Omnistor Model Tente

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,727
Ynt: Omnistor Model Tente

Sayın Günay(enezege)hatırlatmasıyla reimo nun kataloğuna baktım orada ki fiyatlar şöyle

[attachment=1][attachment=2]

FÄ°AMMA F 45.jpg

OMNÄ°STOR 2000.jpg

Etiketler

omnistor tarzı tente almak isteyen veya düşünen arkadaşlar,
yurt dışından tente için fiyat almaya çalışıyorum,
eğer fiyat mantıklı gelir ise ben de alırım diyenler lütfen listeye adını ve aracını yazsın veya istediği boyu,
listeye adını yazan arkadaşlar ürünü almak zorunda hissetmesinler, bu liste fiyat araştırması için, tentenin elimize geçtiği andaki maliyeti hesaplayıp size fiyat vereceğim

1- Levent (buralpdi) ducato camper

Evet Levent hocam gidip ölçtüm 3mt hatta ön kapının neredeyse 3 te 1 ini bile geçiyor sanki 280cm gibi ,arada da çayımı rosinha nın yanında unuttmuşum şimdi bir daha gidiyorum.

Dostlar,
Özellikle PSA grubu araç sahiplerinin dikkat etmesi gerektiği nokta, bu tür camper'ların üstüne tam uyan model olduğu. Diğer modeller ( yokluk nedeni ile 2001 model Ducato'da yaşadığım tecrübe) çok uygun değil. Kızağa tam oturmalı.
Örnek olarak ;
http://www.reimo.com/en/M43800-special_awning_for_fiat_ducato_peugeot_boxer_citroen_jumper/
Belirtmek ihtiyacı duydum.

teos' Alıntı:
Dostlar,
Özellikle PSA grubu araç sahiplerinin dikkat etmesi gerektiği nokta, bu tür camper'ların üstüne tam uyan model olduğu. Diğer modeller ( yokluk nedeni ile 2001 model Ducato'da yaşadığım tecrübe) çok uygun değil. Kızağa tam oturmalı.
Örnek olarak ;
http://www.reimo.com/en/M43800-special_awning_for_fiat_ducato_peugeot_boxer_citroen_jumper/
Belirtmek ihtiyacı duydum.

uyarı için çok teşekkürler :smiley: araçlara uyumlu olmasına dikkat edeceğiz, bu yüzden modeli ve üretim yılıda önemli
yanlışım varsa düzeltin

1- Levent (buralpdi) ducato camper 2004 model 12m3

2- mayıstosböce VW T5 2007 model yüksek tavan

3- toffy PSA camper 1999 model 10m3 ekstra yüksek tavan

Nihayet ölçebildim Levent Bey, 2m 90cm benim işimi görür 3m desem birazı dışarı çıkacak olur. Gelişme varmı bu arada ?

toffy' Alıntı:
Nihayet ölçebildim Levent Bey, 2m 90cm benim işimi görür 3m desem birazı dışarı çıkacak olur. Gelişme varmı bu arada ?

arkadaş araştırıyor hesaplı fiyat bulunca arayacak, bekliyoruz :smiley:

Omnistör 2000 model tentemin, tentenin gergin durmasını sağlıyan, bezin altındaki geçmeli aliminyum çıtasından birinde arıza var.

Açıldıktan sonra kapanırken,teleskopik çıtalar iç içe geçmiyor ve kapanmıyor. (Yada çok zor kapanıyor)

Sanırım kilit mekanizması, yada biribirine ,içine geçmeli kısmında teknik bir arıza var. Geçenlerde, bu arıza yüzünden tenteyi çok zor kapattım. Neredeyse kamp yaptığımız ıssız yerde, mecburen konaklamak durumunda kalacaktık.

Tamirini ve bakımını yapabilecek bildiğiniz birisi var mı?
Bursada, işlerinin yoğunluğu nedeniyle, anlıyan karavancılara yaptıramadım.
Yenisi 750 Euro imiş. (Çok para), Parça ısmarlansa, gelmesi 1 seneyi buluyormuş. Çaresiz kaldım.
Omnistör tente tamirini yapan, yada pratikten çözebilecek birisini arıyorum !!!!!!!

Önerilerinizi bekliyorum. Selamlar. Erden....

erdenbay' Alıntı:
Omnistör 2000 model tentemin, tentenin gergin durmasını sağlıyan, bezin altındaki geçmeli aliminyum çıtasından birinde arıza var.

Açıldıktan sonra kapanırken,teleskopik çıtalar iç içe geçmiyor ve kapanmıyor. (Yada çok zor kapanıyor)

Sanırım kilit mekanizması, yada biribirine ,içine geçmeli kısmında teknik bir arıza var. Geçenlerde, bu arıza yüzünden tenteyi çok zor kapattım. Neredeyse kamp yaptığımız ıssız yerde, mecburen konaklamak durumunda kalacaktık.

Yenisi 750 Euro imiş. (Çok para), Parça ısmarlansa, gelmesi 1 seneyi buluyormuş. Çaresiz kaldım.
Omnistör tente tamirini yapan, yada pratikten çözebilecek birisini arıyorum !!!!!!!

Erden bey (en azından tamir ettirene kadar) yağlayın, hem temizleyici hemde yağlayıcı spreyler var, belki düzelir

erdenbay' Alıntı:

Anladığım kadarıyla, tentenizin altında yer alan çapraz olarak ortada birleşen teleskopik bağlantıdan bahsediyorsunuz. Bu parçaların mekanizmasında, bir plastik mandal ile bu mandalın üzerine bastığı çelik bir sıkıştırma yayı var. Büyük ihtimalle bu yay yerinden kaymıştır. Tekrar tenteyi biraz açıp mandalın altındaki yayı kontrol edin. Yerinden kaymışsa bir tornavidayla iterek yerine oturtabilirsiniz. Bu işlemleri yaparken de birisinin tenteyi tutuyor olması lazım.

Kolay gelsin.

Yeri değil ama İnsel hocam yay deyince aklıma geldi :D

yaklaşık 90 yaşında bir babaannem var yıllar önce hafta sonu sabah birazda geç kalktım ve bakkaka kahvaltı için ekmek almaya gidecektim müstakil bir binamız var anadolu yakasında,dışarı çıktım babaannem güneşin iyice ısıtmaya başladığı sabahın o güzel saatinde evin önünde bankta oturuyor bende yanına oturdum biraz muhabbet ettik o arada yan bina komşumuz bir teyze geldi benimde elimden ufak tefek tamir işleri geldiğini bildiği için bana Yusuf gurban olem :D benim bir ütü var bozuldu ona bir bakarmısın,babaannemde kendince al işte çocuğun başına iş sardı kurtarayım mantığıyla ya komşu o ütünün içinde yay kırılmıştır Yusuf onu nasıl yapsın dedi ;D ;D ;D

şimdi Erden abi sizin omnistor'un yayı kırılmış olmasın ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR