Ynt: OFF ROAD İÇİN ARAÇ TAVSİYESİ
çıkma modifiye parçalarını kullanarak aracımı modifiye etsem işçilik dahil 20 000 gibi bir rakama toplayabilirmiyim...öyle hard off roadcu olacağımı pek sanmıyorum ama kırkyılda birde olsa işin hard kırsına kaçmak istersemde bizi mahcup etmeyecek bir şekilde modifiye yapmak isterim ...yoksa genelde çamurda ,karda ,kırda ,bayırda,yaylada vs şeklinde kullanacağım. bu şekilde modifiye etsem bir cheeroke kare kasa 4.0 yada 5.2 96 model ve üstü.....yada td 5 modifiyesi...
sanırım sıfır malzeme +işçilik derken 30 bin tl yi bulur sanırım. ikinci el mazlemeyle 20 000 tl ye çıkartabilirsem modifiyeyi kendim modifiye yapmak istiyorum.
Aşağı yukarı aklımdakiler;
ilk olarak sıfırdan bi motor:6000 tl civarı
yükseltme kiti:3 yada 3.5: 3000 tl civarı
12000 lik vinç: sanırım 1 000 tl civarı
33 lük jant ve lastik ( çamurlu,karlı yollar ve mümkünse asfalt yollar için )3000 tl
sisler,deliciler,aydınlatıcılar,tavan üstü bagaj,dodikler,arka bagaj,ön koruyucu ve ön arka çelik tamponlar 3500 tl
ortalama ses sistemi+telsiz:1500 tl
camlara film+ön koltuk baslıklarına ve aracın gögsüne cok amaclı ekran ( tamponlara ve yanlara görüş amaçlı kamera ile + eğlence amaclı ) 1000tl
1000 tl ye genel bi bakım yaptırsam alt takımları vs ne diyorum .... 20 000 gibi bir rakama cıkar diye düşünüyorum ama işin içine girince bu işin böyle olmayacağını tahmin edebiliyorum...Hele söz konusu benim gibi bir adamsa (biraz pahalı olsun iyisi olsun diyen tiplerdenim ) maliyet biraz daha da artar gibi...
bilir kişi arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum.sıfır malzemelerle modifiye yapmak yerine 2.el malzeme ile modifiye düşünsem 20 000 tl yeterli olur mu ( bu fiyat sadece modifiye için/ araç için değil) böyle bir işe de td 5 ile mi yoksa cheeroke nin tavsiye edeceğiniz bir modeli ile mi girilir..şimdiden teşekkürler.