suyabatmaz
Zirve
Ynt: Osmanlı Yayı
Merhaba,
Eski Osmanlı silah sanatları ( imalatı ) ile ilgili çok araştırma yapmıştım ve özellikle bu silahların yapımında kullanılan alet-edevat bilgileri ve görselleri bulmaya çalışmış, çok sınırlı bilgiye ulaşmıştım. Yay imalatında kullanılan el aletleri görsellerini blog'unuzda yayınladığınız ve konu ile ilgili burada konu başlığı açtığınız için teşekkür ederim.
Sayın Mergen,
İstanbul'da bu işi uygulamakta olan Mehmet Gölhan Bey'e ait iletişim bilgilerine sahip iseniz bana iletebilirmisiniz?
Herkese Saygılar,
Barış
Kargagakdedi' Alıntı:Attan indik atı unuttuk , barutu gördük yayı-kılıcı unuttuk, kot'u giydik şalvarı unuttuk, yalanı gördük doğruyu unuttuk ! diye özetleyebiliriz.
Merhaba,
Eski Osmanlı silah sanatları ( imalatı ) ile ilgili çok araştırma yapmıştım ve özellikle bu silahların yapımında kullanılan alet-edevat bilgileri ve görselleri bulmaya çalışmış, çok sınırlı bilgiye ulaşmıştım. Yay imalatında kullanılan el aletleri görsellerini blog'unuzda yayınladığınız ve konu ile ilgili burada konu başlığı açtığınız için teşekkür ederim.
mergen' Alıntı:Türk yayı ve geleneksel okçuluk konusunda http://www.tirendaz.com sitesinden bilgi alabilirsiniz. İlgilenenler için her pazar İstanbul Maltepe standında antrenmanlar yapılmakta, ayrıca Türkiye'den ekipler yurtdışına gitmekte ve yarışmalara katılmaktadır. Ülkemizde de İstanbul, Sivas gibi şehirlerde tarihi günlerde veya festivallerde yarışmalar ve tanıtım gösterileri düzenlenmektedir. Çok yaygın olamasa da sadece yaya okçuluk değil atlı okçuluk konusunda da çalışmalar mevcuttur. Ayrıca 10 Temmuz'da yurtdışından da ekiplerin katılacağı bir geleneksel okçuluk müsabakası yapılacaktır.
Mutluluk ve gururla söyleyebilirimki uzun zamandır da Türk yayı imalatı (uzun yıllar sonra tekrar) ülkemizde gerçekleşmektedir. Orjinal malzemelerle yani boynuz ve sinir kullanarak Sn. Cem Dönmez İzmir'de, sentetik malzemeler kullanarakda Sn. Mehmet Gölhan İstanbul'da bu işi başarı ile yürütmektedirler. Bu arkadaşların dışında başka arkadaşlarımızda bu işe gönül vermişler ve güzel sonuçlara ulaşmışlardır.
Herşey bitmiş değil
Sayın Mergen,
İstanbul'da bu işi uygulamakta olan Mehmet Gölhan Bey'e ait iletişim bilgilerine sahip iseniz bana iletebilirmisiniz?
Herkese Saygılar,
Barış