O1 Belgeli, 750 Kg Altı Çekme Karavanın Şasi Ve Metal Karkas Ağırlığı Ne Kadardır?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RamizDAYI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,974
Yaklaşık 1 ay önce bir karavan firması sahibine;
Sattığınız karavanları hiç kantara çıkarttınız mı ? diye sordum.

Hayır çıkarmadım. Ama ortalama 840 kg civarı geleceğini tahmin ediyorum. Malzemeden kısabileceğim, profil ve mobilya var. Ne kadar kısabilirim demişti. Piyasada 750 kg altı diye satılan karavanların %70-80 i kesinlikle oranları aşıyor.
Evet piyasada ki karavanların bir çoğu 750kg ve üzerinde, bunu anlamamak için kör olmak lazım zira yapılan mobilyaların hepsi ya mdf ya suntalam. Kontraplak kullanan firmaların çoğu söyledikleri ağırlıklarda kalıyorlar ama bu seferde şahsi eşyalara yer kalmıyor.
 

öncelikle ağırlık konusunda kesinlikle haklısınız. bazı facebook gruplarında çekme karavan ile ilgili problem yaşayan çok kullanıcı var, araçlarının çekmeme konusu, torsiyonların patlaması, yapının yalpalaması gibi gibi...

bende kendi karavanımı yaptım Ankara'da ve özellikle dikkat ettiğim ilk şeylerin başında toplam ağırlık ve bu ağırlığın şase üzerinde dağılımı. şuan için karavanımda bazı eksiklerin olmasıyla beraber toplam yürür kütlem 640kg. Ölçülere gelince uzunluk 350 genişlik 190 yükseklik 200 olacak şekilde ve dış kaplamayı CTP yaptım. içeride ise mobilya aksamını 15mm lik kontraplak ile tamamladım.

Sonuç olarak;
340w güneş paneli
100a akü
40a mppt şarj cihazı
1000w inverter
90lt buzdolabı
100lt tamiz su deposu
2'li ocak
80x80 duş ve tuvalet
3 yatak kapasiteli (1 sabit, 2 oturma alanı masa/yatak)

eksik olarak tüp, webasto ve portatif tuvaletimiz kaldı tahminen bunları da ekleyince 700 kg gibi bir rakama ulaşmış olurum.
Merhaba,profil ebatları kaça,kaç ve mm kullandınız?
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,945
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst