Ferhat Bey, Orret alabalık oluyor. Uskumru Almanya’da da sevilen bir balık. Sanıyorum büyük ölçüde Norveç’ten geliyor. Münih’in meşhur bira bayramında (Oktoberfest) yemeğe hazır uskumrular:Kuzey denizi Uskumrusu Türkiye'de "ithal uskumru", donmuş balık veya bazen balıkçılar palamut diye de satıyor. İstanbul Galata köprüsünde ve birçok yerde balık ekmek yapılan balık. Norveç'te tutuluyor diye biliyorum ama Norveç'te satılıyormu ben göremedim.
Bazı yerlerde balık tutmak da yasakmış.
Biz deniz veya göl yerine Marketten balık tutmayı tercih etmiştik.
Orret olarak satılan balık alabalık mıdır yoksa somon mudur? Bilginiz var mı?
Ekli dosyayı görüntüle 58508 Ekli dosyayı görüntüle 58509
Sinan Bey ilginize teşekkürler. Norveç gezmeye değer.Renkli hayaller kurdum sayenizde. Allah gönlünüze göre versin. Gezinizi bol fotoğraflı bir gezi raporu halinde paylaşmanız dileğiyle.
Orhan Bey ilginize teşekkürler.İlgi ile takip
Ferhat Bey, balıklar temizlenmiş durumda. Aşağıdaki videoda alabalık türlerinden balıkları gösteriyor. Restaurant sahibi ailesinin 400 yıldır bu işi yaptığını anlatıyor. Bu balıklara Güney Almanya’da pazar yerlerinde çokca rastlanır. Adı „Steckerlfisch-Şitekerlfiş“.Ekli dosyayı görüntüle 58687 Hüseyin Bey, bira festivalinin videosundaki uskumrular temizlenmeden mi pişirilmiş tam anlayamadım. Bu uskumrular Türkiye'de balık ekmek tezgahlarının da gözdesi. Döviz artışı öncesi en ucuz balıktı. Her balıkçıda da mutlaka var. Hatta BIM'de de temizlenmiş kılçığı alınmış ve dondurulmuş olarak da satılıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 59868 Ekli dosyayı görüntüle 59867 Şu ana kadar Norveç benim de favorim.Keyifli geziler dilerim
Norveç’ten önce Yunanistan gezimiz var ama Norveç hazırlıkları ön planda. Gezilere biraz daha uzun zaman ayırabildiğiniz zaman size de güzel bir Norveç gezisi dilerim.Hayal etmesi bile çok güzel, merakla gezinizi bekleyeceğim![]()
TEŞEKKÜR...
Herkese selamlar.
Bu forumları okudukça hayal kuramadan duramıyor insan. Birazda benim gibi ayrangönüllü ise, motokaravan ı alıp bekle beni yurtdışı diyesi geliyor.
Umarim karavancılıgı hem kendim hemde kalabalık ailem ile benimser ve geleckte bu hayallere ulaşırız.
Gercekten sizin ve diğer değerli abilerimizin verdiği bilgi ve paylaşımların cok Degerli oldugunu birkez daha belirtmek istiyorum.
Bizim gibi bu işe yeni baslayacaklara yol gösterici ve çözüm ortagı oluyorsunuz.
Tekrar v
Bende buyuk bir heyecanla hazırlıkları gelişmeleri bekliyor olacagım.
Saygı ve sevgiler
Sayın @Akdeniz45 , Yunanistan planınız ne zaman ve ne uzunlukta planlıyorsunuz? Açılmış başlık var ise oradan takip edebilirim.Norveç’ten önce Yunanistan gezimiz var ama Norveç hazırlıkları ön planda. Gezilere biraz daha uzun zaman ayırabildiğiniz zaman size de güzel bir Norveç gezisi dilerim.
Yunanistan gezisi ne zaman?Norveç’ten önce Yunanistan gezimiz var ama Norveç hazırlıkları ön planda. Gezilere biraz daha uzun zaman ayırabildiğiniz zaman size de güzel bir Norveç gezisi dilerim.
Sayın @Akdeniz45 , Yunanistan planınız ne zaman ve ne uzunlukta planlıyorsunuz? Açılmış başlık var ise oradan takip edebilirim.
Yunanistan gezisi ne zaman?
Biz de Mayıs sonu 4 karavan Yunanistan'a gidiyoruz![]()