North Face, Marmot, Husky hangisi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cumhurkose@msn.com Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,403
Ynt: North Face, Marmot, Husky hangisi ?

Cenk beyin dediği gibi kar eteklerini rulo yapıp her iki kapının da sineklikleri ile kapalı halde kalması, ayrıca üst iki pencerenin de açık olması yazın sıkıntı yaşatmadı... tabiki bu çadırı deniz kenarında güneşin altında denemedim... 2500 üzeri rakımlarda ağaçlıklar altında bazen ağaç olmadan fakat hava kapalı olduğu için direkt güneş görmeden 1 hafta boyunca kullandım... sabahları dış tente içi nemden kaynaklı su tanecikleri dolması haricinde dikkatimi çekecek olumsuz bir şey yaşamadım... fakat diğer çadırlarda da bu durumu gözlemlediğim için normal bir durum olduğunun farkına varınca o da önemini yitirdi... fakat yinede fighter değil de fast modelini bulup alabilmeyi çok isterdim... bizim için biraz küçük gibi geldi... gittiğim grupda fast modelini satan bir arkadaş da varmış haberim olmadığı için ne yazık ki ben çadırımı almış bulundum ... onun çadırı da başka bir arkadaşa yar oldu :smiley:))

Etiketler

Merhaba,
2 senedir Husky Bright Çadır 4x4 kullanıyorum ve çok memnunum.
http://www.atlaskamp.com/husky-bright-cadir-4-mevsim-4-kisilik-1-lt-thermos-hediyeli/
Henüz yağmura yakalanmadım ama ciddi bir rüzgara (belki fırtına denebilir kaç knoth dı bilmiyorum tabi) yakalandım gecenin bir vakti.
Allahtanki sağlam bir kurulum yapmıştım ki sorunsuz atlattık geceyi.
Çadırın (pollerin) bu derece esneyebileceğini hiç düşünmezdim :smiley:
Çadırımdan çok memnunum...
ilgilenenlere tavsiye ederim.

isasoydan' Alıntı:
Merhaba,
2 senedir Husky Bright Çadır 4x4 kullanıyorum ve çok memnunum.
http://www.atlaskamp.com/husky-bright-cadir-4-mevsim-4-kisilik-1-lt-thermos-hediyeli/
Henüz yağmura yakalanmadım ama ciddi bir rüzgara (belki fırtına denebilir kaç knoth dı bilmiyorum tabi) yakalandım gecenin bir vakti.
Allahtanki sağlam bir kurulum yapmıştım ki sorunsuz atlattık geceyi.
Çadırın (pollerin) bu derece esneyebileceğini hiç düşünmezdim :smiley:
Çadırımdan çok memnunum...
ilgilenenlere tavsiye ederim.

Aynı çadırın 3 kişiliğini kullanıyorum .yağmurdada bir problem olmadı.Dış tenteyi kurarken etekleri dışa doğru iyice gerili kuruldumu problem olmaz .

Verdiğiniz açıklayıcı bilgiler için hepinize teşekkür ederim. Yazılanlar baki. Bende Husjy Fighter modelinden almayı planlıyorum. Gönül TNF 'in 5 mevsim modelini araştırmak istiyor ama fiyatları fazlası ile yüksek.

birde şu yazıyı okuyun

bende marmot nusku 3 var.4 mevsim kullanacaksanız bunu tavsiye ederim.bendeki 3 kişilik,2 kişilik modelide var.iç dış tente birlikte kuruluyor vaude space 2 ler gibi yani.fırtınalı ve kötü hava koşullarında iç çadırınızı ıslatmadan 5 dakikada kurabilirsiniz.gerdirme polü bagajları dışarıdan gerdirerek kurulduğu için bagaj alanınız bayağı geniş ve ferah oluyor,yani 2 giriş ve 2 kapılı. vestibüllerde şeffaf pencere kısmı var girişleri açmadan dışarıdaki hava durumunu kontrol edebilirsiniz.pollerin kesiştiği tepe noktasının 2 tarafından cırt cırtlı havalandırma pencereleri var.çadırın içinde ter olmaması için çok işe yarayan bir ayrıntı.su geçirmezlik değerleri çok iyi her mevsim ve koşulda sıkıntıya kalmadan gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.bütün kumaşları ripstop,başıma gelmedi ama çadırınızın kumaşı yırtılırsa ripstop olması çokta farketmiyor aslında ama düz kumaşlı modellerden daha dayanıklı bir ölçüde.türkiyede fiyatı pahalı ancak ebay üzerinden temin edebilirsiniz.ben türkiyedekinin yarı fiyatına getirdim.10 yıldır birçok marka çadır kullandım ama vaude nin bazı modelleri ile birlikte marmot un bu modelini tek geçerim.ancak marmot un türkiyede 4 mevsim diye satılan aslında 3 mevsimlik çadırlarını tavsiye etmem.kalite anlamında değil tabiki 4 mevsim kullanacaksanız işinizi yerine göre görür yerine göre görmez o açıdan.

Ynt: North Face, Marmot, Husky Hangisi ?

Gozak' Alıntı:
Selam Cumhur nasılsın?

Aladağlardan sonra görüşemez olduk :smiley: Anlaşılan malzemeleri yenilemeye karar vermişsin, ne güzel :smiley:

3 çadır'a da baktım. Bunlar içinde birkaç sıralama yapabiliriz;

Fiyat (Ucuzdan - pahalaıya)

1. Husky
2. The North Face
3. Marmot

Kalite

1. The North Face
1. Marmot
3. Husky

Not: TNF ile Marmot aynı kalitede olduğu için ikisini de 1 numaraya koydum.

Husky, Çek markası. Son yıllarda Çek'ler bu konuda ciddi atak yapmış durumdalar. Loap, Husky, Hannah gibi markalar dünya piyasalarında ciddi pazara sahip ancak -bence- sahip oldukları yer kadar kaliteye sahip değiller. Tabii ki bu benim görüşüm, şu ana kadar Husky kullanan kimsenin şikayetini duymadım ama kıyasladığın markalara göre daha aşağı kaldığı kesin.

TNF ve Marmot zaten kalitesini ve güvenini kanıtlamış ve dünyaca tercih edilen markalar. Bunların sorunu ise nispeten daha pahalı olmaları. Ama her zaman savunduğum birşey vardır; Dağa ya da doğaya gittiğimde içinde güvenle yatabileceğim bir çadırım varsa gerisi problem değildir. Sen de bilirsin ki dağ koşulları hiç bir zaman belli olmaz. Tabii ki burada sadece çadır değil onu kullanan da önemli. Kötü bir hava da çadırını iyi gerdirmeyim, sağlama almazsan istersen dünyanın en iyi, en pahalı çadırı olsun yine patlatırsın ve dımdızlak kalırsın. Tabi bunlar ekstrem şartlar için geçerli daha çok.

Senin baktığın çadırlar 3/4 mevsim çadırlar. Zaten bakarsan Marmot ve TNF'nin iç tenteleri tamamen file bu kış için uygun olmaz zira rüzgar estiği anda bütün soğuk içeri girer ama yazında iyi bir havalandırma sağlar. Ha bu demek değildir ki seni yağmurdan korumaz, bilakis dış tentelerinin su geçirmezlik değerleri iyi olduğu için sorun yaşamazsın. Sonbahar ya da kış şartlarında (dağ değil ama doğa'da) iyi bir tulumla kalabilirsin rahat rahat. Husky'de bulunan kar etekleri çadırın nefes almasını zorlaştırır bu da özellikle yaz aylarında ciddi sıcak problemine yol açar. Bir de zaten Husky 5 mevsim kategorisinde bir çadır, yani yüksek irtifa için tasarlanmış.

Diğer yandan en basitinden ağırlıklarına baktığında TNF: 2,7 kg, Marmot: 2,75, Husky: 4,5 kg. Buradan bile zaten aslında kategori farkı olduğunu görebilirsin. Ayrıca Husky dıştan tek seferde kurulabilen bir çadır. Bu demek oluyor ki çok sıcak ve sakin bir yere gittin, dış tenteyi takman çok gereksiz çünkü etraf sakin ve sen de rahat rahat yıldızları seyrederek uyumak istedin, Husky'de bunu yapamazsın çünkü dıştan tek kurulumlu bir çadır. İstesen de dış tenteyi çıkaramazsın.

Başka bir konu dış tentenin su geçirmezlik değerleri. Marmot 1800mm, TNF 1500mm Husky ise 6000mm su geçirmezlik değerlerine sahip. Tabii ki bu yine kategori farkından ileri gelmekte. Yani TNF ve Marmot'u karşılaştırabilirsin ama ama Husky'i bu karşılaştırma içine sokamazsın.

Benim sana tavsiyem, eğer dağa çıkmayıp, sadece doğa da kullanacaksan yukarıda ki değerler doğrultusunda Marmot ya da TNF olacaktır. Eğer fiyat benim için önemli diyorsan o zaman Husky'i tercih edebilirsin ama öncelikli tercihin bence Marmot ya da TNF'den yana olmalı.

Başka sorun olursa cevaplamaktan zevk duyarım.

Sevgiler
Güncel

işte güzel bir açıklama ...

Ynt: North Face, Marmot, Husky Hangisi ?

Çok öğretici mesajların bulunduğu bir konu.

herkese teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR