OPEL Frontera Serbest Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 954
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 244,713
Ynt: OPEL Frontera Serbest Muhabbet Köşesi

arabayı 2 yıldır babam kullanıyordu ben 2 hafta önce aldım arabayı çok sevdim gerçekten ama arabanın eksikleri çok.
Arkadaşlar fronti min bütün eksiklerini tamamlamak istiyorum ama yardıma ihtiyacım var. araç 3.2 V6 2000 model B kasa otomatik vites

yol bilgisayarım yazıları silik silik gösteriyor değiştirmem mi gerekir yoksa tamiri mümkünmü?
4 çekere geçiremiyorum simge sürekli yanıp sönüyor sabitlenmiyor.
egsoz un katalizör ü patlakmış bu ne kadara patlar

bide UŞAK ta yaşıyorum burada frontera yı iyi bilen bir usta yok sanırım

Etiketler

hayırlı olsun aracınız katalizör bende yeni değiştirdim orjinal katalizörü 700 tl ye taktırdım. ama ben senin yerinde olursam yada şimdiki aklıma göre katalizör değil boş susturucu taktırırdım 200 tl ye niye diyeceksen katalizörün içerisindeki seramik lpg li araçlarda çabuk dağıldığı için ömrü çok az oluyor hatta 20 bin 30 bin km de ömrünü tamamlıyor
yol bilgisayarı benimki bozuk olduğu için kazalı araçtan söküp çıkma taktırmıştım.
ben aracı ankara da yıldız sitesinde özel yıldız opel servisinde ahmet ustaya götürüyorum frontera ve çıkma parça bulma konusundada tecrübeli usta

AaLiii' Alıntı:
bide UŞAK ta yaşıyorum burada frontera yı iyi bilen bir usta yok sanırım
aramıza hoş geldin. uşakta (merkez yada banaz ilçesinde olacaktı) ısuzu servisinde ali ustam var. bizim fronteraları ve eşdeğeri olan ısuzu topperları tanıyor. uygun bir zamanda sana telefonunu veririm sana yardımcı olur. ayrıca sitemizde trooper64 rumuzlu arkadaşımızda uşakta ve aracını ali ustaya yaptırır. irtibat numaralarını vereceğim size..

balikay' Alıntı:
aramıza hoş geldin. uşakta (merkez yada banaz ilçesinde olacaktı) ısuzu servisinde ali ustam var. bizim fronteraları ve eşdeğeri olan ısuzu topperları tanıyor. uygun bir zamanda sana telefonunu veririm sana yardımcı olur. ayrıca sitemizde trooper64 rumuzlu arkadaşımızda uşakta ve aracını ali ustaya yaptırır. irtibat numaralarını vereceğim size..

bekliyorum telefon numarasını çok teşekkür ederim şimdiden gerçekten çok eksikleri var arabanın bir an önce yaptırmak istiyorum

fotograflar epey gecikti hüseyin ustam ve emre abiden özür dilerim antalyada aracımı tekrardan kontrol ve adam etme çalışmalrının resimleri ektedir efenim :smiley:

IMG_2688.JPG

Ekli dosyalar

• IMG_2670.jpg
    IMG_2670.jpg
    93.5 KB · Görüntüleme: 131

ayrıca geçen hafta sonu henüz yeniden çiçegi burnunda baba olmasına ve yogunluguna ragmen arkadaşımın dügününe çiçek gönderme nezaketinde bulunan Hüseyin ustama teşekkür ediyor tekrardan 'Allah yegenimizi analı babalı büyütsün diyorum' iyi ki varsınız :smiley:

IMG_2824.jpg

IMG_2825.jpg

arkadaşlar elazığ civarlarında fronterayı tanıyan bildiğiniz bir usta varmı ..malatya kayseri diyarbakır vs....

Degerli Arkadaslar. Yaklasık 3 yıldır OPEL FRONTERA SPORT ( 2000 motor benzinli + tuplu ) arac kullanmaktayım. Aracımı arazı sartlarından ziyade uzun yolda kullanmakta olup yakıt tuketimini kontrol altında tutabilmek icin on diferansiyel saftını soktum, lastıkleri aynı ebadlarda duz lastıkler ile degistirdim.
Malum aracımız Arazı arabası olması nedeniyle Sanzuman disli oranları bize devir / surat olarak ortalama 3000 devirde 100km surati vermektedir.
Sorum su olacak ; sanzuman degisimi yaparak ornegin 100 km surat esnasında daha dusuk devir elde edebilme ( 2400/ 2600 devir gibi ) imkanı veren , bence motoru daha rahatlatan , yakıt tuketimini dusuren ve gaz pedalımın altında gerektiginde daha fazla surat alabilecegim bir bir guc bulundurabilecegim bir sanzuman degisim uygulaması olabilir mi ? Yapan arkadasım varmıdır. Moderatorumuz bu konuda goruslerini aktarabilir mi? Iyi gunler temennilerimle ,

bluesailor' Alıntı:
Degerli Arkadaslar. Yaklasık 3 yıldır OPEL FRONTERA SPORT ( 2000 motor benzinli + tuplu ) arac kullanmaktayım. Aracımı arazı sartlarından ziyade uzun yolda kullanmakta olup yakıt tuketimini kontrol altında tutabilmek icin on diferansiyel saftını soktum, lastıkleri aynı ebadlarda duz lastıkler ile degistirdim.
Malum aracımız Arazı arabası olması nedeniyle Sanzuman disli oranları bize devir / surat olarak ortalama 3000 devirde 100km surati vermektedir.
Sorum su olacak ; sanzuman degisimi yaparak ornegin 100 km surat esnasında daha dusuk devir elde edebilme ( 2400/ 2600 devir gibi ) imkanı veren , bence motoru daha rahatlatan , yakıt tuketimini dusuren ve gaz pedalımın altında gerektiginde daha fazla surat alabilecegim bir bir guc bulundurabilecegim bir sanzuman degisim uygulaması olabilir mi ? Yapan arkadasım varmıdır. Moderatorumuz bu konuda goruslerini aktarabilir mi? Iyi gunler temennilerimle ,
aramıza hoş geldin arkadaşım. burada yazıklarımız paylaştıklarımız sadece başımıza gelipte deneyim kazandığımız konular.
1- şanzuman(viteslerin geçişlerini sağlayan dişli gurubu) derken ön arka diferensiyalden bahsediyorsun değil mi.? araçlarımızın çeker tahriklemesi bölünebilir olması avantaj. yani daimi 4x4 değil, arkadan 2 çeker. istenildiğinde ön çekerleri tahrikliyoruz. bu sebebten ön diferensiyal ve şaftı sökmene gerek yoktu diye düşünüyorum. çünkü arcının arazi vitesini 4H veya 4L almadığımız sürece ön şanzıman(aynı zamanda yavru şanzıman diye geçer) devreye gimez. dolayısı ile ön diferensiyal ve şaftı tahriklenmez yani devreye girmez.
2- gelelim sorunuza; nacizane fikrim şu, şahsımda 1997-2.2i benzinli frontera var. ruhsatta geçen standart ağırlığı 1980kg. yazıyor ama lgp tankı ve modifiyeler derken kantara çıktığında 2580kg. geliyor. full yakıt depoları+kamp yükü+ 4 kişi bindiğinde oldu 3000kg ve üzeri.eeeee motor 2.2 ne yapsın fronteram. ben şu anda 2500 ile 3000 devir arasında 130km hızı bulabiliyorum. bu munhal üzerine sizin aracınızın ağırlı 1900kg. artı ilaveleri ile olsa 2100-2200kg. aracınızın motoru 2.0, kasa ağır motor ufak ne yapsın fronteran. az yakıtla yüksek tork ve hız dengesini bulmak zor. ya düşük hız düşük yakıt. yada yüksek hız yüksek yakıt. bu kural ortalama tüm araçlar için geçerlidir. araçlarda hızı veren, differensiyel takımındaki ayna marutidir. ayna maruti oranları, aracın standart motor gücü torku lastik ebatlarına göre belirlenir. aracn standartında yapılan bir değişiklik diğer kısımlarında değişmesinide gerektiriyor. mesela araçta hız almak için standart differansiyan ayna maruti oranını atıyorum 5/13 den 5/20 ye çıkarttık. aracın standart olan şaftı zayıflar ve orantısız güç kullanımında şaft keser. diyelim ki aracımızdan az hız fazla tork güç almak istiyoruz ve atıyorum ayna maruti oranı 5/13 den 5/10 a düşürdük bu seferde akslar zayıfladı ve orantısız güç kullanımında aks keser. yani sadece bir aksamı değiştirerek istediğimizi elde etmek zor. sistemi komple değiştirmek gerekiyor. ayrıca aracınızın motor durumu nasıl, hangi marka ve tip lpg kiti mevcut, sensorlerin durumu ne, motor yağı. yağ hava benzin filtreleri ne sıklıkla değişiyor, deponuzda benzin ne kadar sıklıkla yenileniyor, yani bakım durumu nasıl.? bu unsurlar araç yakıtını çok etkiliyor. gerçi siz düşük devirde yüksek hızı differensiyel değişimi ile elde edebilirmiyim diye sormuştunuz. uzun lafın kısası sadece differansiyeli değiştirerek istediğimizi elde edemeyiz. gerçi frontera için sizin istediğinize uygun differansiyel de çok zor.
konunun duayenleri (sadece frontera için) otecopel ve damast rumuzlu arkadaşlar haberdar ederim konuya yorum yaparak bilgi aktarsınlar. en azından bende bilmediklerimi öğrenirim. selamlar...

SLM. Siz değerli dostlara yoğunluktan dolayı fazla il gelenemiyorum sitede her keze cok selamlar tekrar tekrar.

otecopel' Alıntı:
SLM. Siz değerli dostlara yoğunluktan dolayı fazla il gelenemiyorum sitede her keze cok selamlar tekrar tekrar.

A.S. Abi sanırım herkes yoğun bu aralar, bölüm çok sessiz

selam arkadaşlar....
bu sıralar herkeste bir yoğunluk var sanırım. kendi adıma oğlum sunguralp in göz ameliyatlarının koşuşturmasındayım. logolarla ve arabamdaki sorunlarla bile ilgilenemedim. herkese tekrar selamlar.

balikay' Alıntı:
selam arkadaşlar....
bu sıralar herkeste bir yoğunluk var sanırım. kendi adıma oğlum sunguralp in göz ameliyatlarının koşuşturmasındayım. logolarla ve arabamdaki sorunlarla bile ilgilenemedim. herkese tekrar selamlar.

Allah sifa versin abi gecmis olsun, bende esimin saglik sorunlari nedeniyle bi ara bakamadim. İnsallah daha sık gorusebiliriz artik

Buda benim diğer araç frontinin giremediği frontinin çıkamadığı yerlere çıkıyor ;D ;D ;D

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR