Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 270,194
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Off Roadçu Duster

Daha önce bahsettiğim telsiz montajının fotoları, bugüne kısmet oldu ;)

HJQTa.jpg

l7QPn.jpg

2ZezU.jpg

WpZbz.jpg

rb8oS.jpg

cU1g0.jpg

hpHCI.jpg

f50YO.jpg

JZYom.jpg

VFKcX.jpg

YGwSl.jpg

XbxpP.jpg

Ayrıca bugün forumumuzun Teknik Admini Sedat Açıl (Yol) ve Mert Kiğılı (Deep) Beylerle bir buluşma gerçekleştirdik. Sürmene Memişağa Konağında 2 saatlik bir birlikteliğimiz oldu ve sonra kendilerini Şebinkarahisar'a yolcu ettik. Doğu Karadeniz gezisine çıkmışlar, yol üzerindeki Gezenbilirci dostlara da selam vermeyi unutmadı sağolsunlar. Bu da onların gezi planları başlığı http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=77871

[attachment=1][attachment=2]

04082011.jpg

04082011_001.jpg

Etiketler

Hayırlı olsun ümiterkan; telsiz ne kadara malolmuştu? Bir de, hangi navigasyonu kullanııyorsun? (Daha önce yazmıştın galib ama nerede unuttum; niyeti bozdum, galiba onlardan ben de alacağım. ;D) Tavsiyen ne?

tyt.fan' Alıntı:
reno türkiye olarak dacia duster tanıtımı,meth edilişi satış ve pazarlanmasındaki katkılarından dolayı sayın ümit erkan a tat 2011 de yarışan duster lardan birini hediye ediyor ve kendisini fahri satış koordinatörümüz ilan ediyoruz deeermiş renault türkiye açtığı sayısız duster başlıklı konu ve aktardığı yüzlerce resme ihtafen ümit erkan bey in.dacia türkiye yapamaz bu tanıtımı

Yakışır ümiterkan'a. Geçenlerde forum donanımda da ümit'in mesajlarına rastladım. Arkadaşımız her zeminde Duster'ı tanıtıyor. ;D

Ne gariptir ki, orada da, buradaki itirazların aynısı vardı. ;D

ümiterkan' Alıntı:
Evet Cem Bey, 2'li Çakmak çoklayıcıdan biri telsize bağlı.
Güle güle kullanın..Ben de bir Aselsan Cobra aldım ama cızırtıdan başka bir şey duyamadım daha.. monte edince resimlerini yüklerim...

olguncandan' Alıntı:
Hayırlı olsun ümiterkan; telsiz ne kadara malolmuştu? Bir de, hangi navigasyonu kullanııyorsun? (Daha önce yazmıştın galib ama nerede unuttum; niyeti bozdum, galiba onlardan ben de alacağım. ;D) Tavsiyen ne?
Hocam Navigasyon'da Garmın'i tavsiye ederim. Sebepleri;
1- Bilindik kaliteli markalardan, Çin malı değil.
2- İlk açılışta uyduya bağlanması daha önce kullandığım Pirahna ve Goldmaster'dan hızlı, aynı şekilde tünellerde ve kapalı alanlarda bağlantı diğer markalara göre daha geç kopuyor.
3- Haritalar güzel. Her 3 ayda bir güncelleme veriyor. Bahsettiğim diğer markaların en yeni haritaları bile Karakurt'taki baraj haritada göründüğü halde baraj yapılmadan önceki yolu da yol olarak görüyor ve Honaz'a gitmek için adres kodladığınızda baraja götürüp içine sür diyor, ;D önünüzde tel örgü, tel örgüden sonra büyük bir kanal, kanaldan sonra baraj ama diğer iki navigasyon da (zaten ikisinde de aynı harita var) yol zannediyor.
Benzer şekilde yıllardır bildiğim bazı köy yollarını adres kodlayınca, bazen yol olmayan(yıllardır da yol olmayan) derin yağmur suyu kanallarını yol gibi gösteriyor. Sokak aydınlatması olmayan bu yerlere yolu bilmeyen bir yabancı gece, bahsettiğim iki marka navigasyonla gelmeye kalksa hem arabasından hem de canından olma riski var.
4- Navigasyon cihazlarında harita dışında yol bilgisayarı menüsü oluyor. Bu menü ile gidilen mesafe, anlık hız, ortalama hız, hareket halinde hız ortalaması, hareketli geçen süre, durarak geçen süre, rakım... gibi değerleri görebiliyoruz.
Pirahna ve goldmaster'da sıkışık trafikte hız 20 km/saat'e düşünce hız göstergesi çalışıyor fakat km sayacı işlemiyor . Yani satte 19 km hızla, 10 saat gitseniz de bahsettiğim iki marka hızı gösterdiği halde bu gidilen km'yi görmüyor bu süre boyunca araç duruyormuş gibi kabul ediyor. Dolayısıyla bahsedilen değerler hep yanlış oluyor. Çok mu hayati önemli bir fonksiyon, tabi ki değil ama bir fonksiyon ya olmamalı ya da varsa adam gibi çalışmalı.
Garmın de ise satte 1 km hızda bile gitseniz katedilem km'yi görüyor.
5-Garmın menüde ECOROUTE diye bir buton var. Bu buton ile bu menüye girip önce aracın şehir içi ve şehir dışı yakıt tüketim verilerini yazıyorsunuz. Bundan sonra yukarıda saydığım çeşitli veriler doğru olarak gösterildiği gibi aynı zamanda tahmini yakıt tüketim verisi de gösteriliyor ve bu veri şaşırtıcı derecede gerçeğe yakın doğru.
Yine Ecoroute menüsü içinde Ekolojik yarış diye bir alt menü var. Bu menüyü aktifleştirdiğinizde sürüş stilinizi (hızlanma, sabit hızda gidiş, frenleme vs. gibi değerleri) dikkate alarak harita ekranında anlık değişken 0-99 arası bir puan gösteriliyor bu puanın düşük olması aşırı yakıt tüketimi ve doğaya aşırı zararlı gaz salınımı anlamına gelirken, bu puanın yüksek olması düşük tüketim, düşük zararlı gaz anlamına geliyor. Buna benzer bir özellik diğer markalarda da var ama bu iş temelde hız değerine göre hesaplandığından Garmın verileri daha gerçekçi.
Ayrıca Garmın Gps için ekstra olarak alabileceğiniz ECOROUTE HD adlı bir aksesuar var. Bu aksesuar 2001 üzeri tüm araçlara uyumlu. Bu aksesuar aracın OBD konnektörüne takılıyor ve Bluetooth aracılığıyla aracın beyin ECU verilerini navigasyon ekranına aktarıyor. Böylece az önce bahsettiğim hız, yakıt tüketimi gibi veriler tahmini değil ECU dan alınıp gerçek değer olarak navigasyonda görülüyor. Bildiğim kadarıyla sizin araçlarda yol bilgisayarı olduğundan yakıt tüketim verilerine pek ihtiyacınız olmaz ama bu aksesuar sayesinde;
arıza lambası yanarsa arıza kodunu görebiliyorsunuz, ayrıca arıza lambasını söndürüp kodu beyinden silebiliyorsunuz. Ayrıca motor suyu sıcaklığı, akü voltajı, motor yükü, tork, emiş hava sıcaklığı ve basıncı, gaz kelebeği pozisyonu gibi bir çok parametreyi görebiliyorsunuz.
Garmın'in dezavantaj olarak ise;
1- fiyatı
2-diğer markalarda olan video oynatma, müzik dinleme özelliklerinin olmamasını söyleyebilirim.
Saygılarımla.

olguncandan' Alıntı:

Olgun Bey, telsizi 10 küsür sene önce aldığım için fiyat konusunda bir şey diyemeyeceğim. Navigasyon olarak Piranha Patriot kullanıyorum. üzerinde Başarsoft İGO'nun en yeni haritaları mevcut. Ömür boyu da ücretsiz güncellemesi var. Gerçi bana daha çok dağ yollarında lazım oluyor. Çoğu dağ yolu bu tür navigasyonlarda olmuyor. Ben ise gittiğimi yerleri rota olarak kaydedip aynı rotadan geri gelirken kaybolmamak için kullanıyorum. Ayrıca cihazda Bluetooth Handsfree, Mp3 ve Video Player, Geri Kamera bağlantısı gibi birçok özellik var. Aracı ilk aldığım zamanlarda 189TL'ye Hebsiburada.com'dan almıştım, tavsiye ederim. Yazılım ve cihazın servis desteği de iyi olunca başka bilindik markalara bakmadım. Benim ihtiyacımı karşılıyor ;)

Mobil manyetik tabanlı anten+kablo ile bu siteden aldım. http://www.dnsonlineshop.com/?sayfa=anasayfa Sitenin sahibi de gezenbilir üyelerindendir. Mobil telsiz de satıyorlar ayrıca.

Çok ağır olmasa da offroad sayılır ;D

http://www.youtube.com/watch?v=ty2HrFu-R5U

İlginç bir video...

Eski reno 12 yani Romen Dacia karda döktürüyor...

http://www.youtube.com/watch?v=h8UgOtJzJbc&feature=related

mdr' Alıntı:
İlginç bir video...

Eski reno 12 yani Romen Dacia karda döktürüyor...

http://www.youtube.com/watch?v=h8UgOtJzJbc&feature=related

böyle araç sahiplerinden araç alacan !!!!!!!!!!!! araba size öyle bir dua ederki sizbile neye uğradığınızı şaşırırkalırsınız... ;D ;D ;D ;D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri