Bakınız yorumlarımız moralinizi bozabilir , şevkinizi kırabilir fakat yaşanmışlıklar ve tecrübe her zaman faydalıdır. Size son yaşadığım maceradan örnek vereyim , son beş yılda arazi için 4 normal binek 2 toplamda 6 araç topladım .
Yaklaşık 6 ay önce kamp aracı yapmak üzere 98 model Subaru Forester aldım ( forumda aşamaları mevcut )
Araca 22 bin tl ödedim , kafamda bakım onarım ve offroad geliştirmeler için 20 bin tl bütçe ayırdım .
320 bin km de motor ve şanzımanı iyi durumda bir araç , ağır bakım yapılmasi gerekiyordu ( bunu bilerek aldım ) ve offroad geliştirmeler yapılacaktı. Aracı aldıktan iki gün sonra , park ettiğim bir yerde bir araç vurup kaçmış , sağ tarafta çamurluk , ön kapı , arka kapı , sol tarafta çamurluk ve ön tampon hasar gördü. 2 bin tl dost işi doğrultma ve boya , 600 tl plastik aksamlar ile daha işe başlamadan bütçem 17.400 tl ye düştü. Ağır bakım yaptırdım 5600 Tl izmir deki sözde subarucu usta !!! debriyajı ayarlamadan takmış şanzımana diff e koydum dediği yağı koymamış vs vs tekrar debriyaj yapıldı , yağlar tamamlandı extradan planda olmayan masraf 1400 tl , bütçe kaldı 10.400 tl , hadi dedim bununla olduğu kadarı ile bitiririm , biraz ihtiyaç olan görsel işlemleri yapayım çakı tipi anahtar , cam filmi , oto teyp hoparlör , far ampulleri , silecek değişimleri 1000 tl kaldı 9.400 tl , ardından yükseltme ve at lastik jant boya bakım işlemi 2.400 tl , bütçe kaldı 7.400 tl , lpg sisteminde sorun vardı ki bu hesapta hiç yoktu , bir türlü düzelmedi bütçe azaldı bu sebeple iyisini değil hesaplisını seçmek zorunda kaldım masraf 1.600 tl kalan bütçe 5.800 tl ,geçen haftalarda triger kayışı koptu , triger seti ve subap değişimi masraf 5.000 tl kalan 800 tl , egzos kat iptali , son eksoz değişimi 450 tl son eksozdan memnun kalmadım tekrar eskisini taktırdım 100 tl toplam 550 tl kalan bütçe 250 tl , rot balans ayarları 100 tl kalan bütçe 150 tl , o 150 tl nin çok üstünde sanayide , yemek , çay , kahve , bira , rakı ısmarlama bütçe eksinin altı
sonuç: daha yapılacak olan ön ve arka tampon koruyucu , kaya kaydırıci , tavan sepeti , tavan çadırı led aydınlatmalar , bütçe kaldımı ? hayır , araç bittimi hayır , satmaya kalksam maliyet 42 bin tl , en iyi ihtimalle satılabilecek rakam max 30 bin min 27 bin zarar 12/15 bin tl
devam etsem maliyet en az 15 bin gerekiyor , 57 maliyeti olan bu aracı , en iyi ihtimalle satabileceğim rakam 35 / 37 bin
zarar 20 bin tl .
o sebeple aracı satmamaya ve uzun süre kullanmaya karar verdim .
biraz uzun oldu ama umarım anlatmak istediğimi anlamışsinizdir.
selamlar saygilar
HUAWEI TAG-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi