Nissan Patrol 3300 TD Modifiye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tempus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,540
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 194,920
Ynt: Nissan Patrol 3300 TD Modifiye

otecopel' Alıntı:
motor bloğunu ponpayı boyamak görüntüsü güzel ama suyu soğutursun bir şekilde blok ları nasıl soğutacaksın merak ettim doğrusu. sonuc itibariyle bu arac arazide yük sek devirlerde calışacak
bunun için bir calışmanız oldumu.

anlamadım boyamamızla bunların ilişkisini ?

Etiketler

Tempus' Alıntı:
anlamadım boyamamızla bunların ilişkisini ?
Boyalı motor boyasıza göre biraz daha fazla ısınır diye bir algı var eski benim gibi kamyon ve tır kullananlar bilir,mazot pompası benim MAN'ın pompasına benziyor bosh'mu,deccel'mi simms de olabilr çok iyi pompa su bile basar hayırlı olsun inşalla kısa zamanda bitirip binmek nasip olur selamlar

otecopel' Alıntı:
motor bloğunu ponpayı boyamak görüntüsü güzel ama suyu soğutursun bir şekilde blok ları nasıl soğutacaksın merak ettim doğrusu. sonuc itibariyle bu arac arazide yük sek devirlerde calışacak
bunun için bir calışmanız oldumu.
Blok boyandığı zaman;soğumada problem oluyormu?bilgimiz olsun..

ccanlioglu' Alıntı:
Benimki de beş aydır "toplanıyor" toplana toplana bir hal oldu :D :D :D Ben de sizin gibi "sonu iyi olacak" ümüdündeyim ama, yok yani hergün bir taraftan birşey çıkıyor...
Buna harcadığım paraya 1999 diesel Terrano alırdım herhalde :smiley:
C.C.

Bir aracı sevmenin yolu onu tanımaktan geçiyor. Bence toplamakta tanımanın en iyi yolu. Hiç merak etmeyin Patrol toplanmaya değer bir araç .Sizi memnun edecektir. Hiç bir terrano eline su dökemez :smiley: Takipteyiz :smiley:

benim bildiğimde tam tersi ısı iletimini arttıran boyalar bunlar soğumasına ekstra katkısıda var diye biliyorum. ama zaten bu boya motorun üstünde çok uzun kalamaz, arazide ısınıp ısınıp çamura gire gire birkaç ayda atar diye düşünüyorum.

sen boya Kürşad eski dizel tamircilerinin görüşü o BMC;FORD;DODGE tamircileri boyatmazlardı benim MAN'ın ustasıda kendisi boyardı hemde kaporta boyar gibi deniz mavisine mazot pompasının zıt tarafında yağ filitresinin olduğu parça su ile yağ soğutma radyatörünün olduğu yermi?

küçük ağa' Alıntı:
sen boya Kürşad eski dizel tamircilerinin görüşü o BMC;FORD;DODGE tamircileri boyatmazlardı benim MAN'ın ustasıda kendisi boyardı hemde kaporta boyar gibi deniz mavisine mazot pompasının zıt tarafında yağ filitresinin olduğu parça su ile yağ soğutma radyatörünün olduğu yermi?

yağ filtresi daha üstünde yok abi kocaman bir filtre daha önce hiç bu kadar büyük görmemiştim :smiley:

bende profesyonel bir arkadadşıma danıştım o boyama işi etkilese 1 derece etkiler öyle bir arabada, anca yarış arabalarında filan sorun yaratabilir diyor :smiley:

boyadan bir şey olmaz,termostatı küçük takarsın,yağ radyatörü su veya hava soğutmalımı,mazot pompası harika,bu tip silindir blokları üst kapak contasıda yakmaz susuz 100 kilometre gitmezsen çok iyi motor

küçük ağa' Alıntı:
boyadan bir şey olmaz,termostatı küçük takarsın,yağ radyatörü su veya hava soğutmalımı,mazot pompası harika,bu tip silindir blokları üst kapak contasıda yakmaz susuz 100 kilometre gitmezsen çok iyi motor

Nissanın en sağlam motorlarından birisi gelmiş geçmiş, 1 milyon kilometre yapabilirsin diyenler bile var ama bakalım :smiley: detaylarını çok bende bilmiyorum yaşadıkça öğrenicem

Tempus' Alıntı:
Nissanın en sağlam motorlarından birisi gelmiş geçmiş, 1 milyon kilometre yapabilirsin diyenler bile var ama bakalım :smiley: detaylarını çok bende bilmiyorum yaşadıkça öğrenicem
nissan yedek parça satamadığı için bu motoru üretimden kaldıracakmış diye duymuştum,1 milyon kilometre araplar için sen 2 milyon yaparsın merak etme

heyttt be ;D ;D pompayı gorunce eski sanayiden cıkamadıgım gunlerim aklıma geldi 10 kamyon 10 tanede 100 kwa dan 350 kwa ya jenerator vardı her gun mutlaka birıne birsey olurdu :( :( ya pompa ya enjektor ,pıston , ayna mahruti ,
devir daim, sarj dinamosu mutlaka ama mutlaka her gun bir sey bozulurdu az degil tam 20 adet 100 beygirden 400 beygire kadar degisik guclerde dizel motor .... az ugrasmadım zamanında ;D ;D ;D

sevgili arkadaşim buyuk ozveri sabır ve emek verdigin aracın hayırlı ugurlu olsun ,,,,
seni cok cok iyi anliyorum cok buyuk bir projeyi başarıyla tamamladin ,,,,,
gule gule kullan allah kazadan beladan uzak tutsun hayırlı olsun .. selamlar ...

Tempus' Alıntı:
motor.jpg
bu motorun yağı su soğutmalıya benziyor öyleyse sıkıştırma ile motor bir şey duymaz

gelişme varmı ne , motor şanzıman şaseye oturdu kupa ile buluşmaya gidiyor

IMG_0840.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,635
Kaydolan Son Üyemiz
maslow1988

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR