Ne Almalıyım Lütfen Yardım ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baturay1907 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,964

Baturay1907

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Merhabalar Ben Baturay,
Aranıza yeni katıldım, Katıldığım içinde çok mutluyum.
Yıllardır hayalini kurduğum Defender almanın zamanının geldiğini düşünüyorum.

Ben 31 yaşında Reklam işi Yapan Görsel iletişim Tasarımcıyım,
Outdoor yaşam, Extreme sporlara karşı inanılmaz ilgim olmasına rağmen Defender almak istememin en büyük sebebi arabanın duruşu, kendine ait bir tarzının olması, bir yaşam biçimi olması ve yaptığım iş için çok uygun olması,
Kısacası ben aracı asvaltta kullanacağım Şehir içinde.

Aldığım araçla tabiki hafta sonları ufak arazi kaçamakları yapacağım ama genellikle aracımı evden işe, işden müşterilerime akşam tekrar işe gelecek şekilde kullanacağım,
Bu arada bu benim 3. arabam olacak. Eşim ve 9 aylık oğlumun rahat edeceği kompakt lüks bir aile aracım ve şehir içinde her deliğe girdiğim az yakan ufak bir aracım daha var.

Bu alacağım Defender hafta içi de binebileceğim ama hafta sonuda ailemle binebileceğim tamami ile hoby amaçlı alacağım bir hoby arabası olacak.

Şimdi gelelim sizden istediğim yardıma :smiley:)
Modeli benim için farketmiyor ama motor olarak ne almalıyım ?
2.5 düz dizel kullandım arabaya aşık oldum sorunsuz motor olduğunu söyledi aracın sahibi ama araç bana çok ağır geldi,
yani bu raçlar tabiki hız aracı değil biliyorum ama en azından boş yolda max 100km hız ile rahatça gidebilmeliyim ?
birde kabine inanılmaz gürültü alıyorduki buda 9 aylık bebeğim için sıkıntılı olabilir,

Muayanesinde sıkıntı çıkmayacak yıllarca sorunsuz binebileceğim bir defender almak istiyorum ve 40000 tl max bütçem var,

Sizce defender olarak hangisini almalıyım ?

benzin lpg alsam ne gibi sorunlar yaşarım
2.5tdi motor alsam ne gibi sorunlar yaşarım

Lütfen Yardımlarınızı bekliyorum,

o fiyata güzel bir 2.5 tdi kesinlikle tavsiye ederim ancak bu araçla o şekilde hız yapmak doğru olurmu bence olmaz bu araçlar asfalttan çok arazide ki geziler için daha ideal eğer hız düşünüyorsanız başka bir araca bakmanız daha uygun olur...

o fiyata güzel bir 2.5 tdi kesinlikle tavsiye ederim ancak bu araçla o şekilde hız yapmak doğru olurmu bence olmaz bu araçlar asfalttan çok arazide ki geziler için daha ideal eğer hız düşünüyorsanız başka bir araca bakmanız daha uygun olur...
Yok amacım hız yapmak değil, evim beylikdüzünde iş yerim güneşli basınexpresde sadece bu yol arasında yol boş olduğu zamanda sağ şerit yada orta şeritten 100-110km gidebilmeliyim yada bayır yukarı çıkarken araba boğulmasın tüm isteğim bu yoksa aracı offroadda kullanmak amacım yok
ankarada 2.5tdi var bitane 1988 model ona kafayı taktım gibi
2.5 tdi ile ilgili kronik arıza yada başıma bela çıkartıcak bir problem olurmu ?

Yok amacım hız yapmak değil, evim beylikdüzünde iş yerim güneşli basınexpresde sadece bu yol arasında yol boş olduğu zamanda sağ şerit yada orta şeritten 100-110km gidebilmeliyim yada bayır yukarı çıkarken araba boğulmasın tüm isteğim bu yoksa aracı offroadda kullanmak amacım yok
ankarada 2.5tdi var bitane 1988 model ona kafayı taktım gibi
2.5 tdi ile ilgili kronik arıza yada başıma bela çıkartıcak bir problem olurmu ?
bendeki araç 93 model düz dizel hatta arkasını karavan gibi yaptım bayağı masraf yapıyorsunuz def'lere ama o bile ekstradan ağrlığıyla 100 km yi gördüyse bu dediğiniz araç hayda hayda işinizi görür diye tahmin ediyorum...

bendeki araç 93 model düz dizel hatta arkasını karavan gibi yaptım bayağı masraf yapıyorsunuz def'lere ama o bile ekstradan ağrlığıyla 100 km yi gördüyse bu dediğiniz araç hayda hayda işinizi görür diye tahmin ediyorum...
sahibinden.com daki 354416487 ilan numaralı araç sizce nasıl ? müsait olduğunuzda bakıp fikir verebilirseniz çok sevinirim,

birde beylikdüzü tarafında oturuyorum buralarda bana yakın bir land rover cı defendercı ustam olsa süper olur var mı bildiğiniz iyi bir usta ?

Teşekkürler,

sahibinden.com daki 354416487 ilan numaralı araç sizce nasıl ? müsait olduğunuzda bakıp fikir verebilirseniz çok sevinirim,

birde beylikdüzü tarafında oturuyorum buralarda bana yakın bir land rover cı defendercı ustam olsa süper olur var mı bildiğiniz iyi bir usta ?

Teşekkürler,
Araç düzgüne benziyor ilgilenilmiş ancak modeli biraz eski bide fiyat biraz yüksek gibi geldi ama tabi birde iyi bir ustaya motor, şanzımanı ve araziyi göstermekte kesinlikle fayda var Ordudayım o yüzden bilemiyorum orda bir usta....

Bd30 veya ford motorlu hidrolik direksiyon ve 4 teker disk fren olan bir tane bulmaya bakın. O 100 110 la gidişin bir de duruşu var çünkü

SM-G530F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Defender çok iyi araba ama asfaltta arasıra da doğaya gitmek için bana sorarsanız ya Jeep'lere bakın ya da Land'dan Discovery'lere. Defender günlük kullanımda yoran bir araç,evet duruşu çok iyi insanı kendine çeken bir tasarımı mevcut ama daha yeni teknoloji araç her zaman daha iyidir derim.

evet genellikle asvaltta kullanacağım, defenderın tasarımı kare hatları outdoor duruşu çok hoşuma gidiyor aslında rubicon hayranıyım aynı zamanda ama maalesef bütçem şimdilik 40bin
discoverylerde güzel ama hem fazla arıza çıkartması hemde evimin 3. Arabası yani hobby arabası olacak bir araç değil bence.
dediğim gibi kendine ait bir tarzı bir ruhu olan kare hatlı arazi araçlarını seviyorum. bu yüzden bütün yollar defendera çıkıyor. Jeepleeden hngi modeli öneriyorsunuz peki onlarada bakmak isterim[/googlemap]​

Kare hatlı diyorsanız sadece Cherokee XJ var Jeep tarafında. Zevk meselesi tabi,isterseniz alın deneyin Defender'ı sonra karar değiştirirseniz satarsınız.

Üstad uğraşma boşver bak bi td5 al nereye nesitede hızla gitmek istiyosan git...

P01Y_S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba,

Ben daha önce 1992 model 110 luk bir Defender almıştım ve bu aracıma motor rektefiye yaptırdım, kaporta, boya ve iç döşeme yaptırdım. Amacım uzun süre kullanmaktı. Ancak araç düz dizeldi. (Turbosu olmayan Atmosferik dizel) 68 bg lik motor özellikle uzun yolda bir işkenceye dönüştü. yokuşlarda 40 50 km ye düşüyordu çekişi. Bende bu aracı satıp 98 model 300 Tdi Discovery 1 aldım. Son derede memnunum. Düz dizel den sonra yer uçağı gibi geldi. :smiley:

Defender lar tarzı, duruşu olan araçlardır ve biraz bakım ve modifikasyon ile harika herkesin dönüp bakacağı bir aracınız olur. Ancak unutulmaması gerekir ki bu araçlar yolda konforlu ve hızlı gitmek için üretilmemiş. Ben şehir içinde Defenderi kullanırken zorlandığım ve ailem ve çocuklar için daha rahat olur diye Disco 1 tercih ettim. Sebepleri ise;

- Disco 1 ler manuel vites arıza halinde tamiri otomatiğe göre daha kolay ve ucuz
- Üzerinde ünlü 300 tdi motor ve Rn380 şanzuman var
- Defendere göre çok daha konforlu ve şehir içi trafiğinde rahat.
- Alt takımlar Defenderle neredeyse 1 e 1 aynı.
- 90 lı yılların ünlü Camel Trophy sinde kendini kanıtlamış araçlar.
- Arazi kabiliyeti olarak Defenderden az kalır yanı yok. ( Fabrikadan çıkmış standard bir defender ile discovery karşılaştırıldığında defender daha iyidir. Disco ya yükseltme kiti off road lastiği takın defenderdan daha iyi bile olur. Ancak defender e da modifikasyon yaparsanız mükemmel bir off road aracını olur.)

Seçeneklerinizin arasında bunu da düşünebilirsiniz.

Diğer taraftan Disco 2 TD5 de bakılabilir. Ancak o araçlar pek çok elektronik aksamla donatılmış.

Eğer Defender alacaksanız 1996 yılından sonra üretilen 300 Tdi motorlu olanlara bakın. Bu tarihten önce 300 Tdi motorlu bir araç varsa bilin ki o motor o araca sonradan takılmıştır.

Benin naçizane önerim toplanmamış bir 300 Tdi Defender alıp kendi zevkinize ve ihtiyaçlarınıza göre zaman içinde aracı donatmanızdır.

Forumları okuyun, diğer yorumlara bakın , yurt dışından forumları takip edin, Youtube dan araç videolarına bakın.... Bunlar size fikir verecektir.

300 tdi defender bulamıyorsanız Nissa bd 30 yada Ford transit motoru takılmış Defenderlara da bakabilirsiniz...

iyi günler...

"Benin naçizane önerim toplanmamış bir 300 Tdi Defender alıp kendi zevkinize ve ihtiyaçlarınıza göre zaman içinde aracı donatmanızdır."

Ekonomik olarak hiç tavsiye etmiyorum,hem çok para gidiyor hem de satarken harcadığınız alamıyorsunuz.Ne kadar donanımlı alırsanız o kadar iyi,yoksa aslı astarını çok çok geçiyor artık.

Merhabalar,

Hala defender arayışım devam ediyor, Def ile ilgili herşeyi okuyor izliyorum offroad kulüplerine üye oluyorum tek eksiğim bir defender :smiley:))

bütçem max 45 bin 300 tdi arıyorum öncelikli ama sanırım bulamicam :( bu yüzden 2.5 düz dizelede sanırım razı olucam çünkü baktığımda normal bir arabayla zaten 80km-100km hızı geçmiyorum :smiley:)

Sahibinden.com dan ilanları takip ediyorum tüm araçları ezberledim nerdeyse, ama bu araçların ilandan başka satıldığı bir yerlerde mutlaka omalıdır.

Sizlerin varmı bildiği satılık defender bulabilceğim alternatif yerler ?

Sanayi olur ? def ustası olur ? başka internet siteleri olur ? facebook ? instagram ?

Varsa benimle paylaşırsanız çok sevinirim. :smiley:)

iyi günler

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,908
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR