Ne Yapmalı Ne Etmeli Bu Mevsimde Nereye Gitmeli ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bahcecim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 258
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,267
Ynt: Ne Yapmalı Ne Etmeli Bu Mevsimde Nereye Gitmeli ?

Arkadaşlar seçtiğiniz güzergah kış için oldukça riskli bir güzergah(sünnet gölü-sülüklü göl),2 sene önce Adapazarı nda kardan eser yokken, bizim araçlar,altlarında kar lastiği olduğu halde

yoldan çıkıp çok ciddi bir tehlike geçirmişler,araç 20 gün kadar serviste kaldı,bir daha da kışın yollamadık.Rakım konusnda da bilgi toplayın ciddi bir şekilde yüksek rakımda olunacak,araçlarında

ısıtıcı olanlara sorun olmaz,ben diğer arkadaşları uyarmak istedim,eğer gidilirse konvoy olarak gidilmeli ama inanın arkadaşlar çok güzel bir manzara var..

Bence siz düze gelin düze :D mesela deniz kenarı kerpe,kefken,cebeci, kayalıklarından olta atarız(bu mevsimde balık var mı bilmem hem izin de gerekemiyordur herhalde).Hiç sahilde kamp

yaptınız mı ,kışın,ben yapmadım şahsen,denizin dalga sesleri.Hemde orta yerde Ankara-İstanbul-Bursa :smiley:)))))))) Cem çekemeyecek yine beni.

Ben im elimde olmayan sebepler dışında,bir şey olmazsa gelirim.

kerpe.jpg

Etiketler

bende büyük aksilikler olmazsa katılırım arkadaşlar

Bu mevsimde Karadeniz'in nemli Yıldız-Poyrazını yeme düşüncesi benim için pek de cazip değil. Düşünürken bile tüylerim diken diken oluyor. Çekerim tulumumu, kar üzerinde yatarım daha iyi :smiley:

Elde olmaz bir sebep olmazsa bizde geliriz. Bu hafta Mocamp a gittik. Tabi kış falan baya durgundu. 3 / 4 karavan vardık. Deniz kenarı ateş yaktık . Rüzgar falan yoktu. Hava gayet güzeldi.
En güzeli orada Bir arkadaşla tanıştık. 24 Yaşında bayan ve alkovenli bir karavan satın almış. Hanımla rahatlık vermedik :smiley: Ama çok taktir ettik. Bu yaşta onca para verip butür bir araç alması bizim çok hoşumuza gitti. Sanırım içimizdeki en genç bayan karavancı oluyor. Ona gezenbiliri takip etmesini ve bizlere katılmasını söyledik. Gezilerden haberdar ederiz dedik.

Bence poyrazlar da olabilir. Yol düzgün ulaşım sıkıntısıda yok gibi. Kendimizi ve araçlarımızı zorlayacak bir yer olmasında yeter :smiley:. Birde katılım cumartesi çalışanlar olduğundan az oluyor.
Ben dahil ne yazıkki böyle bir grup var. Yer yakın olursa katılım artacaktır bence. Günü birlik gelenler olabilir diye düşünüyorum.

Aman arkadaşlar, sonra üşüdük, araç kaydı, yoldan çıktık gibi sorunlarla karşılaşmayalım.

Şahsen ben kar'ı ve yağmuru ağustos sıcağından daha çok sevdiğim için bana cazip geliyor.

Bundan4-5 sene önce sünnet gölüne bir şubat günü gitmiştim. Hemde 2 adet basit binek araçla. Çok şükür hiçbir sorunla karşılaşmamıştık.

Tadımız kaçacaksa aman gitmeyelim, amaç bir arada olmak.

Sevgi ve saygılarımla

HPIM0185.jpg

HPIM0221.jpg

HPIM0198.jpg

İlke olarak, terslik olmadığı durumlarda etkinliklere varım. Dolayısıyla yapılıyorsa bu etkinliğe de varım.

Kerpeye en son 1996'da gittim Güzel yer, birdaha gidermiyim.?, yola bağlı, izmit otobandan çıkıp, kandıra üstünden kerpeye ulaşırken Yol, delik deşik, çok virajlı dar kötü bir yoldu, bu günkü yol durumunu bilen varsa yazsın..

Mahmutbey gişeler - Kerpe 186 KM (gidiş dönüş 372 km)
Küçükbakkalköy gişeler - Kerpe 144 KM (gidiş dönüş 288 km)

Kerpe.jpg

atiladi' Alıntı:
Kerpeye en son 1996'da gittim Güzel yer, birdaha gidermiyim.?, yola bağlı, izmit otobandan çıkıp, kandıra üstünden kerpeye ulaşırken Yol, delik deşik, çok virajlı dar kötü bir yoldu, bu günkü yol durumunu bilen varsa yazsın..

Mahmutbey gişeler - Kerpe 186 KM (gidiş dönüş 372 km)
Küçükbakkalköy gişeler - Kerpe 144 KM (gidiş dönüş 288 km)
Kandıra'ya kadar yol otoban kıvamında bölünmüş yol. Sonrasını bilmiyorum.

Merhaba;
Bu hafta sonu Önce KARYAT yıkıldıktan sonra ne oldu diye bir bakalım dedik.
İÇİMİZ ACIDI.

Sonra Naci yi gördük.
Kumbaba da dereye paralel çekmiş karavanını,... eşlik ettik bizde !.
Cumartesi gecesi, mangalı kurduk Pazar öğlene kadar güzel bir hafta sonu geçirdik.
Kumbabada 4-5 dönüm bir arsa peşinde. Olursa, 10 karavan ağırlayabilecek bir yer yapacak sanırım.

Neyse dönelim konumuza.
Açıkçası biz de katılmak isteriz bu etkinliğe.
Cem'e katılıyorum. Karadeniz bu mevsim hele bir de karayel vurursa -10 kar üzerinde konaklamaktan daha ızdırap verici olur. Bu sebeple Kerpe biraz daha düşünülmeli.

3 hafta önce Motosikletlerle Sünnet gölündeydik.
Yolda özellikle Mudurnu ayrımından tepeye çıkarken sabah buzlanma olduğunu söylediler. (birde orada elektrik v.s. veriyorlarmı kışın ?)

Poyrazlar gölü bize uyar.
Katılmak isteriz.

yada farklı bir alternatif geliştirmek adına illede kış - kar diyorsanız
acaba ABANT'da alternatiflerimizin arasına girer mi ?

Kandıra'dan sonra Kerpe'ye kadar yol dar, virajlı ama asfalt. Yol o kadar problem değil de orada ne yapılır? Ben gelemeyeceğim ama Kerpe-Abant-Poyrazlar- Kartepe içerisinde favorim Poyrazlar. Sünnet gölü de Poyrazlara benziyor, uygun olabilir. Otel de var orada. Sünnet gölün avantajı çevresinde Göynük, Taraklı gibi şirin ilçelerin olması. Sülük gölüne ise sanırım bu mevsimde araç ile çıkılamaz. Yedigöllerin yolu problem bildiğiniz gibi. Mengen üzerinden yol uzatılarak gidilebilinir belki.
[attachment=1]

sag_ulasim.jpg

Bir süredir hepimizin üzerinde Ölü toprağı var sanırım.
Biraz önce bizde hafta sonu planı yapıyorduk.
Poyrazlar mı yapalım - yoksa başka yermi diye !.
Varmı fikri gelen ?

Arkadaşlar umutsuzluğa kapılmak yok! aşağıdaki topikte bir çalışma var... ;)

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=50060.msg563878;boardseen#new

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR