Ynt: Ordu Fatsa, Perşembe Yaylası 7. Jeep Festivali (27-28 Haziran 2009)
Arkadaşlar şimdi bu saate kadar eleştirdik durduk. Gelecek sene ne yapılabilir bunu konuşalım isterseniz. Herkeste fikirlerini söylesin.
1- Önce hedef tespit edilmeli. Nedir hedef ? Ben diyorum ki..
15 bin kişi izleyici,
100 tane yarışacak offroad aracı,
30 tane yarışacak motor ve ATV
4-5 yerel televizyon, 1-2 ulusal televizyon kanalı..
ve bunların olacağına dair tv kanalları ile önceden yapılan yazılı sözleşmeler, katılımcılar için önceden ücretli kayıt sistemi.
2- Yukarıda ki hedeflere erişmek zor değil sanırım. Bu veriler ile ulaşılabilinecek insan sayısı atıyorum 100 bin kişi olsa. Sponsor olarak firma bulma işi çok kolay olmaz mı. Atıyorum benim lastik satan bir şirketim olsa, gelip oraya stand kurmak reklamımı yapmak isterim. Ya da düşünün gezenbilirin sponsorlarına bir bakın detarjan firması varmı aralarında ;D Zaten yeni filizlenen ve her geçen gün meraklısı artan bu spora, ilgili firmaların yaklaşımı nasıl olacaktır.
3- Sponsor firmalarla birlikte finans sorunu büyük ölçüde çözülür sanıyorum ve kimseye ihtiyacınız kalmaz. Özel güvenlik bile kiralanabilir.
4- Bu işi önce yapan abilerimizden bilgi almak. Gerek kamp alanı yerleşimi, gerek kamp ateşi, ortamın güvenliği bir çok sorun hallolur. Yarışların nasıl yapılacağı konusunda Amerikayı keşfetmeye gerek yok. Bütün bilgiler Tofsed in genelgelerinde mevcut. Ha biraz esnek olunabilinir, katılımı artırmak adına. Tepe tırman yarışı iptal olmalı. Öyle bir yarış olamaz. Mantığı yok.
5- Şenliğe katılımı artırmak için c.tesi akşam ünlü bir sanatçı ya da grup konser verebilir.
6- Yerel yönetimlerden yardım alınacaksa bu resmi yazışma yolu ile açık ve net bir şekilde belirtilip, yerine getirilemeyen taahhütler için hesap sormak adına ya da bağlayıcı olması için durum resmiyet kazanabilir. Şimdi X Belediyesine yazı yazdınız onlarda size, Zabıta ekibinden 40 kişilik bir personelin, şenlik güvenliğini sağlamak için vereceğini resmi yazıyla taahhüt etti. Elinde belgen var, göndermesin bakayım sıkıyorsa o görevlileri, Cumhurbaşkanına kadar gidersin beni rezil etti diye..
7- Şenliklerin yapılacağı yer tekrar gözden geçirilmeli, yerel halkın tepkisini alacak ya da yerel halkın istemediği bir yer olmamalı, sonra şenlikçilere düşman gözüyle bakılıyor. Ayrıca büyük il merkezlerine yakın olursa katılım sayısı artabilir.
8- Önceden şenliğin reklamı iyi yapılmalı. İyi reklam katlımcı sayısını artıracak ve organizasyon da ki arkadaşların üstündeki baskıyı artırıp daha dikkatli olmalarını sağlayacaktır.
Yurtdışından da katılımların olduğu Büyük Fatsa Offroad Oyunlarını görmek dileğiyle...