Ynt: Off-Road Tipi Go-Kart Yapımı ??
arkadaşlar elimde SATILIK 4 adet 14inç rover sac jant var üzerinde lastikde vardır(bijon somunlarıda dahildir 16 ADET).hava kaçağı cartu curtu yoktur. daha yeni dört subabıda değiştirttim. 4 bijondur. rahatlıkla sanayiden bağlantı yerlerini bulabilirsiniz(standartır tofaş uyumlu).go kart tarzı araba yapmak isteyenlere duyrulur. 75ytl+KDV veripte atv jantı almak yerine benim tercihimdir. hem atv lastiği kolay kolay bulamassınız standart araba lastiği olursa hem daha kolay lastik bulursunuz hemde çok ucuza bulabilirsiniz. benim araba lastiği tercih etmemin bir nedenide lastiğin bağlantı yeri lastiğin tam ortasındadır (üstten).yani direksiyonu cevirdiğinizde lastik tam olarak merkezde döner. yaklaşık iki kat daha rahat döner.ama diğer bahça malzemeleri satılan yerlerden aldığınız lastikler dönen merkezden uzakta olduğu için dönerken daire çizer hem lastik çok aşınır hemde direksiyon zor döner
http://img90.imageshack.us/img90/3920/dsc00236yw3.jpg
birde 4 vitesli rus mali bir motorsiklet sanjımanı var. çıplak motorlarına kavrama arayan arkadaşlara duyrulur. herkezin şikayeti olan yokuşlarda bayılmaya katlanmak istemeyenlere tavsiyemdir. normal kavramalarda ya hızdan yada güçden vazgeçilmesi mecburidir ama debriyajlı ve vitesli olursa böyle bi sorununuz olmaz. aracınızın devirlenmesini beklemek zorundada kalmassınız. motoru istediğiniz devire getirip ayağınızı debriyajdan çekin işte bu kadar motorunuz maksimum tork ürettiği devri ayarlayarak kalkarsınız.şanzımanı alacak kişiye tavsiyem birinci vitesi hiç hesaba katmadan direk ikinci vitese göre hesap yapmasıdır ki ben öyle yaptım 2 viteste aracım çok rahatlıklla kalkıyordu ve birinci vitesi arazi vitesi olarak kullandım yani maksimum güç için. 4 kişiyi %20 eğimli yokuşta hiç zorlanmadan 1 viteste çıktım hatta araba bile çekebilirsiniz (şaka değil denedim(9.5 hp kama marka çin malı bir benzinli motorla)chevrolet). dandik bir bir kuru kavramaya (kullandım kısa sürede bitiyolar belli bir süre sonra çekiş düşüyor motor dönüyo ama kavrama artık balata bittiğinden kavrama yapmıyo )100 ytl verene kadar 4vitesli yağlı balatalı bir şanzıman almak daha akıllıcadır. üstelik üzerinde alternatörüde vardır (alternatör regülatörüde dahildir)6 lamba bir far ve kornayı aynı anda çalıştırabilir viteslerde geçme sorunu filan yoktur marka minsk markadır 125 cc iki zamanlı rus malı motorsikletin şanzımanıdır markayı bilenler bilir. boş vites sayesinde de aracı çalışır durumda bıraka bilirsiniz. 1 boş 2 3 4 şeklindedir 1 ile 2 arası boş dadır boş vites sensörüde vardır.şanzımanla piston ve kırank bölümü sanzımanla bütünlesik olduğundan kırankı ve pistonu çıkartıp ön kısmında zincir girecek kadar yer açtım(motor iki zamanlı olduğundan yağ karteri filan yoktur)kırankın yerine kendim CNC de aynı kırankın şeklinde mil yaptım ve üzerine kama yeri açtım üzerine yarım parmak 21 zincir dişli koydum ama kamasını çakmadım isteyen arkadaş istediği dişliyi alıp koyar(1/2 21 dişliyi de vericem kama yeri vardır)şanzıman açık vaziyettedir(dişli seçimi yapılmadan kapatamadığım için çünkü dişliyi çıkarmak için mili çıkarmanız lazım mili çıkarmak içinse şanzımanın vidalarının çıkarılması gerekli bu yüzden bi daha açarım diye kapatmadım şanzıman için şanzıman yağı gerekmektedir yaklasık yarım litre. her hangi bir motorcudan bulabilirsiniz )isteyene toplayıpta verebilirim.eğer bu işlere merakınız varsa öğrenmekte istiyosanız sanzımanı bi açık görün derim. ben motor bölümü okumama rağmen ilk defa bi sanzıman açtım.açmadan önce acaba toplaya bilirmiyim diye düşünüyodum ama açtıktan sonra rahatlıkla toparlaya bildim zaten adamlar öle bi yapmışlarki yanlış dizemiyosun dişlileri olmuyo oturmuyo yerlerine.
http://img90.imageshack.us/img90/6661/dsc00224uk7.jpg
http://img90.imageshack.us/img90/5965/dsc00223bm5.jpg
bunlar benim eski aracımın parçalarıdır diğer parçaları sattım bunlar kaldı
bahsettiğim parçaları alacak arkadaşımın az da olsa bu konularda bilgisi olması lazım.
özelliklede şanzımanı alacak olan arkadaşımın. ben maltepe de oturuyorum bana yakın olupda şanzımanı veya lastikleri görmek isteyen arkadaş lar olursa memnuniyetle gösteririm. eğer yakın olursa arkadaşa nasıl bir montaj uygulaması gerektiği konusundada isterse yardımcı olurum.herhangi bi sorun olursa getirip geri verirsiniz nası olsa ev adresim telefonum var. mallarımın tamamen arkasındayım.yazdıklarımın dışında en ufak bişeyi yoktur.görmek isteyen arkadaşlar evime gelmeleri gerekli kendilerini memnuniyetle misafir ederim.
amacım para kazanmak değil evde yatacağına bi arkadaşımın işi görülsün
fiyatları çok makuldür
yine aynı motordan çıkma arabamda ön süspansiyonda için kullandğım 3 kademe sertlik ayarı olansüspansiyonlar var. üzerleri biraz tozlanmış ama güzel bir temizleme ile yeni gibi olurlar
fiyat içinse sizden teklif bekliyorum
http://www.rialli.com/urunler/14_amortisor-grubu/4307__gur-arka-amor-mot-minsk-ms210/
adresinde taptancı fiyatı var
çok makul fiyattan vericem inanın
yeni kasa ford transitten çıkma marş motoru var.elektrikli araba yapmayı düşünen arkadaşlara duyrulur.mahruti dişliyi iten rölesi bozulduğu için garantiden değişti.araba yapacak arkadaşların röleye zaten ihtiyacı olmıcaktır. çalışır durumdadır. görmek istiyen arkadaşlar bir kaç gün öncesinden haber vermek kaydıyla evime gelebilir isteyene detaylı foto da gösterebilirim
gücüne gelince valla koskoca transiti viteste çalıştırınca öyle bi sallıyoki[
]
kaç amperdir teknik detayları nelerdir bilmiyorum üzerinde silik bi etiket var ama ürün kodu filan yazıyo galiba
toptancısında fiyatı 170 ytl dir (aşağıda linki var)
çok ucuza vericem
http://www.neko.com.tr/urun.asp?UrunID=20002&L=1&KD=
detay konuşmak isteyen arkadaşlar aşağıdaki numaradan ve ya msn den konuşa biliriz
bu arada CNC 3 axis (C eksen) tornamız vardır özel işleri olanlar gelebilir 0.01 0.02 hassasiyetinde işleme yapabiliyoruz dükkan tuzla dadır
tel 05335251542 bu numaradan makul saatler dahilinde her zaman araya bilirsiniz
mail:enderyigit89@hotmail.com
gülensu mah. emek cad. erdem sok no 11 maltepe ist (anadolu yakası)