Oktay Usta: "Güleryüzlü Adam"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan debarande Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,799

debarande

Kamp I
Yer
İstanbul
Daha önce değişik başlıklar altında da yazmıştım, birkaç haftalık 1998 RRC otomatik sahibiyim. Aracı satın aldığım Fatih Zorlu ve bu siteden Engin Dağhan Bey'in tavsiyeleriyle aracımın bakımlarını yaptırmak için Oktay Usta'ya (Maslak) doğru giderken 15 yıldır tanıdığım tüm ustaların panoraması oluşuyordu gözümün önünde: "Orta yaşlı, dudaklarının arasında sigarasını ısırmış ve yeni araç görmekten bıkmış".
Atölyeye girdiğimde, gülümsemeyi ortak bir vücut dili olarak kullanan çalışanlardan en küçüğüne Oktay'ı sorduğum anda o da üst kattaki ofisinden aşağı iniyordu. Yüzünde gülümseme, gözlerinde samimiyet olan genç bir insanla karşılaştım. Hemen tanıştık ve yarım saat sonra ben çayımı içerken aracımın kaputu açılmıştı.
Bütün bu pozitif detayları başarılı bir pazarlama stratejisi örneği olarak anlatmıyorum, öyle olsaydı rahatlıkla anlayacak kadar uzun zamandır bir iletişim akademisyeni olarak çalışıyor ve şirketlere "etkili iletişim", "takım çalışması" gibi kişisel gelişim eğitimleri veriyorum. Bahsettiğim şey, işini iyi yapmaktan kaynaklı güven ve huzur.
Gelelim benim RR Classic'e. Tüm ana bakımları yapıldı; buji ve kabloları, yağ, filtre ve antifiz gibi ilk akla gelenlerin yanında en önemlisi bozuk akışmetresi bir çıkma ile değiştirildi. Çalışmayan elektrik aksamları onarıldı. Sabah 10:30'da başlayıp öğleden sonra 15:00'de biten sürecin sonunda motorun sesi dahi değişmişti. Aracın off-road için hazırlanması adına ilk yapılacakları (ucuzdan pahallıya:smiley: belirlediğimiz gürül gürül yanan yağ sobasının başında ya da arabanın altında sorduğum onlarca soruya sabırla cevap veren tüm atölye çalışanlarına ilgileri ve dostlukları için teşekkürler.

Etiketler

Ynt: Oktay Usta: "Güleryüzlü Adam"

Sevgili arkadaşım Oktay usta piyasada bulabileceğiniz en iyi Land Rover ustalarından biridir. Dürüsttür ve offroad araçları konusunda da çok bilgilidir. Fotoğrafta da ustanın bir eseri görülüyor...

[attachment=1]

16736_218771333764_544598764_4194246_5270698_n.jpg

ben o zaman kısaca bişe anlatayım gecen hafta sonu deli gibi yağmur yağıyodu fulyadan nişantaşına cıkan der keskin yolda kalmışdım cekiçi giremiyordu kan beynime cıkmışken mert ( deep) arkadaşımızı aradım beşiktaş taksim nişantaşı bölgesinde jeep olan birisi varmı diye sordum oda bana oktayı söyledi oktaya telefon açtım durumu anlattım ne demek dedi hemen geliyorum deli gibi yağmur altında o dar virajda resmen araç kurtarma orerasyonu yaptık :smiley:) oktay arkadaşımızızı anlatırken başlıktaki yazınıza destek vermemek elde değil tekrardan teşekkürler oktay usta :smiley:

Deep' Alıntı:
Sevgili arkadaşım Oktay usta piyasada bulabileceğiniz en iyi Land Rover ustalarından biridir. Dürüsttür ve offroad araçları konusunda da çok bilgilidir. Fotoğrafta da ustanın bir eseri görülüyor...

Mert Bey, o eserin sizin olduğunu bilmiyordum, Oktay ustanın atölyesinde görmüş ve epey bir incelemiştim geçen perşembe günü. Fotoğrafta da muhteşem duruyor ama insan yanındayken gözlerini ayıramıyor. Geçekten çok güzel bir araç olmuş, sağlıkla ve mutlulukla kullanmanızı dilerim. Oktay ustanın ellerine sağlık.
Selamlar.

askerden dönünce ailem ve arkadaşlarımdan sonra yanına gideceğim ilk insan ;D

Mert hocam şu eserin tam görünür bir resmini koysanda keyiflensek ustamında ellerine saglık desek

Selamlar;
Oktay usta hakkında yazılanlar dışında ekleyebileceklerim var. Öyle aslında her yolda kalanın yanına gitmiyor denildiği gibi. Bana gelmedi. Sebebide 850 km (DATÇA) uzakta olmamdır sanırım.Espri bir yana 4 senedir RRC sahibiyim,birsürü yere gittim ,taa ki geçen sene sevgili Oktayı bulana kadar. Sağolsun aracımdaki sıkıntıları çözdü .Severek kullanmaya başladım. Ve hatta başım her sıkışıp ,birşeyler danışmak için her aradığımda bıkmadan usanmadan bana yada buradaki tamirci arkadaşıma bilgiler verdi,parça desteği verdi. Kısaca "İyi ki varsın Oktay usta"
Datçadan sevgiler hepinize

reis28' Alıntı:
Mert hocam şu eserin tam görünür bir resmini koysanda keyiflensek ustamında ellerine saglık desek

Dursun usta selam, bu foto da senin için gelsin o halde ;)

[attachment=1]

Kasım'da yapılan LR gezisinde başka bir çok fotosu var aracın...

LRG4.jpg

OKTAY USTA benim aracı da yapan kişidir..
çok severim kendisini,, türkiyenin en meşhur disco 1 i yani benim aracı o imal etmiştir:smiley::smiley::smiley:
elizabet emrah ta çok sever:smiley::smiley:

Deep' Alıntı:

[attachment=1]

Mert hocam gercekten güzel olmuş güle güle kullan

Deep' Alıntı:

[attachment=1]

[/quo

Mükemmel görünüyor Mert Bey. Yükseltme işinide Oktay ustamı yaptı.

cuneytkishali' Alıntı:
Deep' Alıntı:

[attachment=1]

[/quo

Mükemmel görünüyor Mert Bey. Yükseltme işinide Oktay ustamı yaptı.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar, yükseltme, motor gibi tüm işleri Oktay halletti, portbagaj ve tampon ise Orhan usta yapımıdır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR