O Km Ducato Yu Karavan Ruhsatı Almadan Özel Araç Olarak Kullanmak..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meraklı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,189

meraklı

Ana Kamp
5 yaşını geçmiş istediğim temizlikte araç bulamadığım için O km bir aracı karavana çevirmeden özel araç olarak kullanma arayışına girdim.. Mesela sade yalıtım ve tesisatı hazırlayıp hobi aracı veya büro olarak ruhsat almak olabilir mi ? Yani bu ÖTV den kurtulmak olası mı ? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim..

Ben hala bu ruhsat işine cesaret edip giremedim.. Sizden ricam tek cümle ile kamyonet ruhsatlı bir araç aldıktan sonra izleyeceğim yolu söyler misiniz ? Derdim yüksek bir model araç alıp öde ödememek..

tamamen böyle düşünüyorum ama bir türlü cesaret edip başlayamıyorum.. İlanlarda ruhsat kaydı kamyonet olarak geçiyor... mesela 2022 model alsam , ruhsatı hususiye mi çevireceğim, hususi kamyonete mi ?
evet hususi kamyonet olarak kullanacaksiniz , ruhsatiniz hususi oldugu icin kantar derdiniz de olmayacak . tek dikkat etmeniz gereken sey size ait olmayan ticari bir malzemeyi tasimamak . size ait birsey ise , size ait oldugunu kanitlayan fatura irsaliye vb. birseyi tedbir amacli yaninizda bulundurabilirsiniz. yaninizda bulundurmak. mesela yeni bir buzdolabi vb. aldiniz magazadan eve giderken fatura ya da irsaliye mutlaka yaninizda olsun . bir de araci aldiktan sonra en yakin vergi dairesine gidip aracin ticari olan kaydinin duzeltildiginden emin olun.