Nerelerde Mola Verirsiniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalgıç Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,826

şehirler arası yollarda nerelerde mola verirsiniz?

• dinlenme tesislerinde

Kullanılan: 49 59.0%
  • alışveriş merkezlerinde

Kullanılan: 4 4.8%
  • büyük yerleşim merkezlerinde

Kullanılan: 1 1.2%
  • kamyoncuların durduğu yerlerde

Kullanılan: 15 18.1%
  • köy kahvelerinde

Kullanılan: 14 16.9%

• Kullanılan toplam oy
    83
Ynt: Nerelerde Mola Verirsiniz?

eğer imkanım varsa büyük benzinciler temiz wc ler güvenlik açık alış veriş merkezi kısacası ihtiyaçların çogunu karşılama imkanı büyük benzinciler

Etiketler

zaman öyle bir zaman olduki insan bilmediği yerde duramıyor cunku durmaya korkuyor.bir de yollarda alısveriş merkezleriyle bile rekabet edebilecek içinde bir cok zincir fastfood ve kahve markalarının bulundugu mola yerleride tureyince ve buraların bir sekilde cok ziyaretci gelmesınden veya özel guvenlikten kaynaklanan artılarıda eklenince yerel ve yorel yerler maalesef iyice 2. plana itildi

Kamyoncu mekanlarını tek geçerim.Eskiden ailece gitmek pek mantıklı değildi sonradan türeyen kamyoncular konağı isimli yerler bir çok (kimse alınmasın sözüm sadece onlaradır) ukalayı çekti aldı gerçek kamyoncu esnafı o yerlerde kaldı.Mekanlar düzeldi tertemiz oldu zaten temizdilerde biraz görsellik kattılar tuvaletler pırıl pırıl yemekler şahane fiyat makul bence ev kadar güvenli.Sahi büyük şehirde yaşayan arkadaşlar evlerimizde nekadar güvendeyiz hiç düşündünüzmü?
Yolunuz düşerse çekinmeyin uğrayın ülkemizin neresinde olursa olsunlar o insanların gönlü geniştir herkese yer vardır uğrayın en azından bir çaylarını için tazeciktir hemde ince belli bardakla.Hani yok ben illa poselen maşrapayla içeceğim derseniz işte o yok büyük bardakla kahvaltı çayı içersiniz oda ince belli.Zaten çay bardakla içilir maşrapayla değil.
Kalın sağlıcakla.

Aslında zorunluysa her yerde mola verilebilir diyeceğim ama bazen öyle yerler varki mola verilecek yer bakarken 2 saat yol gidiyorsunsuz ;D ;D Mesela konya-Aksaray arası öğle vakti ip gibi uzayan yolda 5 dakkikacık mola için km lerce yol gittim ne bir sağa yanaşacak banket ne de bir ağaç gölgesi bulamadım ;D ;D

kesinlikle katılıyorum yazdıklarınıza, ben tek bayan olarak bile hep kamyoncu yerlerinde konaklıyorum, inanılmaz saygılılar, kendimi en güvende hissettiğim yerler, yemekler güzel, çaylar muhteşem, üstelikte çay parası bile almazlar birçoğu....

Merhabalar,
Eski yıllarda kamyoncuların uğradıkları yerler çok kısıtlı bütçelerle ayakta durmaya çalışıyoru, zaten araba sayısıda azdı.O yerlerde 30-40 sene önce yapılan yemek lezzet olarak aynı değişen mekanların görüntüleri ve yemeklerin çeşitleri lezzet hala değişmedi.Dikkat edin bunlar kamyoncu lokantalarında.Günümüzde çığ gibi büyüyen 1.sınıf lokanta fiyatına 200.sınıf bile olmayacak yemek satan << kamyoncular konağı >> isimli yerler değil, Zaten oralara bilmeyenler dış görüntüsüne aldanıp gider.Ha içlerinde işini adam gibi yapan yokmu vardır mutlaka.
Birde kadınlar tarafından yönetildiğ belli olsun diye görürüz yollarda ..... ablanın yeri, ....... ananın yeri bunlar daha çok ailece syehat edenleri hedef alan yerlerdir.Bakın ....... ananın yerine kasada veya mutfakta 18 - 20 yaşında bir kız olur inanın çay yapmayı bilmez.
O nedenle kamyoncu lokantaları hep ilk tercihim olmuştur.Gidin güvenlidir yemekleri kalitelidir temiz ve lezizdir.Kesme, kristal bardak arama fakat sana Paşabahçe markalı bardakla su ve çay verirler, evimizde de öyle değilmi.
Kalın sağlıcakla.

O büyük çay kazanı hep kaynar hiç boş kalmaz ve sürekli tazelenir çay,ayrıca yola çıktığıızda 2 litrelik termosumuza kaynamış su alıp içine demlik poşeti atarak demler yol boyunca sıcak çay içme şansımız olurdu kamyoncu lokantaları sayesende ve bu suyu kimisi hiç para almadan verir kimiside 50 kuruş yada 1 lira gibi ekonomik bir ücretle aynısını o lüks dinlenme tesislerinden isteseniz sanırım alacağınız yanıt suyumuz bize yetmiyor,başımıza geldide ;)

Merhabalar,
Otobüs firmaları hemde ülkemizin önde gelenleri mola verdikleri tesislerden kaç para alıyor.Bindiğiniz otobüs mola verdiğinde eğer tuvalet ücreti ödemiyorsanız o firma o işletmeden para almıyordur.
Ben mümkün oldukça kamyoncu lokantalarını tercih ediyorum ve edeceğim.
Yaybek arkadaşımızın dedekleri çok doğru.
Kalın sağlıcakla.

Kalite herşeyde yıllardan beri önemli bir kriter olmuştur.Kamyoncu lokantaları hitab ettikleri kitleden dolayı güven duygusuna önem veren en az maliyetle en iyi hizmet anlayışını uygulayan yerlerdir genellikle.Diğer yerlerde güvensizlik kaybı nedeniyle müşteri azalması olayı pek yaşanmamaktadır nasılsa her gün yenisi mecburi getirilmektedir.!! Bir kamyoncu memnun kalmadığı yere bir daha gitmmeme lüxsüne sahipken bir otobüs yolcusu buna sahip değildir.protestosunu ancak bişey yiyip içmemekle gösterebilir (tuvalet dışında). o nedenle bu gibi yerlerden mümkün mertebe uzak durula.! Hammurabi kanunlarında neymiş ''Her kimki bir bina yapar bu bina yıkılır ve altında insanlar ölürse o kişinin başı kesile'' Fenikeliler ne demiş ''Bir işçi işini düzgün yapmamişsa eli kesile'' Ahiliktede düzgün olmayan esnafın ''Papucu dama asılırmış'' Şimdi ne yapıldığına bi bakmak lazım :D

Merhaba arkadaşlar,
Firma ve lokanta ismi vermeyeceğim olay benim başımdan geçmiştir, birinden dinlemedim birinden duymadım.
Olay yeri Bolu - Kaynaşlı da bir tesis.Harem otogardan otobüse binidim otobüs kaptanı ve aynı zamanda mal sahibi iyi tanıdığım bir abim ve arkadaşım, huyumdur eğer otobüse binmişsem ve personel tanıdığım biriyse molalarda görünmeden kaçar, açsam bir yere oturup çabucak birşeyler yer kalkarım yük olmak istemem.Yine aynısını yaptım hiç unutmam istediğim tavuk sote den içinde olmaması gereken ve başka bir hayvana ait olan birşey çıktı, garsonu çağırıp içindekini gösterdim ve yemeği aşcıbaşına yedirmesini söyledim hesap istedim ve bana dedilerki <<abi başka verelim>> çıldırdım çabucak dışarı çıktım otobüs yabancı olmadığı için onlar mahcup olmasın diye sesimi çıkarmadım fakat masalarındaki tavuk soteyi geri aldırdım.Yola çıkınca olayı konuştuk ve ben olayı firmaya mail olarak bildirdim 2 sene oldu tık yok aynı yerde mola devam.Çünkü enfazla parayı o lokanta veriyor firmaya.Benim arkadaşım olan kaptanlar kendileri o lokantada sadece kaşar, ekmek, çay üçlüsüyle işi idare ediyorlar.
Bu olay nasıl,aynen şöyle;A bankası B kurumundaki personelin maaşını ödemek için o kuruma bir miktar para veriyorya sistem aynen öyle işliyor.Otobüsü satın al o lokantaya uğramadan boş olarak geç lokantacı hemen firmayı arayıp şikayet eder, firma sahibi otobüsü arayıp niye uğramadın diye hesap sorar.Çünkü para azalır.
Kalın sağlıcakla.

artık ben hiçbir lokantada durmayacak kadar tecrübeliyim, araba ile seyahat ediyorsam kamp tipi ocak da bir ağaç altında durur çayımı yapar içerim karnım acıktı en kötü şartlarda bir sucuk alırım bir gazete parçası yakar pişirir ekmek arası yerim, hiçbirşey bulamadım bisküvi ile idare ederim ama yolda asla ve asla bir şey yemem

Ailecek gidiyorsam benim için en önemlisi WC temizliği. Daha önce uğradığım temizliğini bildiğim yerleri tercih ederim.

buralpdi' Alıntı:
artık ben hiçbir lokantada durmayacak kadar tecrübeliyim, araba ile seyahat ediyorsam kamp tipi ocak da bir ağaç altında durur çayımı yapar içerim karnım acıktı en kötü şartlarda bir sucuk alırım bir gazete parçası yakar pişirir ekmek arası yerim, hiçbirşey bulamadım bisküvi ile idare ederim ama yolda asla ve asla bir şey yemem

kesinlikle katılıyorum size
mümkünse benzin almak için dur aksi halde yola devam bir an evvel ulaş gideceğin yere

Geçen yaz Samsun - Havza'da yakıt için opet'te durdum ve tuvaleti de kullandım inanın bukadar temizini yıllar önce Aksaray'da (yanılıyor olabilirim )Ağaçlı Tesislerinde görmüştüm.Sonra biryerde okudum opet tuvalet konusuna özellikle engelli tuvaletine çok önem vermiş.Şehir içindekiler o kadar temiz olmayabilir.
Kalın sağlıcakla

tüm dostlara selamlar.
ben avatardakine benzer üstü açık cj 5 aracımla yıllarca seyahat ettim. ikinci bir binek aracım olmasına rağmen yol yapmayı keyife dönüştürdüğü için tercihim bu oldu. işimden dolayı yaz aylarında hep izmirden çıkıp bodrum, fethiye, kuşadası, foça, antalya ve aralarda memlekete yani uşak - eşme ye çok gidip geldim. aracım hem su eksiltip hararet yaptığı hem de amansız bir çay tiryakisi olduğum için hep çok sık mola verirdim.

mola vericem zaman özellikle yol üzerinde koyu gölgelere serpiştirilmiş masa sandalyeleri olan mütevazi köy kahvelerini tercih ederdim. anadolumuzun güzel insanları çoğu kez evlerine gelmiş misafiri karşılar gibi karşılarlardı. herkes selamı alıp hoşgeldiniz dedikten sonra sandalyelerini taşıyıp sohbete katılırlardı. sigaralar yakılır, çaylar içilir, radyatöre su takviyesi yapılır yeniden yollara düşülür. ve ne hikmetse ya diğer müşteriler çaylar bizden diye ısrar eder, ya da kahveci para almak istemezdi. tabi ki hesabı ödemeden asla ayrılmazdım. o sıcaklık, samimiyet ve gerçek insan portreleri molalarımı böyle yerlerde vermemi sağladı. yolculuklarım kadar molalarım da hep keyf verdi. şimdi bu tür yolculuklar yapamıyorum ve bilinen büyük dinlenme tesislerinde yolculara yolunacak kaz muamelesi yapanlara sinir oluyorum.

abdi uçar beye bende eski tırcıyım yeni karavancılığa başladım adanalıyım
şayet yolunuz butarafa düşerse erzin halk plajı var
iiskenderun otobanından serbest bölge diye çıkın toros gügreye gelince sola dönün 4km sonra sağda günlük konaklama dörtbuçuk elektrik alırsanız7tl.denizi kumu eşi emsali yok.ağaçlık su her 20metrede çeşme,market duş wc etraf narenciye bahçeleri tutarsanız balık bol.girişte alabalık çiftliği vs vs buram buram anadolu. her sabah akşam taze süt etraf köylerden susuz süt.dvamlı esinti. kumu denizidünyada eşi yok altın kum. mercimek büyüklüğünde taş yok.benim evim adanada canım sıkıldımı gidip bir kaç gün kalıyorum burası gibi yeri avrupada görmedim.
.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.