Ne Kullanıyoruz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyahasan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 90,613

Ne çeşit bir bisiklet kullanıyorsunuz?

• Dağ bisikleti

Kullanılan: 151 78.6%
  • Downhill

Kullanılan: 5 2.6%
  • Yol/Şehir bisikleti

Kullanılan: 30 15.6%
  • Yarış bisikleti

Kullanılan: 6 3.1%

• Kullanılan toplam oy
    192
Ynt: Ne Kullanıyoruz?

Benim kullandığım Sprick marka yarış bisikleti idi. 1984-1990 üretim yılları arasında üretilmiş. Alimünyum kadrolu. Oldukça hafif. 10 vites. Didonu da değişmesi gerek nikelaj filan kalmadı. Jantlarda alimünyum. Çok narin bir bisiklet. Yazları kullanırım. Şu anda tasfiye de ön çatal demonte vaziyette.(Sanki Tasiş ilanı :D )

Etiketler

ya bende SALCANO marka bisiklet kullanıyorum.
1,5 yıldır kullanıyorum ve ben memnunum.
SALcANO hakkında bilgisi olan varsa bana aktarabilir.
bende bisikletim hakkında bişeyler öğrenmiş olurum.

imgp32714kk.jpg

Evde ve yolda ki antrenmanlarımı yaptığım, gezilere katıldığım bisikletim, RoadRunner :smiley: Kendim topladım, hatta kendim boyadım. Ağır ve performans beklenmeyecek bir bisiklet. 1,40'lık ince lastikleri ve 53-39 ayna kolu ile iyi basabilenin ciddi sürat yapabileceği bir alet. Bir hibrit (ne olduğu belirsiz :smiley: ).
imgp00431mg9.jpg

Bu da arazi antrenmanlarımı yaptığım ve yarıştığım bisikletim Coyote :smiley:. Kron XC 4000 15" kadro üzerinde XT ekipman, Rock Shox Sid World Cup amortisör, Tektro hid. disk frenli 10,5 kg'lık bir arazi canavarı :smiley:.

Ben de KRON XC3000 kullanıcısıyım. Bisikletimden oldukça memnunum. Genelde haftasonları günübirlik turlar yaparım. Stabilize köy yolları için bisikletim bana uygun. İleride bir projem var onun için bisikletime yol lastiği alarak devam etmeyi düşünüyorum..

Sevgiler...

Herkese merhaba;
Foruma yeni katıldım.Bisiklet olarak TREK 4500 kullanıyorum.Eğer gezi olursa katılmak isterim.

Ne Kullanıyoruz?

meraba,
bende bisiklet olarak kron xc30000 ve scott kokomo kullanıyorum , polonezköyde ki şişkolar için yapılan topraklı yürüyüş yolunda kullanıyorum akşamları da sahil yolunda geziyoruz . soğuk ve yağışlı havalarda arazide kullanmayı çok seviyorum.

ben 10 sene önce dağ bisikleti kullanıyordum, ailemin baskısı yüzünden bırakmak zorunda kalmıştım (o zamanlar bir kadro birde çatal eğmiştim) bu gün gezmek ve işe gidip gelmek için 4300d dağ bisikleti aldım 76 doğumluyum
hala görüştüğüm fuat o zamalar yarış bisikleti kullanıyordu modifiye edip vitesleri frenlerin yanına alıp lastikleri kadronun izin verdiği en kalınından takıp, ayna dişlileri ufak ve 3lü olanı ile değiştirip kendi ihtiyacımıza biraz daha uygun hale getirmiştik

24 Kasım 2007' de 2008 model Scott Scale 60 aldım. Yarış tipi dağ bisikleti olmasına rağmen daha çok tur amacıyla kullanacağımdan yavaş yavaş evrim geçirtiyorum. Yakında tam bir tur canavarı olacak inşallah..

dscf4882nnbjkha0.jpg

Scale kadrolar, dağ bisikleti yarışına uygun açılarla yapıldığından ötürü tura uygun değil. Bagaj takabilmek için delikler bulunmuyor. Fakat bilen birisi yardımıyla bu kadroya bagaj takabilmek için uygun adaptörler yapılabilir. Bende o şekilde bagaj takabildim. Ön taraf dengesini sağlamak için kullanmadığım bir fotoğraf çantamı modifiye ederek gidon çantası olarak değerlendirdim. Tur lastiği olarak Schwalbe Marathon XR edindim. Ayrıca romörk düşünmekteyim.

Ben patikalarda ve tehlikeli engebeli zeminlerde biniş yapmayı sevmiyorum ve dağ bisikleti yarışlarına katılmıyorum ama bunu tercih ettim. İleride (en az 5 sene sonra) yeterince param olduğunda kendi boyuma göre İtalya' da yaptırmak istediğim titanyum kadrolu tur bisikletine kadar bununla gidilebilecek her yere gitmek istiyorum nasip olursa.. Yarış tipi bir dağ bisikleti tur canavarına nasıl çevrilir gösterme amacındayım.. Aslında ülkemiz yol koşullarını düşünürsek tur için dağ bisikleti kullanmak daha uygun geliyor..

Genel olarak bu yeni bisikletimden memnunum..

Corratec X-vert Expert modeli
henüz offroad cycling olayına pek giremedim, biraz tırmanma yaptım gayet başarılı gibi, 11 kg. çok hafif ve asfaltta çok rahat ve müthiş bir taşıma avantajı var, yalnız vites sistemi çok ses yapıyor belki de mazotla sildikten sonra düzelir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
Gezginjasmin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR