off-road için pickap mı jeep mi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan maceraavcısı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,307

maceraavcısı

Ana Kamp
çok çok ağır off-road yapmicam yani yarışlara felan katılmicam sizce

97-00 cherokee kare kasa mı ?
nissan skystar pickap mı ?
landrover defender 110 td mi ?
lada niva mı ?

tabi ki hepsi donanımlı olacak
vinç ,yükseltme kiti,arazi lastikler,tepe lambaları ,motor korma sacı ,gibi donanımları kesinlikle ekleticem

Etiketler

Ynt: off-road için pickap mı jeep mi ?

aralarında ciddi fiyat farkları var. ilk alım maliyeti olarak ne kadar vermeyi düşünüyorsunuz ayrıca konfor farklılığı da çok var. jeep grubu ile diğerleri arasında konfor sürüş farkı hayli fazla. nissanı hariç tutuyorum. ne istediğinize ve ne kadar bütçeniz olduğuna net karar verin bence. Sonrasında yapılacaklar aşağı yukarı hepsinde aynı çıkacaktır maliyet olarak. aksesuar olarak diyorum. parça maliyeti ve bulunabilirlik açısından jeep ve defender açık ara öndeler. bulunduğunuz şehirde hangisinin ustası var onlarla da konuşup fikir alın derim

defender ustası heryerde bulunur ama jeepten anlayan usta yoksa şehrinizde araçtan soğuyabilirsiniz o yüzden hiç almayın derim. neticede hepsi yaşlı araçlar ve mutlaka sorunlar çıkacaktır.

30 bin tl verebilirim konfor hiç önemli değil clk 200 üm var zaten .ama aksesuarlarıda aldıktan sonra bana fazla masraf açmamalı arızayla uğraşıp zarara uğramak istemem

Yazdıklarınız arasında
Defender. yada niva. Tepe tepe kullanırsınız.
Jeep ve nissanda Sorun yaşama olasılığınız daha fazla.

konfor derken uzun yol da yapacaksanız defender ile 80-100 km sabit hızda gidersiniz jeep ile 140-160 kadar zorlanmazsınız gerek sollamalarda gerek rampalarda . ama defenderın bagaj hacmi çok farklıdır kamp olsun uzun yol olsun yanınıza dünyaları alırsınız yakıt olarak da lpg li bir xj den farklı tüketimi olmaz. temiz bir xj bulursanız arıza anlamında sizi üzmeyecektir ama kısmet bu işler . zj de olabilir . xj den daha ucuza bulabilirsiniz ama sürekli 4 çeker olması motor hacmi büyük olması xj ye göre dezavantaj. her iki kasanında parça veya aksesuar açısından sıkıntısı yok defender da öyle. .30.000 bütçe ile hem zj alıp hem de tüm aksesuarları yapıp bitirebilirsiniz maliyet olarak. ama defender ve xj için aynı şey geçerli değil toplamda 30.000 i geçersiniz biraz...

ben bu markaların hepsinide kullandım. sana samimi bişi söyleyecegim. eger beni dinlemessen birgün dedigimi geleceksin ve o zaman biri bunu bana söylemişti de inanmamıştım diyeceksin. alacaksın bir mitsubishi L200 4x4 aracın adını unutacaksın her ne istiyorsan içinde var zaten... ;)

Sizin isteğinize göre arazi aracı toyota vx80 kesinlikle araştırın derim. Türkiyede bir grand cherokee çılgınlığı var işallah sizde bu çılgınlığa katılmazsınız :smiley: lada tavsiye etmem motor gücü çok zayıf insanı kanser ediyor. defender için yorum yapmam yaparsam taraflı olurum çünkü ben jeep kullanıcısıyım :smiley: dediğim gibi toyota vx80 bir araştırın

Eğer konfor,sürat önemli değil sadece arazi derseniz Defender V8 veya Puma motor.

Yada hızda olsun konforda olsun,arazide de başarılı olsun derseniz,tabiki Toyata.

Bende her ikiside var,tecrübe konuşuyor.

toyota da hilüx olursa tamam derim ama vx80 de modelsiz kalıyor aradıgınızı bulamıyorsunuz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR