Ynt: Neden Nissan Terrano Değil ??
Selamlar aranıza yeni katıldım,
98 Terrano 2.4 i kullanıyorum. 190.000 km
hem luks hem dev gibi hem kolay kolay gitmem diyeceği yol yok hem de fiyatı ucuz.
Dizellerindeki problemler insanları bu modelden uzaklaştırmış kanaatindeyim. Kendi arabamı almadan önce hiç tanımadan Ankara da aradağım Nissan servisinin motor ustası "dizelini al diyemem abi" demişti :-\ Sıklıkla şehirden çıkıyorum henüz uygun lastik alamadım bu yüzden bazen aracımla zorlandığım yerler oluyor, ama henüz hiç bir yerde sıkışıp/saplanıp/tıkanıp/askıya düşüp kalmadım. Bazen arabamı satıp biraz küçük bi otomatik vites suv alim diyorum, hem de modelini yükselteyim diyorum; sonra durduğum yerde gaza basınca arabamın önünün şöyle sağa sola sallanması gözümün önüne geliyor. Arabama ilk kez binenlerin çektiği çileye güldüğüm anlar geliyor(yan basamaklarımı söküp bodruma koydum). Arabayı götürdüğüm ustanın araban hakkaten çok temizmiş evladım deyişi geliyor aklıma. Asla nesnelerle sevgi bağı kurma yanlısı olmadım, ancak arabamı sanırım seviyorum.
Her gülün dikeni de vardır;
*özellikle yukarı doğru virajlarda arkası viraj dışına kayma eğilimi gösterir. (4x2 seçenekte)
*jantların göbeklerinde bulunan kapaklardan ilkini arabayı yıkayan yerde (tavanı silmek için) üstüne basmak suretiyle kırdılar diğeri faili meçhul. ya düştü ya çalındı. hala orjinalini arıyorum bulamadım.
*araba çok uzun ve içi ferah insanda yalnızlık hissi uyandırıyor.
*vitesleri inanılmaz KEMİKLİ. uygun devire düşmeden vites küçültmek için sadece güçlü bir kola sahip olmak değil aynı zamanda bu işin peşini bırakmayacak birde AZİM'e sahip olmanız gerekli.
*göstergelerinin ışıkları çok soluk.
*farları çok zayıf.
*biraz ön yargılıyım ancak iyi bir Nissan tamircisi bulmak zor sanırım.
Evet çok daha iyileri var ama arabamı seviyorum.