Offroad Aracım İçin Nasıl Bir Telsiz Almalıyım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan trooper64 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,268
Ynt: Offroad Aracım İçin Nasıl Bir Telsiz Almalıyım?

ali beye katılıyorum midland kalitesi itibarı ile çok kullanışlı herkese teşekkür

Etiketler

def110' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba,
Aralık kampanyası bitmeden almayı düşünenler varsa bu konuda girişimde bulunalım mı?
En son bilgiye göre kredi kartına 2 taksitdi, fazla alıcı olursa taksit sayısı da artabilir. Yaşar Arkadaşımız bu konuda yardımcı olabilir mi?
Bir liste yapalım düşüncesindeyim ve ben başlıyorum.
1- Atıf Tezerten
2-yasar arıf baskı aselsan ıcın
3-

Selam ve sevgilerimle.
sıslıdekı bayı ıle tekrar gorusup yılbasından sonra olurmu dıye sormak lasım

ben dün midland alan 48 aldım. telsiz-anten-bağlantı aparatı-montaj toplam 450 TL verdim. malum bir sitede ise aynı telsiz (sadece telsiz) çok uygun fiyata var. fiyatı 150 TL ama güvenilip sipariş verilir mi bilmiyorum. ben güvenemedim 200 TL fazla verdim...

ali aksoy' Alıntı:
Bence MİDLAND veya PRESIDENT tercih edin..

Sonra söylemedi demeyin..
Ali Arkadaşımız bizlere biraz daha somut bilgiler verebilir mi? Servis, teknik özellikler, kullanım kolaylığı, kapsama alanı gibi avantajlar ve dezavantajlar konusunda..
Teşekkürler.
Atıf Tezerten

Atıf bey Günaydın;

Öncelik ile şunu söyliyeyim
1 OCAK 2011 de Telsiz ve Haberleşme Dergisi çıkıyor
zaten konuyu bir Topic olarak başlatmıştım..

Araç Telsizine gelince
eğer her zaman ve her yerde kullaanacağım derseniz ( El ve ARAÇ ) Midland ALAN 42 Multiband tercih edin..
veya sadece araçta kullanacağım derseniz ( Ozan Bey ) İthalatçı firma nın tavsiyesini dinleyin derim ...
( bana kalırsa ( Midland 8001 )

Midland'ı ( OZAN BEY ) aradığınızda benim Adımı verirseniz , size gerekli tüm yardımları ve teknik desteği verir..
eskiden İstanbul'da CB den beni tanıyanlar zaten kodumu bilirler , Hatta Kodumu söylemeden dahi Havada tanırlar ,,,
onun için fazlasını burada yazmaya gerek yok

bunun dışında Teknik bilgi için İstanbul'da iseniz istanbul telsiz merkezi ' nden mesai saatlerinde teknik destek alabilirsiniz ( hatta dağbaşında dahi )

Saygılarımla
Ali Aksoy

Merhabalar,
Öncelikle Ali Arkadaşımıza çok teşekkürler. Ben kendi adıma oldukça yeni bilgiler edindim. Verdiği model bilgilerine bakınca Aselsan'a göre çok artılar var, doğal olarak fiyat da artıyor ama, offroad da zor şartlar altında max.verim şart. Bu nedenle ben dersimi biraz daha çalışmak ve fırsat bulduğumda Ozan Beyi ziyaret etmek istiyorum.
Tekrar teşekkürler, selam ve sevgilerimle.

Atıf Tezerten

midland ve president piyasada çok satıldığı için çok bilinen dolayısı ile çok iyi olarak algılanan telsizlerdir.
Ama şunu da unutmamak lazım ki elinizdeki cihaz ne kadar iyi olursa olsun doğru şekilde montajı yapılmadıkça, bir sorunu olduğunda soracak teknik servis imkanı her yerde bulunmadıkça bir anlamı kalmıyor verdiğiniz onca paranın...

Ben aselsan'ın cb telsizini gördüm, kullandım hatta montajına da şahit oldum. kabiliyetine ve teknik özelliklerine göre fiyatı da acayip hesaplı bir cihaz...
bir kere mıknatıslı anteni acayip kazançlı ve boy olarak aşırı uzun değil, kullanımı çok rahat...Cihaz çok kibar ve kullanışlı...

Geçenlerde Bursa'daki Toyota Buluşması'na bende gittim ve orada Aselsan'ın teknik elemanları etkinlikteki araçların telsizlerin genel kontrollerini yaptılar, SWR'lerini ölçütüler ve hatalı montajdan dolayı birçok cihazın kendi çıkış gücünde çıkış yapmadığını, SWR'lerinin yüksek olduğunu kendi gözümle gördüm.
Hatta bir Midland'ın 100m ilerideki araca sesini zor duyurduğunu gördüm, teknik elemanlar kontrol ettiler, cihazın çıkışı yanmıştı. Antenin SWR'si 1.5 civarı idi...
Ee noldu?
Adam bu telsize 500 lira para verdim gelmeden önce daha 2 hafta kullanamadan yandı dedi...

Orada gitti hemen bir aselsan cb aldı monte ettirdi. Denedi ve söylediği ilk şey "bir ses nasıl bu kadar net olur?" du....

Hepsini kenara koyun, Aselsan adını lekeleyecek, kötü duruma düşürecek bir çalışma içine girer mi sizce???
Her yerde servisi olan bir markanın ürününü kullanın, bozulursa da gidin kafalarına atın, ha bozulduklarında ilgilenmezse Aselsan, gidin tüketici mahkemesine verin...
Ha midland'ı president'i de bu şekilde şartlarda alabiliyorsanız da çok şanslısınız...Düşünsenize midland'ın 1 takım parasına aselsan'dan 2 takım telsiz alıyorsunuz.
hadi biri bozuldu diğeri var...
O da bozulursa gidin Aselsan'ın önünde yakın cihazları...

ali aksoy' Alıntı:
Bence MİDLAND veya PRESIDENT tercih edin..

Sonra söylemedi demeyin..

Ali abi katılıyorum taş gibi cihazlar gerçekten yani eskiler bilirler nasıl cihaz olduğunu
73's

Iceman®' Alıntı:
midland ve president piyasada çok satıldığı için çok bilinen dolayısı ile çok iyi olarak algılanan telsizlerdir.
Ama şunu da unutmamak lazım ki elinizdeki cihaz ne kadar iyi olursa olsun doğru şekilde montajı yapılmadıkça, bir sorunu olduğunda soracak teknik servis imkanı her yerde bulunmadıkça bir anlamı kalmıyor verdiğiniz onca paranın...

Ben aselsan'ın cb telsizini gördüm, kullandım hatta montajına da şahit oldum. kabiliyetine ve teknik özelliklerine göre fiyatı da acayip hesaplı bir cihaz...
bir kere mıknatıslı anteni acayip kazançlı ve boy olarak aşırı uzun değil, kullanımı çok rahat...Cihaz çok kibar ve kullanışlı...

Geçenlerde Bursa'daki Toyota Buluşması'na bende gittim ve orada Aselsan'ın teknik elemanları etkinlikteki araçların telsizlerin genel kontrollerini yaptılar, SWR'lerini ölçütüler ve hatalı montajdan dolayı birçok cihazın kendi çıkış gücünde çıkış yapmadığını, SWR'lerinin yüksek olduğunu kendi gözümle gördüm.
Hatta bir Midland'ın 100m ilerideki araca sesini zor duyurduğunu gördüm, teknik elemanlar kontrol ettiler, cihazın çıkışı yanmıştı. Antenin SWR'si 1.5 civarı idi...
Ee noldu?
Adam bu telsize 500 lira para verdim gelmeden önce daha 2 hafta kullanamadan yandı dedi...

Orada gitti hemen bir aselsan cb aldı monte ettirdi. Denedi ve söylediği ilk şey "bir ses nasıl bu kadar net olur?" du....

Hepsini kenara koyun, Aselsan adını lekeleyecek, kötü duruma düşürecek bir çalışma içine girer mi sizce???
Her yerde servisi olan bir markanın ürününü kullanın, bozulursa da gidin kafalarına atın, ha bozulduklarında ilgilenmezse Aselsan, gidin tüketici mahkemesine verin...
Ha midland'ı president'i de bu şekilde şartlarda alabiliyorsanız da çok şanslısınız...Düşünsenize midland'ın 1 takım parasına aselsan'dan 2 takım telsiz alıyorsunuz.
hadi biri bozuldu diğeri var...
O da bozulursa gidin Aselsan'ın önünde yakın cihazları...
Katılıyorum,Bide bir söylenti var gemi battı telsizler batan gemideki telsizler fln diye.Gemiyi batırcak güçte esecek rüzgar eserken bence kimse ordan telsiz kaçırmaya çalışmaz,2. olarakta tuzlu su dokunduğu anda elektronik devreleri bozar.lcd nin içine sızar korozyon vs. yaratır. Ha yarattıda aselsan parçaları değiştirip tekrar satışa sunduysa ondanda bir zarar geleceğini düşünmüyorum.Çünkü bu mallar belirli bi standartın üstünde oluyorlar ve sürekli test ediliyorlar.Yada onuda geçtim iceman'ın dediği gibi 2 takım al dursun kenarda arıza yaparsa diğerini takarsın.Aselsan devlet kuruluşu elin gevuru kazancağına aselsan kazansın :D :D

Herkese iyi akşamlar

Aselsan cb cihazmı üretmeye başladı.
desenize askerler artık cb konuşacak..

73's

El telsizi almak istiyorum fakat aselsanda hangi model tavsiye edersiniz,malumatınız varmı ?

AKAZ41' Alıntı:
El telsizi almak istiyorum fakat aselsanda hangi model tavsiye edersiniz,malumatınız varmı ?

El telsizi olarak CB düşünüyorsanız MIDLAND ALAN 42 MULTIBAND
El Telsizi
Araç Telsizi
Sabit telsiz olarak kullanılır

PİL
AKÜ
ADAPTÖR ile çalışır
Şarj edilir Pille ve Normal ALKALINE Battery ile çalışır

Cobra ( ASELSAN ) ın el telsizi maalesef yok istanbulda
COBRA ile MİDLAND aynı cihazı Amerikada satıyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,773
Kayıtlı Üye Sayımız
166,592
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR