O Araç Bu Karavanı Çeker Mi? Sorusuna Yanıt :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan trek71 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 512
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 290,626
Bu konuyu biraz açar mısınız? Hangi ülkede veya hangi şehirlerde kamyonet ve panelvanın şehir merkezine girişte izin alması gerekiyor?
Merhaba,
Türkiye de belediyelerin UKOME birimlerinin kararlarını incelerseniz görebilirsiniz, diğer ülkeleri incelemedim. Google da bu konuda başlıklar bulunmakta.

Arkadaşlar yeni konu açamadım kusura bakmayın ama bir konuyu merak ettim: Yurt dışında Türk plakalı iki araç birbirlerine çarpıp kaza yaparsa Yeşil sigortalar mı devreye girecek yoksa Türkiye'deki mecburi sigortalarımı yada ikisi demi devrede olacak?

şöyle yapsak T24 ünüz ile çekseniz sizede yerli milli bir karavan versek kalan parayıda yakıt olarak kullanın

Merhaba,
Türkiye de belediyelerin UKOME birimlerinin kararlarını incelerseniz görebilirsiniz, diğer ülkeleri incelemedim. Google da bu konuda başlıklar bulunmakta.
Ben böyle bir karar bulamadım. Kamyonlara şehir içindeki bazı yollar belirli saatlerde yasak ama kamyonet ve panelvan için böyle bir şey ilk defa duyuyorum. Siz bir sayfayı bulup da gönderir misiniz?

1. köprü için yasak vardı sadece onu da kaldırmışlar 2019'da link

İzmir'de kamyonlar için olan yasak link

Bursa'da da belirli saatlerde kamyon ve tır yasağı var şehir içinde.

Ankara'da Kızılay'a kamyonetlerin girişi yasak. Ama ben çok girdim. bir şey olmadı. Ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Kural kuraldır. Girmemek lazım.
Kızılay'a zaten gitsem gitsem metroyla giderim. Benimkiler dolaşmak için gezi amaçlı girişlerdi.

Son düzenleme:

Sadece 5 ve 6 için cevap yazıyorum.
Bf goodrich, ve yokohama Bu markaları istediğiniz ebatlar için iyi inceleyin.
Çeken aracın 4*4 olması herzaman bir avantaj AWD de olur.

Muhtemelen O e-postaya cevap gelmeyecek. Türkiye ye özel kaliteden ödün verdik diyemeyecekler ,tabiki bence.

Türkiyede TOYOTA tercih etmiyorum. Tercih etmediğim bir sürü markadan sadece bir tanesi. Çok güzel araçları var. AURIS harika tabiki bence.
Türkiye'ye özel üretim dedikleri anda ben kaşınıyorum. Lastik firmalarıda aynısını diyor.
Lastik sitelerinde karşılaştırıyorum. Lastiğin ismi aynı lastik etiketi aynı değil. Bu neden böyle diye soruyorum.
Cevap : Türkiyedeki yollar kötü , biz Türkiyeye özel üretiyoruz.
Benim tabiki yüzlerine söyleyemediğim ve içimden geçenleri buraya yazamam "Kurallara aykırı".

Fatih Altaylı bir yazı yazmış, bize farkın haklı bir nedeni olabilir mi sizce ?

.
* Chip krizi tüm dünyanın paçasından akıyor. Bize özgün değil.

"Bilgisayar çipleri ve diğer parçalarla ilgili tedarik sorunları üretimi yavaşlatıyor.
Eylül ayında, %23 daha az araba teslim edildi ve gelecekte de bu yüzdenin artması beklenmekte.

"Yarı iletken darboğazları" veya "çip kıtlığı" gibi terimler geçen kıştan bu yana endüstride günlük dilin bir parçası oldu. Özellikle otomobil fabrikalarında üretimin tekrar tekrar durduğu biliniyor. Almanya'dakiler de dahil olmak üzere birçok tesis bantları günler hatta haftalarca hareketsiz kaldı. Ancak artık münferit problemler söz konusu olamaz, otomobil üreticileri şu anda ciddi bir satış krizi yaşıyorlar ve bu hiçbir şekilde talep eksikliğinden değil, çip eksikliğinden kaynaklanıyor; çünkü parçalar küçük de olsa böyle eksik arabalar teslim edilemez.

Avrupa imalatçılar derneği ACEA'ya göre, Eylül ayında Avrupa'da 719.000'in biraz altında yeni otomobil kaydedildi ve bu bir yıl öncesine göre yüzde 23 daha az. Almanya'da düşüş yüzde 26 ile daha da büyük, İtalya'da eksi yüzde 33. Danışmanlık firması EY'nin ortağı Peter Fuss, 'Bu yalnızca otomobil üreticileri, tedarikçileri ve otomobil satıcıları için bir sorun değil, sektör aynı zamanda giderek daha fazla acı çekiyor' diyor. Sadece çipler eksik değil, diğer ön ürünler de kıt. Malzeme darboğazları ve tedarik zincirleri, sektörü 2022'ye kadar meşgul edecek."

Frankfurter Allgemeine

* Sonuçta daha az araç yollara çıkmakta.

ADAC Alman Otomobil Kulübü (Alman Federal Taşıt Kurumu kayıtları)

* Devletin bizde lüks sayılabilecek araçlarda makul bir seviyede vergi düzenlemesi yapmasına karşı değilim. Yoksa devleti eksik yaptığı görevleri yüzünden suçlamaya yüzüm olmazdı.

Son düzenleme: