Nepal gezi planı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kelebek67 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,315

Kelebek67

Ana Kamp
Merhaba,
2011 Ocak ayında 25 günlük boşluğumu ilk kez tecrübe edeceğim Nepal'de geçirmeyi planlıyorum. Tamamen cehalet aşamasında olan birisi olarak, yeterli-yetersiz, az-çok, gerekli-gereksiz demeden tüm Nepal'i tecrübe etmiş arkadaşlardan bilgi paylaşımlarını esirgemeyeceklerini ümit ediyorum.
Bu aralar zaman buldukça elime geçen her tür gezi notunu incelemekle kendimi meşgul ediyorum. İlgi alanım: Doğa, trekking, kültür, insanlar.
Zamanını ayıracak herkese peşin peşin teşekkürler!!

Etiketler
Ynt: Nepal gezi planı

merhaba
benimde ocak gibi nepal planım olabilir.beraber plan yapabiliriz.daha önce yaklaşık 10 civarı ülke gezdim..hindistan da dahil..rahatsızlandığım için delhiden döndüm..nepale uçamadım..ama içimde ukte kaldı.kısmet olursa inşallah gitmeyi çokmistiyorum nepale..hoşçakalın..

kelebek sana özelden mesaj atamadım.burdan yazmak zorunda kaldım..tabiki arkadaşlarının fikirlerine saygılıyım..bi değişiklik olursa haberdar et...işin açıkcası tek başıma gitmek istemediğim için sana böyle bir mesaj attım..umarım herşey yolunda gider...

Selam kelebek67,
Bende 25 gün süren nepal-kuzey hindistan gezisinden yeni geldim.Nepal-kathmanduda toplam 4 gün kaldık.Zaten bu sürenin yetmeyeceğini bilerek gitmiştik:Amacımız sadece bir daha ki geziye zemin hazırlamaktı.Nepale giden çogu kişi zaten trekking- dagcılık için gidiyor.Kathmanduda trekking için gerekli bütün ekipmanları bulabilirsin.Tabi hepsi de taklit fakat kaliteleri çok kötü değil.Kathmandunun merkezi thamel.Turistlerin kaldığı bölge .Burada bir çok otel mevcut.Fiyatları 10-25 USD/oda arası temiz bir otel bulabilirsin.Thamel bölgesi hertürlü ihtiyacını giderecektir.Restoranlar, tur firmaları, alışveriş herşey burada. trekking,rafting ve çevre gezilerini organize eden bir çok tur firması var.Biz rafting ve kathmandu çevresindeki köyler arasında yürüyüş yaptık.Kathmanduda 2-3 günlük bir süre yeterli bana göre.Bu arada bungy jumping yapmak istersen onuda yapabilirsin.Kathmandudan 3 saatlık bir mesafede cosi ırmağı üzerinde yapılıyor.Dünyanın en yüksek atlayış noktalarından birtanesi.160 m yanlış hatırlamıyorsam.Fiyatı da herşey dahil 100 Usd.Sonrasında Pokhara şehrine otobüsle gidip bir kaç gün kalıp oradan trekking turlarına da katılabilirsin.Genelde nepal gezilerine Pokhara da katılıyor..Pokharada paragliding de yapabilirsin.Bu da genelde tavsiye edilen aktivitelerden.Daha önce hindistana gittiyseniz, nepal hindistana göre daha kolay bir ülke.Barınma yeme içme hijyen nispeten daha iyi.Biz vizeyi havaalanında aldık 30 usd.Hiç sorun yaşanmıyor.Yalnız yanınızda 1-2 tane vesikalık resim götürün.Nepal yemekleri baharatlı.Hem vejeteryan hem de et yemekleri bulabilirsin.Ama genelde vejeteryan agırlıklı.Et olarak çoğunlukla keçi ve manda (buffalo) eti tüketiliyor.Menulerde kuzu (mutton) yazar ama aslında keçi eti servis ediyorlar.Momo yu tavsiye ederim.Buffalo meat'lisini.Bizim mantıya benziyor ama daha irice.Tali adındaki yemeği hemen meryerde bulabilirsin.Tali set halinde servis edilen yemekler grubuna verilen ad.İçinde mercimek yemegi,pilav,ıspanak ve diğer sebze yemekleri olan küçük küçük kaplarda servis edilir.Doyurucu bir yemektir.Tali hem nepalin hemde hindistanın milli yemeği desem yeridir.Bizim kurufasulye gibi.Biryani adında da pilavları var.Bunuda tavsiye ederim.Biryaninin bir çok çeşidi var.Her çeşidini rahatlıkla yiyebilirsiniz.Damak tadımıza uyar.En çok da kaju fıstıklısını beğenmiştim.Ben giderken air arabia ile gittim.Sol taraf cam kenarını tavsiye ederim.Nepale varmadan son bir saat manzara çok güzel.Kathmanduya 145 USD den başlayan fiyatlar ile uçuyor.Air arabia Dubai -sharjah dan aktarma yapıyor ve sharjahta (bazı uçuşları) 12 saat kadar kalıyor.Bu zaman zarfında transit vize alıp (30 Euro) dubaiyide gezebilirsin.Biz bunu yaptık.Çoksa güzel oldu.Vizeye gitmeden başvurmakta fayda var.havalanında 3 saat beklemek zorunda kalmazsın.Air arabia acentasına transit vize için başvurmak yeterli..Şimdilik yazacaklarım bukadar.
Selamlar.

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Notlarıma ekledim. Biz de biletlerimizi Air Arabia'dan kestirttik. Merak ettiğim bir konu: Ben 3 yıl önce Hindistan'a gitmiştim ve Sharjah aktarmalı olarak yine Air Arabia'yı tercih etmiştim. Dediğin gibi 12 saat bekleme süresi vardı ve ben o zaman havaalanından 30 dakikada (müracaat formu doldur, retina fotoğrafı, vize işlemi) ücretsiz olarak bir çeşit vize alıp dışarıya çıkmıştım. O zaman müslümanlara kısa süreli ücretsiz vize veriyorlardı. Acaba bu uygulamayı kaldırmışlar mı?
Sen trekking turlarna katıldın mı? Bu konuda da merak ettiğim; Turları tek başına gerçekleştirmene izin veriyorlar mı, yoksa illa bir rehber veya şerpa eşliğinde mi yürümen gerekiyor. Biz sürprizlere açık olduğumuz için açıkçası kimseyi etrafımızda istemiyoruz. Net'te daha önce Nepal'in farklı bölgelerinde trekking yapmış pekçok kişinin paylaştığı harita ve GPS dataları mevcut. Bu bilgiler dahilinde kendi turumuzu kendimiz planlayabiliriz diye düşünüyoruz.
Kuzey Hindistan'da neler yaptın? Ben de gruptan ayrılıp Şubat başında Hindistan'a geçip 1 ay kadar oralarda dolanmayı düşünüyorum. Yoga, meditasyon, deniz, trekking hepsinden biraz biraz.....
Sevgiler.

Merhaba kelebek76
Bende 3-4 gündür suriye lübnan gezisindeydim.halep-şam-beyrut yapıp eve bugün döndüm.o sebeple mesajını hemen cevaplayamadım. Gidiş yolunda Sharjah havalanındaki görevli bana 3 saat süreceğini söyledi.o sebeple hindistandan air arabia dan başvurdum.Artık 30 euro ücret alıyorlar.sanırım biraz işi zorlaştırmışlar.Trekking konusunu detaylı araştırmadım.Tur firmalarına başvurursan seni gruba dahil etmek isterler.maliyeti azaltmak için tabi.dağcılık farklı sanırım.izin almak gerekiyormuş.everest için her bin metre için ayrı para veriyormuşssun.Bir fransız bana böyle söylemişti.Biz nepalden kara yolu ile varanasi oradan tren ile agra-jaipur-puskar-jodhpur-jaisalmer-delhi , en son olarak da delhiden uçak ile goaya gittik.oradan dönüş oldu.jaisalmerde çöl safarisi çölde kum üzerinde geceleme yaptık.İlginçti.ben pushkar ve jaisalmeri begendim.jaisalmeri tavsiye ederim.pushkarda küçük ve ilginç bir yer.israilli turisler çok tercih ediyor.genelde içici tipler.Jaipur agra jodhpur kale saray şehri.Şehirlerde konaklamak bile zoraki geliyor.şehirlerin bir özelliği yok.İlginç güzel bir yerde dinlenmek istiyorsan jaisalmer ve pushkarı kesinlikle tavsiye ederim.jaisalmer masal şehri gibi.varanasi ise belgesellerdeki hindistanı görmek istiyorsan gitmen gerek.ghatlar banyo yapan hindular hacılar sadular,yakılan ölüler yoğun kalabalık bambaşka bir dünya.tanıştığımız bir israilli yoga için rikisheh şehrin tavsiye etmişti.kendisi israil askerlerine yoga eğitimi veriyormuş.Rikisheh te eğitimini almış.Biz yapmadık ama belki bir dahaki sefere.Sen sadece hindistanabir ay süre ayıracagın için başka yerlerde ekleyebilirsin.Goa ise plaj kum. su sporları ucuz.parasailing 10 usd civarı. sörf eğitimi alabilirsin.
sevgiler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,633
Kaydolan Son Üyemiz
blackrass

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR