offroad nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emiRSzn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,800

Etiketler

Ynt: offroad nedir?

reha' Alıntı:
Arkadaslar
yıllar once bu konuda hazırladığım bir sunuyu sizinle paylaşmak istiyorum.. umarım begenirsiniz.. reha

http://www.rehayurdakul.com/~tempForYolunBittigiYer/
çok güzel olmuş..emeğinize sağlık Reha Bey

reha' Alıntı:
Arkadaslar
yıllar once bu konuda hazırladığım bir sunuyu sizinle paylaşmak istiyorum.. umarım begenirsiniz.. reha

reha bey işte budur denilecek bir sunum olmuş teşekkürler.

reha' Alıntı:
Arkadaslar

Gerçekten çok güzel olmuş, tebrikler ..

Emir yazdigin herseye hemen hemen her off road kullanicisi tarafindan onay alacak dusunceler. Tebrik ederim dusunup vakit ayirip yazmissin. Dikkat ceken noktalardan biri aracin altina yatmak ve arac arazideyken hangi aksamlarin nasil calistigini hayal edip tahmin etmek, bu dogru paranoya olmadigi takdirde. Kirilan parcalar icin ic gecirmek yada gozden yas damlamasida dogru, fakat sadece bu konulardan bahsediyorum, pAranoya ve surekli dert etme anlaminda olur ise off roaddan zevk almamizda zorlasiyor, elbette endise icinde olunabiliyor bazi durumlarda, fakat isimiz bu ise yapacak bisey yok, kirilirsa oderiz, batarsa bi sekilde cikaririz, mantik bu olmali birazda. Paylasimin icin cok saol emir , emir bey , emir abi, ne uygunsa, :smiley: bu arada konu Emir"in konusu , lütfen dikkatinizi cekerim, hep Reha bey icin alkis geliyor. Reha beyin konusunu henuz okuyamiyorum,şuan tlfndn baglandigim icin, ama en kisa zamanda okuyup, mutesekkir olacagimdan kimsenin suphesi olmasin.
Saygilarimla.

Bence Offroad Nedir

1. Arazi şartlarında gitmek için özel bir çaba ve emekle standar halinden kullanılacak alan etap doğa zemin ve hava şartlarına göre gerekli değişiklikler yapılarak hazırlanmış içinde ilk yardım setinden tutunda gerekli tüm donanımı ve yolcularını güvenle gidilmek istenen noktaya ulaştıracak arazi taşıtı offroad aracıdır.
2. Offroad hız temel alınmadan engebeli ve zor yol yada arazi şartlarında zaman faktörü olmadan a noktasından b noktasına ulaşma sanatıdır bu sanatta doğanın ve aracımızın bizlere vere bileceği her imkan kullanılmalıdır. Keşke türkiyedeki offroad yarışları yüksek ralli arabalarının hız gösterisi gibi olmasa ( Bu benim düşünncem )
3. Offroad adındanda anlaşılacağı gibi yol dışı anlamına gelmekte (Bunu söylememin nedeni) Hertürlü zemin ve eyim koşulunda doğru teknik bilgiye sahip olup aracını doğru yönlendirmesini bilen yeterli bilgiye ve donanıma sahip riskleri analiz edecek ve hayatını yada başkasının hayatını riske atmadan aracını yönlendirecek kişilerin yol dışı yaptığı sürüşe denir. Yani her jip kullanan offroad çu değildir..

elinize sağlık çok güzel bir dille anlatmışsınız

Reha Abi

çok güzel olmuşşş harika bir paylaşım tşkler.... ilyas

tansu79' Alıntı:
Emir yazdigin herseye hemen hemen her off road kullanicisi tarafindan onay alacak dusunceler. Tebrik ederim dusunup vakit ayirip yazmissin. Dikkat ceken noktalardan biri aracin altina yatmak ve arac arazideyken hangi aksamlarin nasil calistigini hayal edip tahmin etmek, bu dogru paranoya olmadigi takdirde. Kirilan parcalar icin ic gecirmek yada gozden yas damlamasida dogru, fakat sadece bu konulardan bahsediyorum, pAranoya ve surekli dert etme anlaminda olur ise off roaddan zevk almamizda zorlasiyor, elbette endise icinde olunabiliyor bazi durumlarda, fakat isimiz bu ise yapacak bisey yok, kirilirsa oderiz, batarsa bi sekilde cikaririz, mantik bu olmali birazda. Paylasimin icin cok saol emir , emir bey , emir abi, ne uygunsa, :smiley: bu arada konu Emir"in konusu , lütfen dikkatinizi cekerim, hep Reha bey icin alkis geliyor. Reha beyin konusunu henuz okuyamiyorum,şuan tlfndn baglandigim icin, ama en kisa zamanda okuyup, mutesekkir olacagimdan kimsenin suphesi olmasin.
Saygilarimla.
zaman ayırıp okuduğunuz için çok ama çok teşekkür ederim.paranoya konusunda size tamamen katılıyorum.araba kendi halindeyken dakika başı kaput açmak ya da arabanın altına yatmak hoş değil.hem diğer arkadaşlar açısından sıkıcı hemde kendi açımızdan alacağımız keyifi engelleyici bi durum. bu arada emir en uygunu olur:smiley:)))

Reha bey merhaba ellerinize sağlık çok güzel olmuş.Mersin,den selam.

Offroad isyandır.Doğal olarak bu işle uğraşan da biraz asidir.Offroadsever muhaliftir.Protesttir.Doğayı sever,korur.Bozanlara isyan eder.Bürokrasiye ,anlamsız ve yerini bulmayan kurallara karşıdır.
Offroadsever Rock'çıdır.Protest müzik sever.(örnek :ben ;D )
Konuya biraz değişik açıdan bakayım dedim.Affınıza sığınarak.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.