Niva'mın Eksikleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bünyamin01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,458

bünyamin01

Doğa benim ben doğanın bir parçasıyım
Yer
Adana
Slm arkadaşlar sizlerle paylaşmak istediğim konu arcım 95 nivam var bunu geziler için eksiklerini tamamlamak istiyorum şu an sadece üzerinde ok 144 lastikler mevcut tecrübeli arkadaşlar beni bilgilendirirse sevinirim

Etiketler

Ynt: Niva'mın Eksikleri

Araçta ok 144 lastik mevcut tavan bağajı taban ziftli izalasyon var yinede ben enkısa zamanda resim ekleyecem o zaman daha iyi olur.Teşekür ederim

Aslında extrem koşullarda kullanmadıktan sonra Ok 144 lastiklerle niva sizin işinizi görür. Eğer batarım çıkamam derdiniz varsa vinç alın diyeceğim ama bu defa da çelik tampın derdi olacak vinç alacaksınız montaj yaptıracaksınız vs vs nivanın yarı parası gidecek bunun yerine vinçlerle ilgili konularda konuşulan caraskallar var sanayiden bir tane alıp uzatma için çekeri yüksek bir de statik ip aldınızmı kalma dersiniz de olmaz. Niva'nın yaşından kaynaklanabilecek sorunlar için yanınızda basit tamir takımları ve acil bir iki yedek parçaya ek olarak iki kriko (ok144 lastikler patlayınca hemen indiğinden tek kriko ile sorun yaşayabilirsiniz) bir tanesi hijick=offroad krikosu olabilir (http://www.rogers-agri.co.uk/SiteImages/Hi-JackLge.jpg) bunun yanında çekme halatı vs zaten standart olmalı. Yine offroad bölümünde arazi aracınızda neler olmalı diye bir bölüm var o kısımda 100 küsur maddelik bir liste var o listeye bir göz atarsanız burada yazmadıklarımı da siz hatırlayabilirsiniz.

Bence nivada yapılacak en onemli şey ses izalasyonu.Eğer aracı yeni topluyorsanız.mutlaka içini ve dışını ziftletin.Sonra güzel kalın bir kaplama ile iç kaplaması yapılsın.hatta araya ses izalasyon bantları koymuşlardı bana.
Lastiklaeriniz lassa Ok 144 olsun .Kar ve çamurda çok başarılı.Ben şavt milini çok zayıf buldugum için iyi bir tornacı tamirçim ile 50 nc kamyot şaftını uyumlamıştık.Helezon yaylarını yukseltme takozu ile yukselttın araç normalden 10 cm yukseldi.amortisorlerıde değiştirmem gerkti.
DAha pekçok değişiklik yapmıştım çok iyi bir araç.güle güle kullanın.

[attachment=2]

Recovered_JPEG Digital Camera_502.jpg

Recovered_JPEG Digital Camera_502.jpg

En önemlisi merak ettiğim bu araçların şanzıman ları hep böyle seslimi yoksa sadece benimkimi böyle birde kalkışlarda şaftta bşluk var beni rahatsız ediyo bunu yaptırma şansım varmı kimi var diyo kimi bunlarda normal diyo bande şaşırdım bu konudada bilgilerinizi alabilirim

lada ların şaftları sıfır da taktırsan bir süre sonra boşluk yapıyor ve kalkış esnasında veya boşluk ilerlemiş ise vites değiştirirken bu boşluğun yarattığı sesi duyarsın.keyfe keder.ama beni çok rahatsız ediyordu.50 nc kamyonet şaftını uyarladık o yüzden ç

O taktırıp orjınalini zorlamam dersen olur .ama arazide zorlarsan bir süre sonra yine eskisi gibi oluyor.

şaftı söktürün zaten 3 vida ya da kendiniz de sökebilirsiniz kaliteli bir gresle iyice karşılıklı bağlantı yerlerini doldurtun 3 ay falan tık demez. Tıklamaya başlayınca aynı işlemi tekrarlayın ses yine kesilir. Ben nivanın iç izolasyonunu ve döşemesini kendim yapmıştım. Bunun için koltukları sökün alt döşemeyi sökün paslı yerleri zımparalayın eğer alt saçlarda paslanmalar varsa iyice zımparaladıktan sonra delikler varsa köpük dolgu malzemeleri var onla delikleri doldurun su girmez bir daha daha sonra sacı epoksi boya ile boyayın. onun üzerine tek tarafı ziftli hazır izolasyon malzemesi var en kalitelisinden ve en kalınından alın döşeyin ama malzemeyi metreyle malzemeciden kendiniz alın. Onun üzerine ennnn kalınından 10 kuruş büyüklüğüde hafif kabartmalar olan naylon kaplama alın ve kuvvetli bir makasla keserek kaportaya uygun şekilde döşeyin. eğer mümkünse bu işi tek parça malzeme kullanarak yaparsanız nivadaki paspasları alıp elinize kompresör hortumunu alırsanız 3 dakikada nivayı pırıl pırıl yapabilirsiniz. orta konsolun kenarlarındaki siyah kısımları da suni deri ile kaplayabilirsiniz deri ucuz bally ya da uygun kuvvetli bir yapıştırıcı ile gerginliğini ayarlayarak yapıştırın cillop gibi olur. en son koltukların metal kısımlarını boyayın su geçirmez koltuk kılıfları var onlardan geçirin ve yerine monte edin. alt kısım zift istiyorsa ziftletin ama ziftleme yapılan kısım haricindeki yerleri siyah boya ile boyayın. tavan izolasyonu konusunda tavanı söküp tavan şişlerinin arasına özel sıkıştırılmış köpüğü uygun yapıştırıcı ile yapıştırdıktan sonra tekrar tavanı monte ederseniz ses falan çok azalır ama nivadır sesi bitmez zaten sesi olmasa inip bakarsınız nesi var arabanın diye :D

bunların hepsini çok basit malzeme ile vaktiniz varsa kendinizin yapması mümkündür deneyin kesinlikle severek yapacaksınız

kolay gelsin

bilgilerinizi benimle paylaştığınız için hepinize teşekür ederim en güzel yanıda bu ya

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

SON KONULAR

Geri