Ormanlı Keşif Gezisi Duyurusu (21 Eylül 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emrahunal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,874
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

emrahunal

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Web
www.cenmax.com.tr
21 eylül sabahı çok erkenden Çatalca - Ormanlı sahilinden atv ile çıkıp sahilden gidebileceğim kadar ileri gitmek istiyorum. 4x4 araçla bana katılmak isteyen olursa çok sevinirim. Şu an için google earth'ten ve internette bulduğum, yamaç paraşütü yapanların çektiği fotoğraflara göre, 20km kadar ilerleyebilecekmişim gibi geliyor.
Kıyıköyden iğneadaya giden olduğunu biliyorum ama benim plan daha güneyde.

Ayrıca bölge ile ilgili tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz var ise bekliyorum.

Eğer gelmek isteyen olur ise, şu an için sabah saatlerinde çok şiddetli sağanak yağmur bekleniyor.

Fotoğraf çekmem zor görünüyor (motorsiklet üstünde sağnak yağmurda makina çok zor) ama gps loglarını ve zemin parkur bilgilerini sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

Saygılar.

Etiketler
Ynt: Ormanlı Keşif Gezisi Duyurusu (21 Eylül 2008)

ahh hocam ahh atv cilerin kaderinde var bu yalnızlık, 2 sene kullandım bir türlü organize olamadık kimselerle,sende yanlız kalmışsın anlaşılan atv yi satmasaydım gelirdim :(

valla hocam sorma bir kişi bile bulamadım. Ama genede gittim sahilde bindim çok şiddetli fırtınaya yakın poyraz ve 4-5 metre dalga vardı, sağanak yağmur yağıyordu. Bir tek eldivenlerim su aldı ona sinirim bozuldu onun dışında baya güzel oldu iyi stres attım. Eğer bir kişi daha bulabilirsem kamplı, sahilden iğneada her mevsim çok rahat yapılabilir.

ormanli1.jpg

ormanli2.jpg

Yağmurda daha eğlenceli olmuşa benzer...

Aslında gerçekten çok eğlenceliydi. Tek sorun yalnız olmak. İki atv yada 1 atv 1 araç bile olsa bir arıza yada kaza halinde yardım getirebilecek birileri olur ancak yalnız olduğunuzda hiç risk alamıyorsunuz bu da bir süre sonra sıkıcı olmaya başlıyor. Yok mu yahu atv si olan sırtımda götürecem valla ya :smiley:.

Off-rod gezilerinin tek başına yapmanın elbette riskleri vardır. Zaten bizlerde buna karşıyız. Bir çok problem olabiliyor. Gezileri takip edip bize katılabilirsiniz. Sonunca hepimizin yaptığı off-road ;)

Çok haklısnız hele ki birde oğlunuz doğalı 20 gün olmuşsa insan iyice tırsıyor dağ bayır tek başına dalmaya :smiley:.

gözünüz aydın,mutlu bir gelecek hep onların olsun inşallah, keşke geçen sene bu sitede olsaydınız, yok hocam 2 atv aldık geçen sene ilk başta iyi gezdik, sonra arayışa girdik ekip olalım dedik, millete atv leri sürdürdük kanlarına işlesin die yok yok yok ve şuna eminim istanbulda 30 tane offroad için bu makineyi kullanan insan çıkmaz, sonuç olarak bizde soğucak yaylasında gezenbilir den gelen bir gurupla karşılaştık ve ekibe hayran kalmamak elde değildi, sattık ve statü değiştik, sanırım sizde öyle yapacaksınız güzel bi jip ve gezenbilir e katılmak en iyisi, yazın atv bambaşka kışın zulüm, ben 2 çift eldiven 2 bot,2 kıyafetle çıkıyodum araziye,

DSC00134.jpg

zincirler kendi imalatım,akü ve takviye kablosu da en önemli şeylerden, bu benim atv ile son çılgınlığımdı ocak ayında tekrar aşık olduğumuz soğucağa gitmeye kalkıştık, ama sonuç başarısız, ellerimiz soğukdan kilitlenmek üzereydi, sanırım 2-3 km kalmıştı kar 40-45 cm civarında makinalar şişti, yayladan yürüyerek gelen çoban siz delisiniz yukarda 1 metre kar nereye gidiyosunuz diyince yok abi deyip zaten biz burdan döneceğiz deyip son maceramızı yapmıştık, ama o günleri özlemedim desem yalan olur atv kullanmak bambaşka bir duygu, saygılar

Şu an bir land cruiser hazirliyoruz, hafif geziler için bir l200 4x4 var zaten hazırda, ilk fırsatta Gezenbilir gezilerinden birine katılmak istiyorum ama atv başka bir hastalık. En güzeli ikisini de yapmak bence :smiley:. Masai den memnun muydunuz? Akü ısıtmalı motorsiklet kıyafeti için mi, yoksa motorun marşı için mi ? :smiley:. Ne güzel düzenek tecrübe kazanalım.

dediğiniz gibi, atv leri vermekle hata yaptım, istediğin an stres atabilecek bir etap bulabiliyorduk, şimdi unimog var şehirden çıkmak bile yarım günümü alıyor :smiley: masai ye gelince çok seri ve sorunsuz bir makinaydı yamaha grizly de kullandım rahat ama seri değildi, 150 cc ye kadar bence kullanılabilecek en güzel alet, akülere gelince 2 atv gezdik ve akülerimiz zayıftı, araç aküsü ne olur ne olmaz diye, arazide 1 tornavida bile altın, dağda kanuni atv nin defransiyeli kilitlendi arka tekerler dönmüyo halat var ama çekemiyoruz,1 pense 1 tornavida ile defransiyeli söküp ön lastiği aynı esnalarda patlayan masai ile 15 km üstünde 90 kg luk sürücüsüyle çektim masai iyidir iyi ;)

sana doyasıya katılıyorum arkadaşım atv kullanmak ayrı bir zevk ama şahıslara bunu anlatamıyorum

Dış ortamla daha bir yakınsın ama bana biraz korkutucu geliyor. Yani devrildiğin zaman altında kalacaksın. Ya da ne bileyim koruma filan yok. Tabi binmeden bilemezsin. Gerçi hemen atlama imkanın filan var ama, biraz sportif olman gerek sanırım.

ATV LERİN ÜZERİNE TAKLA BARI MONTE EDİLEBİLİYOR VE İNSANLAR ZEFK İÇİN ATV YLE TAKLA ATIYORLAR ARAC TEKRAR DÖRT TEKERİNİN ÜSTÜNE DÖNÜYOR BAYADA KEYİFLİ GÖRÜNÜYOR DU OLAY

Ve azmin zaferi, 4 ekim cumartesi sabahı 2 atv olarak ormanlıdan çıkıp yalıköy civarında biryerde sahilin bittiği yere kadar gittik. Bir kaç aydır aklımda olan şeyi başarmanın rahatlığı ile eve döndüm.

Hava güzeldi ama sahile birikmiş olan çöp miktarı çok sinir bozucu seviyede idi. Erozyon yüzünden oluşmuş, denizle birleşen 4-5 çamur seli vardı, onlarda çamura girmeden zevksizce çamurlanmamıza neden oldu.

[attachment=1]

ormanli.jpg

Davetini geç gördüm.Yoksa katılabilirdim.Bir dahaki sefere mail,özel mesaj atarsan sevinirim.Motorumla katılırım.Yağmur-çamur farketmez.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri