Navara Kullananlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bsayil Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4,636
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 538,942
Ynt: Navara Kullananlar

öncelikle tüm arkadaşların ramazan bayramını kutluyorum..

sizlere ufak bir sorum olacak ve buna karşılık önerilerinizi rica edeceğim..
2010 model navara yd25 4x2 sahibiyim..aracımın gücü bildiğiniz gibi 144 hp...ama yeni 2011 modeller artık 163 hp olarak piyasaya çıktı..bildiğiniz nissan servislerinde 2010 ve 2011 araçların yeni yazılım güncellemeleri yapılıyormu ..yani 2010 aracımın yeni yazılım güncellemesi ile 163 hp güç alabilmem mümkün görünüyor ama yapan servis varmı acaba..( aynı sistem bmw ve mercedes marka araçlarda gayet başarılı şekilde yapılabiliyor )
eğer şuan ki program üzerine performans yazılımı ( piyasada bulunan BOX lardan değil ) yüklersem aracım anca 180 hp falan oluyor ama yukarıda belirttiğim gibi program güncellemesi yapılıp onun üzerine performans yüklemesi yaparsan aracım 220 hp falan olacak...
ayrıca 2 sayfa önce box taktıran bir arkadaşımız görmüştüm..bu gücü dynoda ölçtürdümü acaba..artı ve eksileri nelerdir yazarsa sevinirim.

Etiketler

dynoda ölçtürmedim ama box ın ustunde ayar dugmesı war ordan ıstedıgınız kadar acıp kapıyabılıyosunuz... nissan servıslerı bu konuda bıraz ilgisiz ama yinede bi şansınızı deneyin derim... bu arada 144 hp demıssınız aracınıza bnmkı 174hp 2008 model

tolgas' Alıntı:
dynoda ölçtürmedim ama box ın ustunde ayar dugmesı war ordan ıstedıgınız kadar acıp kapıyabılıyosunuz... nissan servıslerı bu konuda bıraz ilgisiz ama yinede bi şansınızı deneyin derim... bu arada 144 hp demıssınız aracınıza bnmkı 174hp 2008 model

evet benim aracım 2010 model makyajsız eski versiyon 4x2 o yüzden 144 hp..yeni çıkan 2011 model 4x2 ler hem makyajlandı hem 163 hp oldu.2011 4x4 de 190 hp oldu..
eğer şu halinin üzerine yükleme yaparsam anca sizinkinin orijinali kadar olabiliyor yani 175-180 hp falan..ama önce serviste yeni versiyon yükseltmesi yaptırıp onun üzerine ilave performans yüklemesi yaptırırsam yaklaşık 220 hp falan olacak..

ayrıca bilgi ve açıklama için teşekkürler..

bilmiyorum ama biraz zor gıbı gözüküyo.... 80hp alınabılır ama nekadar sağlıklı olur orası şüpheli

günaydın arkadaşlar... :smiley: ya ne ugraşıyorsunuz alın bir f-350 keyfinize bakın derim... ;D bu arada araca bu kadar yukleme olmazzzzzz....80 beygir kazanamazsınız yok eğer yapmaya kalkarsanızda bütün değerler değişir vede yakıt sarfiyatı 2 katına cıkar arz ederim... ;)

Bülent Abi sen kesin kararını verdin anlaşılan yakında görücez seni F-350 ile :smiley:
Peki Abi vergisi nasıl olacak, o da kamyon olarak mı geçiyor?

günaydın arkadaşlar.. :smiley: Turgaycım karar vermesine verdimde bütçe müsade etmiyor ... ;D 130 bin usd sıkışmış araya... :D kısmet bakacağız artık ... ;) bu arada ben 1 hafta kadar istanbul dayım haberin ola....kolay gelsin kardeşim.....

arkadaşlar selam.bende aranıza yeni katılıyorum. 2007 4*2 navara aldım ve arabamla henüz flört ediyoruz diyebilirim.
arabamı hobi amaçlı aldım.doğa tutkum gereği sadece hafta sonları ve uzun tatillerde vakit buldukça bir yerlere kaçmayı düşünüyorum.malum önümüz kış ve bu mevsimde gidip gezilebilecek yerler hakkında önerileriniz varsa almak isterim.
ayrıca çeki demiri taktırmayı planlıyorum. nerede yapıtırılabileceğini veya satan varsa mesajlarını bekliyorum....

Serkanx aramiza hosgeldin :smiley: araciniz gule gule kullan ....gezebilecek yer cok ama 4x2 olunca biraz sikinti yasayabilirsin fazla sert ve yada fazla sulak yerlere girmeni tavsiye etmem hele tek basina asla ...yanina muhakkak birini al yada 2 arac cikmani tavsiye ederim.....yoksa batar kalirsin ...ceki demiri icin internetten alabilirsin bende internetten siparis verip aldim.herhangi bir sikinti yasamadim...yukarida dedigim gibi tek basina ormana yada dere gecisi yapma senin icin tehlikeli olur .....herhangi birseye ihtiyacin olursa bizler buradayiz yardimci oluruz...kolay gelsin....

merhaba K2 belgesi ile ilgili bilgi sahibi olan varsa aydınlatabilir mi ? bizim araçlardaki zorunluğu nedir.
teşekkürler

şahıs üstüne kayıtlıysa araba gerek yok ancak şirket üstüneyse mecburi

giderleri vergiden düşmek için arabayı şirketin üzerine almakla hata yaptık öyleyse. pekala k2 belgesi almak için ne gerekiyor ve bedeli nedir biliyormusunuz. yok efendim ben ödemem bu parayı desem ve maliyeye takılsak ne ceza alırız.
teşekkürler...

walla ben almadıgım için bilemıyorum bülent abi aldı o daha ii bilir .... sadece k2 le bıtmıyo sanrım yük nakli belgesi psıkoteknık raporu falanda istiyolar

Valla bende olanlar Src4(yurt ici kargo tasimaciligi) ve Src2( yurt ici yolcu tasimaciligi ) belgeleri var ayrica birde Psikoteknik degerlendirme belgesi var ama bugune kadar soran olmadi :D. Amaaa yanilmiyorsam yilbasindan sonra kontrollere basliyacaklar....arac ticari oldugu icin sorulacakmis ama diger belgeleri bilemiyorum...bence acele etmeyin yavas yavas hersey aciga cikar o zaman halledersiniz belgeleri....zaten belgelride ben almadim bizim sirketteki cocuklar hallettiler... ;). Kolay gelsin....

Bu arada k2 belgesi tanker nakliyesi ile ilgili bir evrak yanlis hatirlamiyorsam onu bir iyice arastirin bizim tankerlerde var ama size gerekmemesi lazim bir yanlislik olmali....

cem abinin şirket arabalarınada istediler bülent abı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR