North Face, Marmot, Husky hangisi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cumhurkose@msn.com Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,387
Yer
Ankara
Tercih sıralamasına göre;

1. North Face 3 kişilik 4 mevsim çadır...
http://www.thenorthface.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=70235&storeId=207&catalogId=10201&langId=-1&from=subCat&parent_category_rn=11750&variationId=3A0

2. Husky Fighter 3 kişilik 5 mevsim (tecrübeli bir satıcı arkadaş tarafından, pollleri 8.5 mm değerinde olduğu için diğer markaların 4 mevsimlik çadırları ayarında olduğunu söyledi...)
http://www.huskyeu.eu/tent-extreme-fighter-3-4-prs-green-117_dst.html

3. Marmot Aeros 3 kişilik 4 mevsim çadır...
http://marmot.com/products/aeros_3p

Sizce hangi çadırı tercih etmeliyim?

Etiketler

Ynt: North Face, Marmot, Husky hangisi ?

:smiley: önümüzdeki 1 hafta boyunca rize ayder, kaçkar dağları ve sonrasında kış kamplarında kullanmayı planlıyorum... 2 yetişkin 2 çocuk (6-8 yaş) ... kışın 4x4 aracım ile gidebildiğim her yerde kamp atabilmek istiyorum... belki araçtan 1-2 km uzak olabilirim... bolu, niğde aladağlar, karadeniz ve bolu yaylaları hatta uludağ ve kartalkaya bile düşünüyorum... :smiley:

cumhurkose@msn.com' Alıntı:
Tercih sıralamasına göre;

1. North Face 3 kişilik 4 mevsim çadır...
http://www.thenorthface.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=70235&storeId=207&catalogId=10201&langId=-1&from=subCat&parent_category_rn=11750&variationId=3A0

2. Husky Fighter 3 kişilik 5 mevsim (tecrübeli bir satıcı arkadaş tarafından, pollleri 8.5 mm değerinde olduğu için diğer markaların 4 mevsimlik çadırları ayarında olduğunu söyledi...)
http://www.huskyeu.eu/tent-extreme-fighter-3-4-prs-green-117_dst.html

3. Marmot Aeros 3 kişilik 4 mevsim çadır...
http://marmot.com/products/aeros_3p

Sizce hangi çadırı tercih etmeliyim?

Selam Cumhur nasılsın?

Aladağlardan sonra görüşemez olduk :smiley: Anlaşılan malzemeleri yenilemeye karar vermişsin, ne güzel :smiley:

3 çadır'a da baktım. Bunlar içinde birkaç sıralama yapabiliriz;

Fiyat (Ucuzdan - pahalaıya)

1. Husky
2. The North Face
3. Marmot

Kalite

1. The North Face
1. Marmot
3. Husky

Not: TNF ile Marmot aynı kalitede olduğu için ikisini de 1 numaraya koydum.

Husky, Çek markası. Son yıllarda Çek'ler bu konuda ciddi atak yapmış durumdalar. Loap, Husky, Hannah gibi markalar dünya piyasalarında ciddi pazara sahip ancak -bence- sahip oldukları yer kadar kaliteye sahip değiller. Tabii ki bu benim görüşüm, şu ana kadar Husky kullanan kimsenin şikayetini duymadım ama kıyasladığın markalara göre daha aşağı kaldığı kesin.

TNF ve Marmot zaten kalitesini ve güvenini kanıtlamış ve dünyaca tercih edilen markalar. Bunların sorunu ise nispeten daha pahalı olmaları. Ama her zaman savunduğum birşey vardır; Dağa ya da doğaya gittiğimde içinde güvenle yatabileceğim bir çadırım varsa gerisi problem değildir. Sen de bilirsin ki dağ koşulları hiç bir zaman belli olmaz. Tabii ki burada sadece çadır değil onu kullanan da önemli. Kötü bir hava da çadırını iyi gerdirmeyim, sağlama almazsan istersen dünyanın en iyi, en pahalı çadırı olsun yine patlatırsın ve dımdızlak kalırsın. Tabi bunlar ekstrem şartlar için geçerli daha çok.

Senin baktığın çadırlar 3/4 mevsim çadırlar. Zaten bakarsan Marmot ve TNF'nin iç tenteleri tamamen file bu kış için uygun olmaz zira rüzgar estiği anda bütün soğuk içeri girer ama yazında iyi bir havalandırma sağlar. Ha bu demek değildir ki seni yağmurdan korumaz, bilakis dış tentelerinin su geçirmezlik değerleri iyi olduğu için sorun yaşamazsın. Sonbahar ya da kış şartlarında (dağ değil ama doğa'da) iyi bir tulumla kalabilirsin rahat rahat. Husky'de bulunan kar etekleri çadırın nefes almasını zorlaştırır bu da özellikle yaz aylarında ciddi sıcak problemine yol açar. Bir de zaten Husky 5 mevsim kategorisinde bir çadır, yani yüksek irtifa için tasarlanmış.

Diğer yandan en basitinden ağırlıklarına baktığında TNF: 2,7 kg, Marmot: 2,75, Husky: 4,5 kg. Buradan bile zaten aslında kategori farkı olduğunu görebilirsin. Ayrıca Husky dıştan tek seferde kurulabilen bir çadır. Bu demek oluyor ki çok sıcak ve sakin bir yere gittin, dış tenteyi takman çok gereksiz çünkü etraf sakin ve sen de rahat rahat yıldızları seyrederek uyumak istedin, Husky'de bunu yapamazsın çünkü dıştan tek kurulumlu bir çadır. İstesen de dış tenteyi çıkaramazsın.

Başka bir konu dış tentenin su geçirmezlik değerleri. Marmot 1800mm, TNF 1500mm Husky ise 6000mm su geçirmezlik değerlerine sahip. Tabii ki bu yine kategori farkından ileri gelmekte. Yani TNF ve Marmot'u karşılaştırabilirsin ama ama Husky'i bu karşılaştırma içine sokamazsın.

Benim sana tavsiyem, eğer dağa çıkmayıp, sadece doğa da kullanacaksan yukarıda ki değerler doğrultusunda Marmot ya da TNF olacaktır. Eğer fiyat benim için önemli diyorsan o zaman Husky'i tercih edebilirsin ama öncelikli tercihin bence Marmot ya da TNF'den yana olmalı.

Başka sorun olursa cevaplamaktan zevk duyarım.

Sevgiler
Güncel

Merhaba Güncel,
Öncelikle ilgin için çok teşekkürler...

Niğde Aladağlardan sonra görüşemedik. Ilgaz a gelebilmeyi çok istedim fakat işlerden dolayı hazırlanıp gelemedim.
Bugün yıllık izne ayrılıyorum ve Samoff ile birlikte Rize Ardeşen offroad kulübünün etkinliğine katılacağım...
Bende 3 mevsim lafuma vanoise vardı. (niğde aladağlarda kullandığım) araç üstü çadır yapabilmek için onu satmıştım, fakat şu anda katılacağım etkinlik hızlı ve ani geliştiği için ben araç üstünü yapamadan haliyle çadır ihtiyacım oldu.

Bende lafumada üşüdüğümüz için 5 mevsim çadır arayışına girdim. Fakat fiyat/performans değerlerine baktığımda en mantıklısı husky fighter modeli geliyor... Sadece ank. dan hızlı bir şekilde alabileceğim diğer marmot ve tnf nin 4 mevsim modelleri aynı rakamlarda... Bu nedenle mevsim farkı olmasına rağmen böyle bir 3 seçenek çıktı... Yani ben kışın uludağ da offroad etkinliği olduğunda çadırımla güvenle kalabileceğim bir ürün arıyorum... Zirve yapabileceğim bir çadır olması gerekmiyor fakat kış kamplarında sıkıntı çekmeden kalabilmeliyim... buna istinaden alternatif başka önerilere de açığım :smiley:

Yukarıda Gozak benim yapabileceğim tavsiyenin ötesinde yorumlarda bulunmuş, ben de keyifle okudum.
Ben marmot limelight 2 kullanıyorum, öyle çok ekstrem havalarda kalmadım, ama yağmurda rüzgarda sorun çıkarmadı hiç.
Benim de kullanma amacım sizinkiyle hemen hemen aynı. Yalnız 2 kişilik diyor ama çadır 2 kişi için biraz ufak.

:smiley: önümüzdeki 1 hafta boyunca rize ayder, kaçkar dağları ve sonrasında kış kamplarında kullanmayı planlıyorum... 2 yetişkin 2 çocuk (6-8 yaş) ... kışın 4x4 aracım ile gidebildiğim her yerde kamp atabilmek istiyorum... belki araçtan 1-2 km uzak olabilirim... bolu, niğde aladağlar, karadeniz ve bolu yaylaları hatta uludağ ve kartalkaya bile düşünüyorum... :smiley:

Merhaba ..Yaklaşık 1 yıldır yaz ve kış ayırdetmeden kullandığım Husky Fighter ( 5 Mevsim ) çadırı gönül rahatlığıyla alabileceğinizi söyleyebilirim..Benden çok çok daha tecrübeli arkadaşların da takdirini kazanmış bir çadırdır..

Saygılar

Cenk

Gozak' Alıntı:
Selam Cumhur nasılsın?

Aladağlardan sonra görüşemez olduk :smiley: Anlaşılan malzemeleri yenilemeye karar vermişsin, ne güzel :smiley:

3 çadır'a da baktım. Bunlar içinde birkaç sıralama yapabiliriz;

Fiyat (Ucuzdan - pahalaıya)

1. Husky
2. The North Face
3. Marmot

Kalite

1. The North Face
1. Marmot
3. Husky

Not: TNF ile Marmot aynı kalitede olduğu için ikisini de 1 numaraya koydum.

Husky, Çek markası. Son yıllarda Çek'ler bu konuda ciddi atak yapmış durumdalar. Loap, Husky, Hannah gibi markalar dünya piyasalarında ciddi pazara sahip ancak -bence- sahip oldukları yer kadar kaliteye sahip değiller. Tabii ki bu benim görüşüm, şu ana kadar Husky kullanan kimsenin şikayetini duymadım ama kıyasladığın markalara göre daha aşağı kaldığı kesin.

TNF ve Marmot zaten kalitesini ve güvenini kanıtlamış ve dünyaca tercih edilen markalar. Bunların sorunu ise nispeten daha pahalı olmaları. Ama her zaman savunduğum birşey vardır; Dağa ya da doğaya gittiğimde içinde güvenle yatabileceğim bir çadırım varsa gerisi problem değildir. Sen de bilirsin ki dağ koşulları hiç bir zaman belli olmaz. Tabii ki burada sadece çadır değil onu kullanan da önemli. Kötü bir hava da çadırını iyi gerdirmeyim, sağlama almazsan istersen dünyanın en iyi, en pahalı çadırı olsun yine patlatırsın ve dımdızlak kalırsın. Tabi bunlar ekstrem şartlar için geçerli daha çok.

Senin baktığın çadırlar 3/4 mevsim çadırlar. Zaten bakarsan Marmot ve TNF'nin iç tenteleri tamamen file bu kış için uygun olmaz zira rüzgar estiği anda bütün soğuk içeri girer ama yazında iyi bir havalandırma sağlar. Ha bu demek değildir ki seni yağmurdan korumaz, bilakis dış tentelerinin su geçirmezlik değerleri iyi olduğu için sorun yaşamazsın. Sonbahar ya da kış şartlarında (dağ değil ama doğa'da) iyi bir tulumla kalabilirsin rahat rahat. Husky'de bulunan kar etekleri çadırın nefes almasını zorlaştırır bu da özellikle yaz aylarında ciddi sıcak problemine yol açar. Bir de zaten Husky 5 mevsim kategorisinde bir çadır, yani yüksek irtifa için tasarlanmış.

Diğer yandan en basitinden ağırlıklarına baktığında TNF: 2,7 kg, Marmot: 2,75, Husky: 4,5 kg. Buradan bile zaten aslında kategori farkı olduğunu görebilirsin. Ayrıca Husky dıştan tek seferde kurulabilen bir çadır. Bu demek oluyor ki çok sıcak ve sakin bir yere gittin, dış tenteyi takman çok gereksiz çünkü etraf sakin ve sen de rahat rahat yıldızları seyrederek uyumak istedin, Husky'de bunu yapamazsın çünkü dıştan tek kurulumlu bir çadır. İstesen de dış tenteyi çıkaramazsın.

Başka bir konu dış tentenin su geçirmezlik değerleri. Marmot 1800mm, TNF 1500mm Husky ise 6000mm su geçirmezlik değerlerine sahip. Tabii ki bu yine kategori farkından ileri gelmekte. Yani TNF ve Marmot'u karşılaştırabilirsin ama ama Husky'i bu karşılaştırma içine sokamazsın.

Benim sana tavsiyem, eğer dağa çıkmayıp, sadece doğa da kullanacaksan yukarıda ki değerler doğrultusunda Marmot ya da TNF olacaktır. Eğer fiyat benim için önemli diyorsan o zaman Husky'i tercih edebilirsin ama öncelikli tercihin bence Marmot ya da TNF'den yana olmalı.

Başka sorun olursa cevaplamaktan zevk duyarım.

Sevgiler
Güncel

Katılıyorum, her ayrıntıya yer vermiş.
Teşekkürler sayenizde bizde birşeyler kaptık ::smiley:

nordic1903' Alıntı:
Merhaba ..Yaklaşık 1 yıldır yaz ve kış ayırdetmeden kullandığım Husky Fighter ( 5 Mevsim ) çadırı gönül rahatlığıyla alabileceğinizi söyleyebilirim..Benden çok çok daha tecrübeli arkadaşların da takdirini kazanmış bir çadırdır..

Saygılar

Cenk

Merhaba Cenk Bey,
Sizin ve diğer Husky kullanıcılarının olumlu yorumları... Güncel'in detaylı açıklaması ve Efe abinin mevsim farkından dolayı Husky önerisi üzerine mesai sonrası gidip Husky Fighter modelini almaya karar kıldım... tüm yorumda bulunan arkadaşlara ilgileri için tekrar teşekkür ediyorum...

Saygılar.

Merhaba Cenk Bey,
Sizin ve diğer Husky kullanıcılarının olumlu yorumları... Güncel'in detaylı açıklaması ve Efe abinin mevsim farkından dolayı Husky önerisi üzerine mesai sonrası gidip Husky Fighter modelini almaya karar kıldım... tüm yorumda bulunan arkadaşlara ilgileri için tekrar teşekkür ediyorum...

Saygılar.

Hayırlı olsun..

Merhaba Cenk Bey,

Saygılar.

Hayırlı olsun Cumhur. Güle güle kullan. Yazın biraz sıcak olur ama diğer mevsimlerde işe görebilecek bir çadır gibi gözüküyor. Kullandıktan sonra yorumlarına da yer verirsen sevinirim.

Sevgiler
Güncel

nordic1903' Alıntı:

Saygılar

Cenk

Cenk Bey merhaba,

Çadırla ilgili biraz detaylı yorum yazar mısınız?

Saygılar.

Gozak' Alıntı:
Cenk Bey merhaba,

Çadırla ilgili biraz detaylı yorum yazar mısınız?

Saygılar.

Merhaba ;

Kullandığım Husky Fighter 220*205 *120 (h) cm ölçülerinde 4 pole'lü gayet rahat kurulabilen bir 5 mevsim çadırı..Aralık ayında Bolu Sarıalanda ve Temmuz ayında İznikte hep aynı rahatlıkta kullandım..5 mevsim çadırlar arasında kar eteği olan birkaç örnekten biri..Sanırım 4-5 kg falan ağırlığı var..Arabalı seyahatler için yararlı fakat yaya taşıması için azıcık ağır kalır..kamp malzemeleri de hesaba katılırsa 2 kişi rahatlıkla uyuyabiliyor..

Saygılar

Cenk

nordic1903' Alıntı:
Merhaba ;

Kullandığım Husky Fighter 220*205 *120 (h) cm ölçülerinde 4 pole'lü gayet rahat kurulabilen bir 5 mevsim çadırı..Aralık ayında Bolu Sarıalanda ve Temmuz ayında İznikte hep aynı rahatlıkta kullandım..5 mevsim çadırlar arasında kar eteği olan birkaç örnekten biri..Sanırım 4-5 kg falan ağırlığı var..Arabalı seyahatler için yararlı fakat yaya taşıması için azıcık ağır kalır..kamp malzemeleri de hesaba katılırsa 2 kişi rahatlıkla uyuyabiliyor..

Saygılar

Cenk

Teşekkürler.

Kar etekleri yazın rahatsızlık yaratmadı mı? Yani içerisi fazla sıcak olmadı mı? Normal çadırda bile hamam gibi olduğunu varsayarsak sizin çadırın içerisinde durulmaması gerekir diye düşünüyorum :smiley:

Gozak' Alıntı:
Teşekkürler.

Kar etekleri yazın rahatsızlık yaratmadı mı? Yani içerisi fazla sıcak olmadı mı? Normal çadırda bile hamam gibi olduğunu varsayarsak sizin çadırın içerisinde durulmaması gerekir diye düşünüyorum :smiley:

Kar etekleri , kenarlardan geriye doğru rulo yapılıp klipsler sayesinde yukarıda tutulabiliyor..İç yapısında iki dış katmanın yanısıra bir de sineklik katmanı var..Yazın ön ve arka girişlerin fermuarlarını tamamen açıp sadece sineklikle yatabiliyorsunuz..Bu da bol bol nefes almanızı sağlıyor..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR