Niva'ya Lastik

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bünyamin01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,460

bünyamin01

Doğa benim ben doğanın bir parçasıyım
Yer
Adana
Slm arkadaşlar benim kırkayağa yaz için lastik takıcam ama uygun lastiği arıyorum sizinde bilgilerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim şu an üzerinde ok 144 var çelik cant takıcam bana gösterilen lastik( kumho) 215 75 15 nasıl sizce uygunmu yorarmı iyimi gelir sürtme yaparmı cant buldum çıkma off road cantı ve 300 tl diyo arkadaş fiyat nasıl iyimi lastikte 165 tl tanesi yorumlarınızı bekliyorum

16.jpg

Etiketler

Ynt: Niva'ya Lastik

Ben Kumho'nun 4X4 lastiğini 215-65-16 boyutlarında olanını kullandım. Sert dönüş yaptığımda hafif sürtme olsa da ok'lar kadar değil. Fiyata gelince ben 4 tanesini 700 liraya almıştım. 1000 km kullanmadım çıkardım ok taktım. Kumho'lar da garajda yatıyor şu anda.

çelik jantlarda 15 daha estetik duruyo yazın asvalta binicem çünkü

bünyamin01' Alıntı:
yani kumhodan memnun değilmisin anlayamadım

Evet kumholardan memnun değilim. Çamur zeminde düz yolda bile gitmekte zorlanıyor. Yani arazi için memnun değilim. Ama asfaltta veya kuru havalarda bi sıkıntı yok. Ok'ları takınca arabanın ruhu kendine geldi.

aslında nivanın orjinal lastikleri yani fabrikadan çıktığında üstünde olan lastikler çok iyi hem asvaltta sessiz hemde karda çamurda baya başarılı ama türkiyede sıfırı yokmuş öyle duydum..

aracın üzerindekiler ok 144 ben kumhoları yaz için genelde asvalt için kullanıcam kışın yine ok leri takıcam av sezonu açılınca

Arkadaşım Ben araca asfalt için suziki vitara jant lastiği komple aldım koydum. Gayet başarılı ikitellide Eksper oto serkandan aldım. Elinde 4 takım vardı isterseniz bir sorun 0 212 549 63 40

Bende 94 Skoda PickUp var. 185 70 13 lastiklerini inanmayacaksınız 155 80 13 le değiştirdim.
Zaten 90-100 km hızı geçmiyorum.
Lastiğin tur ölçüsünüde 3,5 cm artırdım. Çapı büyüdü yani. 185 taban ölçüsündeki lastiği 155'e indirince motosiklet lastiği gibi incecik durdu ama yakıt 55-60% azaldı. Kabaca yarı yarıya!

Lada Niva'ların orjinal lastik ölçüleri nedir acaba?

ben araziye pek çıkmıyorum bu nedenle nivaya ok ler biraz ağır kaçıyor ,iyi bir çelik janta takabileceğim kışlık karlastiği ve yazlık asfalt lastiği tavsiyeniz nelerdir.

Tek takım lastik ve Niva tek araç olacaksa kesinlikle 4 mevsim-AT bir lastik derim...

Buralara da bir bakın derim;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=3367.0
http://nivatr.com/nivaForum/index.php?topic=651.0
http://nivatr.com/nivaForum/index.php?topic=188.0

teşekkürler
Evet tek takım lastik ve tek aracım niva.
Ayrıca araziye çıkmamam sebebiyle kışın karda ve buzda ,yazın ise asfaltta kullanılabilecek bir lastik arıyorum.yani anlayacağınız benim niva şehir nivası.
Good Year Wrangler ATR 205/75/15 fene gözükmüyor.ama kışın karda ve buzda daha sık vakumlu bir lastik daha mantıklı değilmi acaba?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR