zirvelerin sesi
Kamp II
Ynt: Okçuluk Meraklısı Arkadaşlar Buraya
Öncelikle teşekür ederim..
Aynen dediklerinize katılıyorum , bugün evde denemek için bir kaç defa yay'ı gerdim , geçen atış yaptıgım yay 50 LB idi , onda zorlanmamıştım sanırım bana gelen yay 60 LB lerde olabilir , gererken biraz zorlandım , dediginiz gibi ilgili kas guruplarını çalıştırmak şart , yoksa bünye ye zarar verebiliriz.
Önümüzdeki günlerde gençlik spor il müdürlügü konusunu araştıracagım en azından bu sporun bir başlangıç egitimi bencede şart.. Amatör olta balıkçılıgının bile belgesini alan biri olarak illaki Ok sporununda Belgesini almak isterim.
tekrar teşekkürler.
cavdare' Alıntı:hayırlı olsun...
okculukla ilgili olarak öncelikle bilmeniz gerekn birşey var... temel eğitimi almadan bu işe girmek pek uygun değil
öncelikle okculukta daha önce yoğun olarak kullanmadığınız kas gruplarını kullanıyorsunuz. bu kas gruplarını hiç çalıştırmadan direk yay çekmek(helebirde sert bir yay aldıysanız) by kaslara zarar verebilir- kurs imkanı bulamasanızda yay çekmeden önce 2-3 hafta farklı açılarla plates lastiği çekerek sırt kas gruplarınızı geliştirin(her atıştan öncede yine plates lastiği ile kaslarınızı ısıtın) yanlış bir stil ile işe başlarsanız sonrasında bunu düzeltmek zordur. hiç değilse internetten eğitim videolarını izleyin.. yay kişiye özel bir alettir. kol boyu-ve çekiş gücüne göre uygun yayı almak- uygun ayar yapmak lazım- mümkünse yay almadan önce temel eğitim veren bir yerden eğitim alın- kendinize uygun yayı belirleyin sonra yay satın alın...
unutmayın yanlış bir yay- yanlış bir stil sizin bu spora olan sevginizide kaybetmenize neden olabilir- geçlik spor il müdürlüğü ile görüşüp ilinizdeki okçuluk temsilcisine ulaşabilirsiniz.
Öncelikle teşekür ederim..
Aynen dediklerinize katılıyorum , bugün evde denemek için bir kaç defa yay'ı gerdim , geçen atış yaptıgım yay 50 LB idi , onda zorlanmamıştım sanırım bana gelen yay 60 LB lerde olabilir , gererken biraz zorlandım , dediginiz gibi ilgili kas guruplarını çalıştırmak şart , yoksa bünye ye zarar verebiliriz.
Önümüzdeki günlerde gençlik spor il müdürlügü konusunu araştıracagım en azından bu sporun bir başlangıç egitimi bencede şart.. Amatör olta balıkçılıgının bile belgesini alan biri olarak illaki Ok sporununda Belgesini almak isterim.
tekrar teşekkürler.