Offroad Karavan Yapımı Hakkında Sorular

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serhatkocaerol Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,684

serhatkocaerol

Ana Kamp
selam arkadaşlar bende sizin gibi karavan hayaliyle yaşayan bi macereperestim ilgilendiğiiiim karavan modellerinin resimlerini daha önce siteye yüklemiştim kaynak amaçlı faydalanabilrisiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=42662.0

sizlere sormak istediğiim şeyler var cevap verirseniz çok memnun olurum:

land rover ambulans modelinin kasasını söküp daha modern şekilde inşa etmek istiyorum

1.ruhsatta kapalı kamyonet olarak geçmesi bi sıkıntı yaratırmı?

2. demir kafes üzerine kontrpalk yüzey onun üzerine fiberglas kaplamaak istiyorum daha önce deneyen oldumu( yabancı sitelerde görmüüştüm)

3. karavan camı ve kapısı nereden bulabilriiim?

4. alüminyum kaplamayı kendim yapabilrmiyim birleşim yerleri nasıl yapılıyor

5. en idaeal hafif ve sağlam kaaaravan kaplması sizce hangisidir

Etiketler
Ynt: offroad karavan yapımı hakkında sorular

Serhat bey, hayallerinizle birlikte aramıza hoşgeldiniz. Sorularınızın bir çoğu birbiriyle bağlantılı olduğundan genel bir yaklaşımla cevaplamak istiyorum. Off road karavan için en iyi araç ambulans kasa defenderdir. Ama daha büyük araçlardan da karavan örnekleri mevcuttur. Yalnız neden ambulans kasa alıp kesmeyi düşünüyorsunuz? amaca uygun bir araçtır ve yapacağınız daha büyük bir kasa için küçük gelecektir. Bunun yerine 130 defender kamyonet alıp karavan kasası imal ederek daha büyük bir karavana sahip olabilirsiniz. Ambulans kasayı karavan yapacaksanız kasayı hiç kesmeden sizi sıkıntıya sokan kapı, kasa, hafiflik gibi problemleri aşarsınız. Size sahibinden.com.da rastladığım satılık defender karavanların linklerini gönderiyorum, inceleme şansınız olursa sevinirim...
http://www.sahibinden.com/acill_land_rover_defender_110_moto_karavan_avcilara_ve_dagcilar-WQQaXQQ6837625WQQpXQQdisplayitem?source=promotion_chva
http://www.sahibinden.com/1992_model_cok_temiz_4x4_landrover_karavan-72WQQaXQQ19082272WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/land_rover_karavan-64WQQaXQQ18233769WQQpXQQdisplayitem

haşmet bey yazdığınız için teşekkür ederim. ambulans kasayı tekrar inşa etme istememin sebebi kasanın ayakta duracak kadar yüksek olamaması ve yanlamsına yatma imkanı sağlamayacak kadar dar olması. ayrıca görünümü pek sportif bulmuyor o yüzden baştan yapmak istiyorum.

gönderdiğiniz modelleri inceledim 130 modeli daha uygun olabilir ama onunla yapılmış modellerinde arazi kabiliyeti sınırlanmış duruyor ayrıca daha nadir bulunan, pahalı bir model.

benim merak ettiğim konuların başında kompozitler ve ruhsat var.
bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim

Soru 1: Kupa kısmında yolculuk sırasında canlı taşınamaz ve araba vapurları gibi şeylerde bir üst sınıfdan para ödenir..
Soru 2: Ofroad karavan yapılacaksa kesinlikle 5mm alüminyum levhaların gazaltı kaynağıyla birleştirilerek yapılması lazım, yoksa bozuk yollada yapılacak kupa burularak laçka olur.Çünkü siz yatış konforu açısından kupada büyüklük açısından sınırları zorlamak istiyorsunuz..
Soru 3: Bütün pleksiglascılarda polislerin kalkanlarında kullanılan pleksiglass'ı sorarsanız kırılmaz ve çizilmez camlarınız olur.
Soru 4: Hayır siz yapamazsınız, alüminyumları alacağınız yer sizi nerede kaynattıracağınıza yönlendirir..
Soru 5: Amaca göre bu sorunun cevabı değişir..

http://www.youtube.com/watch?v=NuMRdek4KhQ

Yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği çıplak şase kamyonet dışında düşündüğünüz türde bir uygulamaya izin vermiyor. Yani Land Roverin orjinal kasası gibi diğer panelvan araçların da panel kısımları kesilerek ayrı bir entegre yapı oluşturulamıyor. Yurtdışındaki örneklerinin özel üretim izinleri dahilinde sıfır km. çıplak şase araç satın alarak ayrı bir ürün olarak fabrikasyon üretildiğini düşünüyorum. Örneklerdeki fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere karavan bölümünün bir çok parçası ancak seri üretim dahilinde ekonomik olabilecek kalıp çalışmalarının ürünüdür. Türkiye'de böyle bir karavan yaptırabilmek yasal olarak mümkün olsa bile ya kalıp maliyetlerinin tek araca özel olması nedeniyle çok pahalıya malolacak, ya da estetikten çok uzak olacaktır.
Araç içinden karavanın yaşam bölümüne geçmek sizin için hayati önem arzetmiyorsa Türkiye şartların da bu işin en pratik çözümü Sally Karavan'ın ürettiği pikap üstü karavan modelleridir.

atila bey teşekkür ediyorum alüminyum konusu biraz daha zor olacak sanırım en iyisi haifif kontpak üzerine fiberglass kaplamagibi geldi.
polis kalkanı malzemesi çok ilgimi çekti o konuyu ayrıca araştırıcam.

insel bey teşekkür ederim azalai campers benimde çok ilgimi çeken güzel modeller

anladığım kadarıyla mevcut bi kasayı kesmek yasak ambulans kasayı çaktırmadan değiltirsem anlaşılır mı bu işler nasıl yürüyor? sağlık bakanlığından böyle çıkmış bunlar desem yemezlermi ruhsatta aracın kasa boyutları yazıyor mu?

benim için kasa görümü çok önemli ayrıca mevcut ambulans kasa bahsettiğim gibi yükseklikten ve enden 15 cm kadar küçük

saly karavanın pickup arkası modeli biraz kaba görünüşlü geldi bana. fazla seçiciyim malesef ama ne yaprsınız sizde anlarsınızki insanın gönlüne yatmalı böyle şeyler:smiley:
saly karavanla ilgili tartışmıştık benzer resimlerde şu başlıkta var.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=42662.0

bir de defender 130 pickup modelinin kasası sökülüp oraya bi kabin yapılsa müsade varmı. haşmet beyin gönderdiği modellerin birinde araç neredeyse baştan yapılmş

Bu arada aklıma geldi bu araçların teknik belgesi varmı yada alınacak bir merci varmı çünkü bu araba ambulans ve siz onu karavana çevireceksiniz tadilat projesiyle birlikte teknik belgede isteniyor ve o teknik belgede arabanın son halinin tüm ölçüleri yazıyor eni,boyu yüksekliği akslar arası mesafesi vb.eğer siz çaktırmadan değişsem diyorsanız bu sıkıntı olabilir adamlar metreyi alıp aracın her yerini ölçüyorlar,benim araba panelvan ve sadece içine mobilya yaptık buna rağmen adamlar akslar arasınıda ölçtüler yok artık ebe............... dedim ;) bence teknik belgesinide dikkate alın.

Yatak gelecek kismi yani alkovanda bir cekmece yapin. Bu uygulamayi gormustum. Yurtdisi bir sitede. Yatarken ayak kismini disari dogru itiyorsunuz ve orasi 40 50 cm disari dogru cikarak yataginiz uzuyor. Ben eger bir kamper yaparsam bir gun bu tip bir uygulamayi hedeflliyorum. Boyum 190 malum.

yana ya da yukarı açılan çok güzelmodeller var ama bunlarıkısıtlıimkanlarla başarılı üretmek zor olur gibi geliyor bana. hareketli parçalar ses titreşim ve yalıtımsorunu yaratabilir bunun için şimdilik tek parça basit sistemler tasarlıyorum kendi kafamda.

birde teknik belge çıktı başımıza haydi hayırlı olsun en iyisi ben bu karavanları yapmış olanlarla bi görüşeyim

bende bir konuya dikkat çekmek istiyorum,
4x4 karavanda ayakta durmak istediğinizde kasa çok yüksek olacak ve arazide salınımı fazla olacak artı ağaçlar ve dar alanlar problem, bu araçla araziye gireceksen ambulans kasa zaten aracın limitlerini zorlamış, yok fazla girmeyeceksen neden 4x4 karavan....

Ynt: Offroad Karavan Yapımı Hakkında Sorular

bence araziye girmek illa yarı belne kadar çamurlarda yada kayalardan, derelerden gitmek değil. dağlara çıkın yada ormanlara oralarda bi çok normal aracın gidemeyeceği sadece arazi araçlarına uygun yollar var . Ya da iç anadoluda küçük volkancıkların olduğu çölleri keşfe çıkın.

ben yamaç paraşütü yaptığım için her zaman uçtuğum dağa karavanımla çıkıp sabah kahvaltımı yapıp uçmayı düşlemişimdir. fakat bunu hiçbir normal karavanla yapamazsınız. ambulans defenderda ayakta bile durulmuyor insana huzur değil sıkıntı verir bence bu...

o zaman açılır tavan yaparak ayak da durmayı hedefleyin, kasa ne kadar yüksek olursa, tarif ettiğiniz yollarda o kadar sıkıntı yaşarsınız

bence en uygunu

alutops_toyota_hzj_101.jpg

1427.jpg

1896.jpg

yukarıda örnekteki gibi hareket halinde mümkün olan küçük hacmi, konaklamak istediğiniz zamanda büyük hacmi olan bir araç düşünmeniz lazım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,739
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR