VAR
Harici Kulaklık/Mikrofon Girişi VAR VAR VAR
Kemer Klipsi VAR VAR VAR
Tuş Kilidi VAR VAR VAR
Suya Dayanıklılık - VAR VAR
VOX VAR VAR VAR
Intercom - - VAR
İki Kanalı Aynı Anda İzleme - VAR VAR
Bebek Sesi Dinleme - VAR -
Kanal Tarama VAR VAR VAR
Titreşimli Uyarı (VibrAlert TM) - - VAR
10 Hafıza Kanalı - - VAR

Sayın Bartek edindiğim bilgiye göre aselsan http://www.aselsancobrapmrtelsiz.com/sayfa/aselsan-cobra-mt975-el-telsizi-pmr-lisanssiz-telsiz-aselsancobramt975eltelsizi.htm

öne çıkan modellerden

telsiz kanalları aracların uzerinde bulunan ekipmanların herkez faal kullanabilecek bir secimde karar kılıyoruz

mesela 8 araçta cb am-fm telsiz var 3 araçta sadece am cb telsiz var ozaman herkez am bandında 5 ci kanalda oluyor

zaten pmr telsizlerde 11 ve 5 ci kanal kullanılıyor çoğunlukta

ama gezi şartları ve frekans kaymaları oluşucak alanlarda farklı bir kanal da olabiliyoruz ogun yapılacak olan gezi ve etkinliği organize eden organizasyon sorumlusu bildiriyor sizlere

ama cb am fm cihazı olanlar gündelik hayatta fm 21 ci kanalda dinleme yaparlarsa gunde 10 larca kişinin konuşmasına şahit olurlar istanbul merkez istasyonlardan olan cihanda1 gibi arkadaşlarla yolculuk ederken konuşabilir vede acil bir kaçış planı icin yardım alabilirsiniz (örnek trakya otobanında kar olup olmadığını sormak)

Abim eski telsizcidir(yurtdşından telsizci arkadaşları gelecek kadar) öylesine gezerken şunu bulduk abim çok şaşırdı bu telsize ,alamet birşey dedi, ama amatör telsizci alabilir de dedi.Bilginiz olsun diye koyuyorum.
Yusuf dediğin sayfayıda okudum abim o telsiz markası için anca orta sınıf olur dedi.

http://www.sahibinden.com/kenwood_th-f7_el_telsizi_amator_el_telsizi-15WQQaXQQ21114411WQQpXQQdisplayitem

Ya adrese baktım da adabazarlı biri satıyormuş tanımam etmem ona göre,siz modelini baz alın ,arızalı da olursa beni hiç aramayın :smiley:

bu söylediğin telsiz amatör telsizcilik belgesi ister + ruhsatnamesi ve devir işlemleri yapılması gerekir.

bu konuda frekans istenen cihazlar hepsi cb ve pmr yani hiç bir şekilde ruhsat ve kullanıcı belgesi olmadan kullanılabilen halk bandı telsizdir. verdiğin linkteki cihaz amatör telsizcilik belgesi olan kişiler alabilir,satabilir ve devir edebilir

midland marka telsizi bende bir amatör telsizci olarak herkeze tavsie edebilirim araçlarınızda sorunsuz kullanabileceğiniz 2 marka var 1 cisi midland 2 ciside prisident

Arkadaşlar amatör telsizciliğe ilgi duyuyorsanız lisans gerektiren telsizler kullanabilirsiniz. Hatta TRAC gibi derneklere de üye olabilirsiniz. Uygun saatlerde farklı ülkelerdeki amatör telsizcilerle de konuşabilirsiniz.
Halk bandı telsizlerde de oldukça uzun mesafelerle görüşme yapmak mümkündür.

Araç kullanımında (kopilot-eşiniz kullanacak!), konvoylarda, kamplarda, yaylalarda en uygun cihaz olarak PMR cihazlar diye düşünüyorum. Fiyat olarak da son derece uygunlar.

PMR cihazlar 8 ana kanal 38 alt banda sahiptir.

Aselsan'ın yeni modelleri oldukça gelişmiş. Bendeki MT525 modeli en az 3 yıllıktır.

Kullanım için PMR 5.0 kanalı da alternatif dahilinde.

Arkadaşlar, telsiz konusu hoşunuza gitti muhabbetiniz bol olsun, şimdiye kadar muhabbeti bozmamak için yazmadım..Telsiz deyince neye telsiz dediğiniz çok önemli, ucuz basit aletlerle telsiz diyerek muhabbet ediyorsanız yanılırsınız, biz yıllarca kullanmaya çalıştık, sadece sinir sahibi olduk, hiç bir işe yaramıyor, ucuz telsizlerin birbirini görmeden konuşmak imkansız gibi, bir çok arkadaşımız, lisanslarını aldı, hatıra olarak kaldı..Eğer bu işe lisans alarak ve ciddi telsizlerden bahsediyorsanız mesele yok, telsiz denilen alete profesyonelce düşünüp 500-1000 TL vermeden virajlı bir yayla yolunda 1km arkanızdan gelen diğer karavanla bile konuşamazsınız..Biz bütün telsizleri çöpe attık ve caz cuz parazitlerdende kurtulduk..

Atilla Bey, şimdi değil 5 sokak arkada oturan kankilerimle , yolda görüş mesafesinde olmayan diğer araçla bile konuşamazsınız diyorsunuz pmr telsizler ile. Marketlerde satılan ucuz el aletleri gibi oluyor o zaman. Değil işi yapmak, sinir hastası oluyorsun üstüne.

atiladi' Alıntı:
Arkadaşlar, telsiz konusu hoşunuza gitti muhabbetiniz bol olsun, şimdiye kadar muhabbeti bozmamak için yazmadım..Telsiz deyince neye telsiz dediğiniz çok önemli, ucuz basit aletlerle telsiz diyerek muhabbet ediyorsanız yanılırsınız, biz yıllarca kullanmaya çalıştık, sadece sinir sahibi olduk, hiç bir işe yaramıyor, ucuz telsizlerin birbirini görmeden konuşmak imkansız gibi, bir çok arkadaşımız, lisanslarını aldı, hatıra olarak kaldı..Eğer bu işe lisans alarak ve ciddi telsizlerden bahsediyorsanız mesele yok, telsiz denilen alete profesyonelce düşünüp 500-1000 TL vermeden virajlı bir yayla yolunda 1km arkanızdan gelen diğer karavanla bile konuşamazsınız..Biz bütün telsizleri çöpe attık ve caz cuz parazitlerdende kurtulduk..

Atilla bey saygılar sevgiler dediklerinize katılıyorum.yani ben amatör telsizci olarak ben şehir içinde enterferanssız görüşme yapmak için 500 tl yi gözden çıkartıyorum allah göstermesin bir afet durmu kaza durumunda da bayağı işe yarıyor.Mesela Sivas Hafik İlçesi ile Doğanşar ilçeleri arasında mobil telefonlar çalışmıyor.Ve yine çok sıkıntılı olan yerlerde var ben örnek verdim.Cazır-cuzur edecek telefonda da aynısı olmuyormu?çekiyor çekmiyor ses kesik kesik geliyor en azından mobil,sabit ve el telsizlerinde size gelen zayıf sinyali bile duyma imkanınız oluyor ne yazık ki cep telefonlarında bu imkansız bu işin biraz teknik kısmı yinede yazdığınız yorumlara içtenlikle katılıyorum bu iş sizin dediğiniz gibi profesyonelce düşünülecek olursa 200 tl den başlıyor ve imkana özelliğine göre telsizler mevcut
Ayrıca madem gezenbilir in ortak telsiz kanalı olsun diyorsunuz ortak el telsizi de olsun daha rahat olur piyasadaki cihazlar pek randımanlı değil o nedenle benim önerim bir telsiz firmasının reklamı alınarak gezenbilir üyelerine cüzi fiyatlarla profesyonel pmr el telsizleri temin edilse be cihazlarda ortak kanal olarak bir kanal belirlense daha iyi olur.
Benim önereceğim cihaz hyt tc 446
Kaan Güzel (TB7EA)
73

HYT-TC446-LISANS-GEREKTIRMEYEN-EL-TELSIZI-PMR_10649_large.jpg

PMR'ler tabii ki profesyonel cihazlar değil. Amatör bir cihaz ve volki-tolkilerin biraz daha gelişmiş bir modelidir.

Menzili de o kadar küçümsemeyin. Ben Aladağ yaylasında 3Km menzilin üzerinde birbirlerini de görmeden yoğun ormanda görüşme yaptım.
Şehirde binaların arasında ve yoğun elektromanyetik alan altında menzilin düşmesi kaçınılmazdır.

Bu başlık aslında hangi kanalı kullanalım diye açıldı ama hangi telsiz kullanılıra geldi. ::smiley:
Bence en kullanışlı telsiz herkesin aracında bulundurabildiği telsizdir. ;)

Tercih tabii ki sizlere aittir. :smiley:

Sn.kaan söylediklerinize katılıyorum, benimde söylemek istediğim oydu, laf olsun diye telsiz alınmaz, telsiz bir özel hobidir ve bütceli bir iştir ve telsiz aşkı varsa yapılır, yoksa yolda ücretsiz birbirimizle konuşuruz güzel olur mantığıyla alınan basit telsizlerle hiç bir şey olmaz..

Arkadaşlar anlaşıldı, PMR telsiz alınırsa sadece AVMlerde, gezilerde kullanılacak, çok bir şey beklenmeyecek.
Cep telefonun çekmediği Yedigöller'de Ferhat Beyle buluşmamızı sağlamıştı PMR telsiz. O nedenle sıcak bakıyorum. :smiley:

Telsiz hobisi için alınacak telsizler konusunda hiç fikrim yok. Ben cihazımı aldım kullanıyorum ve memnunum. Zaten yeterince hobim var diye düşünüyorum. Telsiz hobimiz de olmayıversin.
Selamlar,

Bilgi veren tüm dostlara teşekkürler bugün mediamarkt'te 7-8 çeşit pmr telsiz gördüm ve inceledim cihazı elime aldığımda sanki içi boşmuş hissi verdi sadece plastik bir kasa ve içinde 3-5 diyottan ibaret sanırım şok oldum,oysa bizim habercilikte kullandıklarımızı yeri geldiğinde savunma aracı olarakta kullanacak kadar sağlam ve ağırdı ;D hani o kadar ağır olmasada bari biraz ele alınca o hissi verecek içine demir parçaları koysalardı ;D fiyatlarıda 120 lira'dan 199 lira'ya kadar ben açıksa telsiz alacaksam şöyle ele avuca gelecek azda olsa mekanik ağırlığı olacak ele aldınmı güven hissi verecek bir cihaz olmalı tabi buda maliyete bakar aslında ben CB düşünüyordum A Takımında çalışır iken bir tane minibüste bir tanede ofiste o taramalı olanlarından vardı cep telefonlarını bile yakalıyordu marka ve modeli o zaman ilgilendirmediği için aklımda kalmamış zaman içinde işler rayına oturursa ve aynı özelliklerde bir cihaz bulursam almayı düşünürüm.

Ayrıca Amatör Telsizcilik sınavına hazırlananlar için veya bu konuya ilgi duyan herkesin elinin altında bulunması gereken dökümanlar. TRAC Eşkişehir Şubesi tarafından hazırlanmıştır...

http://www.upload.gen.tr/d.php/s5/wk8n7x07/Amator_Telsizcilik_Egitim_Notlar.pdf.html adresinden indirebilirsiniz.

bilgilerini paylaşan herkese saygılar tüm arkadaşların düşünceleri ortaya koyuyor ki PMR telsizler işe yarıyor.Ve her evde bulunması gereken bir cihaz:smiley:)

Kaan Güzel(TB7EA)
73

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,829
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

SON MESAJLAR

SON KONULAR