ben araca dandik demedim zaten araç toplama onu söyledim ki hala aynı fikirdeyim
bir toyota hzj land defender mercedes G olabilmek için uzun bir zamana ihtiyacı var ki kasa değişmeden buna devam edebilmeli en azından
mekaniği basit olmalı ki değil elektronik parçaları yok mu var olmamalı arazide uzun dönemde sıkıntı
bizim konuştuğumuz araçlar traktörden biraz daha konforlu araçlar daha fazlasına gerek yok
bir korandonun tavanını kesip popup yapamayız yada arka bagaj kısmını kasaya çevirip kamyonet olarak kullanamazsınız yada zırhlayıp arazi güvenlik aracı yapamazsınız
yani defender rakibi bir araç değildir çünkü rakibi bu aracın yukarıda saydığım araçlardır kategori tutmuyor tutamazda zaten üretim amacı farklı
yıllar sonra farklı denemeler yaptığı halde toyota hzj serisini yeniden makyajlayıp üretime geçti
defender üretimi durdu yerine araç çıkartamadılar yeni seri diye bir tanıtım oldu fakat ses seda yok land rover da toyotanın yaptığı gibi ufak tefek değişiklikler ile defender üretimi yapacaktır diye düşünüyorum
defender denen araç farklı ülkelerde farklı markalar halinde üretildi üretilmeye de devam ediyor
iveco massif olarak 2017 modelleri tanıttılar
birçok ülkenin askeri envanterinde bulunuyor hatta yeni sıfır üretimler devam ediyor askeri modellerde
nissan patrol seriside
Nissan Patrol - Wikipedia 1951 senesinden beri üretilen efsane modellerdir basitliği ve sağlamlığı ile hala 1980 de başlayan 3. nesil yollardadır hatta çoğu arazidedir 37 yaşında bir araçtan bahsediyoruz hala çok yeni nesil araçtan daha iyidir arazide ve yolda