Navara Kullananlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bsayil Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4,636
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 539,471
Ynt: Navara Kullananlar

ozdemiry' Alıntı:
Selamlar herkese

Hafta içi lastikleri değiştirdim cooper cts aldım bostancı sanayiden, kafama takılan ise 265/65/17 lastiklere 34 bar hava bastı lastikçi bana lastik inik kaldı gibi geldi. Sizce doğru hava basıncı nedir ?

Sonunda navarayla ilk seyahatimi yarın yedi göllere yapacağım...
Bagajı kamp ve mangal mazemeleriyle doldurdum bile...
Dediğim gibi ilk toprak yol tecrübem olacak Bakalım nasıl geçecek?
Pazartesi fotoğraf ve yorumlarımı paylaşırım...

ben 30-32 kullanıyorum.

resimleri bekliyoruz. bu arada ilk defamı 4x4 kullanıyorsunuz

Etiketler

ozdemiry' Alıntı:
İlk tecrübem:smiley:
İlk olarak kullanma klavuzunu okudum . Bilgim bundan ibaret :smiley:
Lastikde 34 demek ki normalmiş

lastikleriniz asfalt tipi çamurda vs denemeyin , ama arazi kabiliyeti daha ileri olan asfalt tipi bf goodrich all terrain çok daha iyi bir lastik , her ne kadar bana düşmesede benden daha deneyimli arkadaşlar / abilerim yerine ben birkaç şey hatırlatayım . direksiyonu mümkün olduğunca düz tutmaya çalışın direksiyonu fazla kırmayın kasıntı yaptırmayın yakıtınza çok dikkat edin yağ olarakta 5w30 tam sentetik kullanın bazı servisler 15w40 koyuyorlar yarım sentetik yağ 7500km ömrü var 10bin km yazıyorlar bakıma arabaya yazıktır !! ben 5w30 tam sentetik yağ castrol edge kullanıyorum sizede tavsiye ederim

bu araçlara en yakışan lastik bence yokohama geolandar at/s dir. bizde var hem arazide çok iyi hemde düz yolda çok az sesi var. ben tavsiye ederim. ama şuan bulabilme ihtimaliniz biraz düşük. bu bizdeki lastik 32 ayrıca.

ben lastıklere 28 hava vuruyorum ;D 34 falan yapsam top gıbı seker herhalde ;D

helal olson navaracılar 203 sayfa bu bir rekor okumaya kalksan 3 günümü alr hiç bulaşmayayım yinede tebrikler

mstdgbkn' Alıntı:
öncelikle herkese selamlar uzun zamandır sessizdi buralar canlandırmanız iyi olmuş.

konuya gelirsek; eve üçüncü navarayı almak için uğraşıyoruz. 2006 model 160 binde otomatik vites. sol yanda komple boya var. bir de diğer taraftan bir parçada boyası var. araca yapılan tüm işlemler servis tarafından gerçekleştirilmiş. 6 milyarlık hasar kaydı var araçta. tek sorunu bu yani ama içine binen 160 binde değil 50 binde filan sanır o kadar ki temiz bir araç. siyah renk. neyse işte siz navara severler bu aracın edeceği fiyat hakkında bana bilgi verebilir misiniz ? ne kadara alsak iyidir ? 1 - 2 yıl bineriz 50 bin km filan. sonrası nasıl olur hiç bilmiyoruz çok kararsızız ? sizce ne yapmalı ? saygılar...

yine yeni yeniden :smiley:

günaydın arkadaşlar... ;) ozan bey tşk ler....navara bahane dostluklar şahane diyelim her zaman bekleriz..... :smiley:

Herkese günaydın,

Tolga 28 hava az değil mi, lastikte erken yıpranma başlar diye biliyorum.

Bülent Abi merhaba, benim araba Erol'da hala, bugün çıkarsa sizin tarafta olacağım, sen de müsaitsen sana uğrarım

Walla bilmiyorumki abi erkan abi ole yapti lastikleri aldigimizda bizde ole devam ediyoruz ;D

Turgaycım gel istasyondayım beklerim.... ;) valla ben 34 havayı bastım bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadım ...

tolgas' Alıntı:
Walla bilmiyorumki abi erkan abi ole yapti lastikleri aldigimizda bizde ole devam ediyoruz ;D

Bak yaa,ihale bana kalıcak şimdi ;D
Radial lastiklerde,30 psı ın altını tavsiye etmiyoruz.
Helede aracın ağırlı arttıkça ona göre fazladan hava basmak lastiğk için daha iyi olur.
Haa,ama yolda pin pon topu gibi sekmiyim,konforum daha iyi olsun,lastiğin ömründen ödün veriyim diyosan 28 de olur 18 de ;D
Ama ben senin yerinde olsam,aynen Bülent Abim gibi yapar 34 psı yapardım ;)
Haa araziye,çamura gireceğin zaman düşürebilirsin tabi ;) Ama ardından asfaltta çıktığında tekrar asfalta uygun basınç değerini yakalamalısın ;)

Eniştene selam ;D

e abi nıe 28 bastın bnm lastıklere ozaman ;D tmm 34 yapıyorum madem ole ;D aleykum selam erkan abı ;D

tamam işte BİR BİLEN ... gerekli cevabı vermiş gerisi teferruattır benim için.... ;D 34 e devam kısacası.... ;)

tolgas' Alıntı:
e abi nıe 28 bastın bnm lastıklere ozaman ;D tmm 34 yapıyorum madem ole ;D aleykum selam erkan abı ;D

E olm,sen off-road için demedinmi ha :D
Neyse,sen asfalt için 32-34 aralığı bas,off-road için ise 28 de olur 26 da ;)

Enişteni öptüğümü söyle ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR