Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 532,357
Ynt: Neden Dacia Duster?

@uMİTERKAN
@OLGUNCANDAN

Arkadaşlar çok teşekkür ederim gerçekten, insan çok kötü hissediyor kendini, çünki gözün gibi baktığın aracına biri kaygısızca aracını sürüp vuruyor,eğer aracımda bir problem oluşşaydı,aracımda takılı olmayan ama koltuğun altında her daim olan o metal haydarla kafasına indiricektim :smiley:)

Metal korumaları yasak olmasına rağmen kesinlikle istiyorum,ben aracımı nerden baksanız 10 yıl binicem,olmadı çok sıkılırsam bi araba daha alırım ama bu arac ömürlük kalıcak, öyle bi kaç sene sonra satma niyetim yok,o yüzden böle saçma kazalarda aracıma birşey olmasını istemiyorum..

UmitErkan, dostum rica etsem acaba, aracındaki termometreyi nereye koydun,fotograf filan koyabilirsen çok sevinirm, hem bizlerede bi fikir vermiş olursun..

Etiketler

Arkadaşlar,
eger aracınıza metal tampon yaptıracaksanız hiç öyle uzakta aramaya çalışmayın..

Artık bol miktar üreten arkaşamız var.Her araca uygun tampon imal ediyorlar..çok güzel de işçilik çıkartıyorlar.yeter ki aracınızı görüp ölçü alsınlar.2-3 güne imal ediyorlar.
-Antalyada Ahmet ustamız var.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=38868.0

-Ankarada ..
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=66668.0

-İkitellide Yaşar usta..
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=51453.0

forumlarda bir aratın....çok var..yeter ki begendiginiz modeli tasarlayıp ustaya izah edin...gerisi kolay.
ben de sizin gibi uzun süre düşünüp yaptırdım. sayfamda fotoları var..
kolay gelsin....

mdr' Alıntı:
Arkadaşlar,
eger aracınıza metal tampon yaptıracaksanız hiç öyle uzakta aramaya çalışmayın..

Artık bol miktar üreten arkaşamız var.Her araca uygun tampon imal ediyorlar..çok güzel de işçilik çıkartıyorlar.yeter ki aracınızı görüp ölçü alsınlar.2-3 güne imal ediyorlar.
-Antalyada Ahmet ustamız var.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=38868.0

-Ankarada ..
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=66668.0

-İkitellide Yaşar usta..
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=51453.0

forumlarda bir aratın....çok var..yeter ki begendiginiz modeli tasarlayıp ustaya izah edin...gerisi kolay.
ben de sizin gibi uzun süre düşünüp yaptırdım. sayfamda fotoları var..
kolay gelsin....

Ben ne zamandır düşünüyorum zaten Antalya'daki Ahmet Usta'ya bir gitsem mi diye. Çalışmalarını takip ediyorum gerçekten de sanatkar bir usta.

Herşey gönlünce olsun serkanefe. İnşaallah nice on yıllar binersin.

Küçük-orta (büyük demiyorum) bütün kazalar üzücüdür. İnsan kendini kötü hisseder. Hiçbir şey olmasa bile "yahu bu dikkatsizliği nasıl yaptım" düşüncesi bile yeterince sıkıntılı bir düşünce.

Geçen hafta, ufak bir park yerinden geri manevrayla çıkarken, park sensörü ötmeye başladı. O anda dalgındım; galiba par sensörünün mesajını algılayamadım. Arkadan çıtırt diye bir ses duyunca durdum. Zaten çok çok yavaş gidiyordum geriye. Orası da boştu üstelik ben inerken.

İndim baktım; bir serçe gelmiş oraya park etmiş. Ben de hafifçe onun tamponuna tam ortadan "temas etmişim" sol arka köşe ile. O nesne de incecik zar gibiymiş. Ben hafifçe dokununca esnememiş ve ortadan kırılmış.

Sahibini aradım, buldum. "Senin tamponu kırdım, masrafı bana ait" dedim. Gerçi hem mali olarak bir külfeti yoktu, hem de yıllar önce tanıştığımız kalender bir arkadaşa aitmiş. "Zaten hurda" dedi, "ben hallederim."

Gerçekten canım sıkıldı. "Nasıl olur da dikkatsiz olurum? Ya bir insan olsaydı vs. vs."

Hele bir de, bir yığın para verdiğin bir araça birileri "zarar veriyorsa", o daha da moral bozar.

Bu yüzden, yolda herkese yol veriyorum. Kimseyle yarışmıyorum. (Yok, burası biraz yanlış oldu. Geçen akşam bir arabayla yarıştım. Kırmızı ışıkta yanyana duruyoruz. Vatandaş har har gaz veriyor, gözünü bana dikmiş. Gereğini yapıp arkada bıraktım. Ama bu son olsun.) ;D

chhip tuing yazılım uygulamasını http://www.pschiptuning.com/en/index.asp burda yaptırdım fiyatı 550 tl

olguncandan' Alıntı:
Bu çelik tamponun yaklaşık maliyeti nedir acaba?

Her araca uygun çelik tampon fiyatı farklıdır.

ama sacın kalınlıgı..standart olarak yapılabiliriligi v.s buna etki eder.en ucuzu sanırım 500-600 tl başlar.
ama en iyisi usta ile konuşmaktır.telefonları hepsinin de sayfalarında var..

çelik tampon değilde, koruma demirleri yapabilirler dimi mesala ?

162615_115687125164954_111681972232136_83942_5592063_n.jpg

155272_115687331831600_111681972232136_83948_5909767_n.jpg

162839_115686811831652_111681972232136_83939_2224775_n.jpg

hakan2842 arkadaşımızın yaptığı lastik büyütme operasyonunun aynısını (Tabanı 225'e büyütme değil ben 195'e küçülteceğim dışında) bende aracımı alınca yapacağım.

215-60-16 olan ojinal lastikleri Hakan 225-70-16 yapmış. Böylelikle;

Odak merkez yükseklik 13.98 cm'den 15.75 cm'e çıkmış. Yaklaşık 2 cm'e yakın.
Her tekerlek turunda % 5.2 daha fazla gidiyor şimdi.

Örneğin önceden 100 km/s hızla gitmek için atıyorum 2700 devir çeviriyorsa motor, şimdi 2500 devir çevirerek gidecek. Motorun zorlanacağı 1.viteslerde çekişi diğerlerine göre çok hafif azalıp yakıtı artacak. Ama uzun yolda yakıt sarfiyatı hissedilir derecede düşecek! Tebrik ediyorum...

İyi de otoyol arkadaş, sen niye küçülteceksin? Bunu anlayamadım.

Senin yaptığın hesaba göre, büyütmek daha mantıklı değil mi?

Bir düzeltme yapim aracımızın orjinal lastik ebadı 215/60/16 diğilde 215/65/16 ayrıca 195 taban genşiliğ lastik yol tutuş açısından zaafiyet yaratacaktır.

arakadaşlar yeni aldığım lastikler yakıt tüketiminin yanında aracıda çok tok ve güzel gösteriyor.

umiterkan' Alıntı:
Bugün Duster 1.5 DCi 4x4 Siyah Full Paket olan modeli 48000TL'ye almış bulunuyorum. Aracın teslimatı önümüzdeki aylarda olacak ve 2011 model olacak. Araca ek olarak park sensörleri de olacak. Hayırlı olsun.

Ümit bey.. Sandero 1.5 full verisyon kullanan biri olarak :smiley: neredeyse tüm yazılarınızı okudum.. aracınız hayırlı uğurlu olsun.. güle güle kullanın...

Yorgunsavasci' Alıntı:
Ümit bey.. Sandero 1.5 full verisyon kullanan biri olarak :smiley: neredeyse tüm yazılarınızı okudum.. aracınız hayırlı uğurlu olsun.. güle güle kullanın...

İyi dileklerinizden ötürü teşekkür ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR