Neden Nissan Terrano Değil ??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barb_alone Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 117
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 140,720

barb_alone

SQ_for all
Yer
EdİrNe
1996 yılı ile 2005 yılları ararında ford ile ortak üretim olan terrano neden off-road için kullanılmıyor aslında fiyat aralıkları çok uygun araçlar var hemde aksesuar olarak tatminkar araçlar ....

off-road kabiliyeti mi zayıf ?
parçası mı pahalı ?
off-road için aksesuar problemi mi var ?

bence kalite olarak alınabilecek bir araç zamanında şantiye de kullanmıştım derin bir off-road deneyimi yaşamadım tabi ama şantiye yollarında kar kış demeden bizi yolda bırakmadan taşıdı durdu .....

bilgisi olan arkadaşların paylaşımlarını bekliyorum

Etiketler
Ynt: Neden Nissan Terrano Değil ??

Nissan tabiiki kendisini kabul ettirmiş bir marka. Sanırım off-road ekipmanları konusunda üretim ile alakalı bir durum. Off-road a uygun hale getirebilmek için yapılan modifikasyon parçalarını ben hiç görmedim veya gözümden kaçtı. Sonuçta bu parçalar yurt dışında yapılıyor ve bizlerde bize sunulanlar arasında seçim yapıyoruz.
O zamanda akla ''Peki bu araç neden dünyada off-road için tutulmuyor'' sorusu akla geliyor. Alt yapısını çok yakından tanıdığım bir araç değil. Ama dünyanın hobi araç olarak kabul etmediği bir gerçek. Diferansiyel modeline göre kilit bile bulunamayabilir veya limited slip.

2000 modelini bir süre kullanmış ama o dönemlerde ağırlığa göre alınan vergiler (ve bir defaya mahsus çift vergi nedeniyle) satmak zorunda kalmıştım. Offroad etkinliğine de katılmadım.
O dönemlerdeki araştırmalarımda ;
Terranonun offroad amaçlı olarak yurt dışında az oranda, yurdumuzda ise neredeyse yok denecek kadar az kullanıldığını görmüştüm.
Bunun en önemli nedenlerinin
2.7 TDI motorunun sorunlu olduğunun söylenmesi olabilir (sıklıkla hararet yapmaya meyilli)
Ayrıca yakıt oranı da yüksek sayılabilir. (12-13 lt/100 km)
Yedek parça fiyatlarının yüksek oluşu ve modifiye ekipmanlarının temin zorluğu ve maliyetli oluşu diyebiliriz.

Yurtdışında ilk kasa Pathfinder veya Terrano olarak geçen kasa sıklıkla off-road'da kullanılıyor.
3.3 motorlu Pathfinder'da kullanılıyor ama nadir.
İki kasadan da Türkiye'de offroad amaçlı yükseltimiş ve hazırlanmış araçlar var ama yolu yordamını öğrenip hareket atmak lazım.
İkisinin de sağlam araçlar olduğunu söyleyebilirim. Sonuçta Japon ama parça ve işçilik fiyatları Jeep marka araçlardan aşağı kalmaz. Bu konuyu da ekleyeyim.

barbaros bey ben coşku hatırlarsanız :smiley:

pathfinder avustralyada çok sevilen ve arazi aracı olarak ilk sırada tercih edilen bir model. ancak avrupada ve amerikada kullanılmıyor. neden bilmiyorum terrano ise hiçbiryerde yaygın değil. xterra diye pickuplara benzeyen yüzü olan ama arkası SUV gibi tasarlanmış bir model daha yaygın.

KLL' Alıntı:
barbaros bey ben coşku hatırlarsanız :smiley:

pathfinder avustralyada çok sevilen ve arazi aracı olarak ilk sırada tercih edilen bir model. ancak avrupada ve amerikada kullanılmıyor. neden bilmiyorum terrano ise hiçbiryerde yaygın değil. xterra diye pickuplara benzeyen yüzü olan ama arkası SUV gibi tasarlanmış bir model daha yaygın.

tanırım tanıdığım yerleride unuttmam yeterki nick değişmesin :D :D

merhabalar

aslında Terrano2 arazide o kadar kötü bir araç değil,bende bulunan kısa şase 97 terrano2 ve General Grabber MT 31x10.5x15 ile oldukça iyi işler çıkartmıştı.

kilitli defransiyel varmıydı?

araştırdığım kadarıyla limited slip bir dif. kilidi var bu da sadece ya önlere yada arkalara hükmediyor ....

aslında ufak off-road gezileri için tercih edilebilir mi denemek lazım gerekir diye düşünmekteyim ama uygun olursa dizel versiyonları uygun fiyatlar dahilinde bulunmakta piyasa da yüksek model olarak

benzinlisine binmiştim ben. gayet güzel bir arabaydı ve bakımsız bir araçtı ayrıca. benzinlisi daha ucuza da bulunur yani.

denemek lazım aslında .... ben daha yeni başlayacağım bu işe fikrim olması imkanı yok ama eskiden kullanmıştım kar çamur maden işinde bizi hiç yaya bırakmamıştı onu biliyorum

dizel olanlarda motor hareret problemi var 80.000 km 100.000 km aralıgında motorları bitiyor netten bakarsanız çogunun motoru yapılmış diye yazar .motor bloktaki silindir aralıkları birbirine yakın oldugu için sogutma tam olarak yapılamadıgından yüksek hararette sekmanlarda aşınma ve yag yakma oluyor birde yakıt olarak çokta ekonamik yakmıyor yoksa 2000 2001 model son teknolaji 20.000- 24.000 tl fiyat olarak çok ucuz kalıyor sebei yukarıda yazdıklarımdır 2003 sonrası olanlarda bu yüzden motor degişikligine gidilmiştir

enteresan bilgiler. teşekkürler.

nato güçlerinin, somaliye müdahalesinde arazi taşıtı olarak terranolar kullanılmıştı, haberlerde filan görürdüm,

buda enteresan bilgi ...

hararet yapıyor ve askeri araç olarak kullanılmış acaba benzilisi olabilir mi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR